Crypto nieuws

Michael Saylor blijft altijd Bitcoin kopen - 'Geen reden om de winnaar te verkopen'

Redactie

2024-02-21

Leestijd: 2 minuten

*

Saylor van MicroStrategy beweert dat Bitcoin superieur is aan goud en onroerend goed. Hij voorspelt dat kapitaal uit die activa zijn weg vindt naar de cryptocurrency.

"Voor altijd de top kopen"

Michael Saylor heeft geen plannen om Bitcoin te verkopen. Zelfs niet nu de holdings van MicroStrategy zijn gestegen tot een ongerealiseerde winst van bijna $4 miljard.

"Ik ga voor altijd de top kopen. Bitcoin is de exitstrategie." Dat was het antwoord op de vraag of MicroStrategie zijn voorraad van 190.000 BTC zou verkopen.

De Bitcoins van MicroStrategy vertegenwoordigen een waarde van 9,88 miljard.

Technisch superieur aan goud

Saylor schetste zijn optimistische visie op Bitcoin. Hij beweerde dat de cryptocurrency "technisch superieur" is aan goud, de S&P 500 en onroerend goed.

Dat ondanks dat de activa een grotere marktkapitalisatie hebben dan $1 biljoen van BTC.

"We geloven dat kapitaal zal blijven stromen van die activa klassen naar Bitcoin. Bitcoin is technisch superieur aan die activa klassen. Er is gewoonweg geen reden om de winnaar te verkopen om vervolgens de verliezers te kunnen aankopen."

Totale investering van $5,93 miljard

MicroStrategy werd het eerste openbaar verhandelde bedrijf dat in 2020 begon met het opkopen van Bitcoin. In het 4e kwartaal van 2023 had het 190.000 BTC in bezit.

Deze kostten gemiddeld $31.224 per stuk. Dat brengt de totale investeringskosten van MicroStrategy op een slordige $5,93 miljard.

Amerikaanse spot Bitcoin exchange traded funds hielden naar schatting 270.000 BTC op vrijdag 16 februari. Dat is exclusief de Grayscale Bitcoin Trust GBTC.

Saylor zei dat de vraag naar Bitcoin door een groeiende appetijt voor ETF producten, "ver in het excess van het aanbod van de miners" is geweest. Soms tot "10 keer zoveel."

ETF openen poort naar institutioneel kapitaal

Hij wuifde de zorgen dat de ETFs het voor MicroStrategy moeilijker zouden maken om Bitcoin te kopen weg. Hij zei dat het een "geleverageerde bedrijfsstrategie" gebruikt.

Dit voor investering in het digitale activum. "De spot ETFs hebben een poort geopend voor institutioneel kapitaal om in het Bitcoin ecosysteem te stromen."

"Ze faciliteren de digitale transformatie van kapitaal. Elke dag stroomt honderden miljoenen dollars aan kapitaal van het traditionele analoge ecosysteem naar de digitale economie. Dit is een opkomend tij. Het zal alle boten doen schommelen."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.