Crypto nieuws

  Voormalig bankier Deutsche Bank schuldig aan R3 crypto funds oplichting

  Redactie

  2023-09-20

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Russell kan tot 30 jaar gevangenisstraf krijgen voor zijn rol in het frauduleuze cryptocurrency trading schema. De voormalig investeringsbankier van de Deutsche Bank bekende schuldig te zijn aan de "R3 Crypto Fund" oplichting.

  Zware prijs

  Rashawn Russell is een voormalig investeringsbankier bij Deutsche Bank. Hij heeft schuld bekend aan beleggingsfraude. Russel betaalt hiervoor een zware prijs. De bankier verdwijnt mogelijk voor 30 jaar achter de tralies.

  R3 Crypto Fund oplichting

  Op 19 september bracht het Amerikaanse ministerie van Justitie of Department of Justice een verklaring uit. De 27-jarige Russell gaf toe betrokken te zijn bij een schema waarin hij een nep crypto investeringsfonds runde. Deze droeg de naam R3 Crypto Fund.

  Het fonds beloofde gouden bergen maar was in werkelijkheid geheel fake.

  29 beleggers opgelicht

  Van november 2020 tot augustus 2022 heeft Russell maar liefst 29 beleggers opgelicht voor een totaalbedrag van $1,5 miljoen. Dat deed de Duitser door te leunen op zijn reputatie als investeringsbankier en gelicentieerd financieel makelaar.

  Hij beloofde zijn beleggers fantastische rendementen op een reeks crypto investeringen. Hoge rendementen en crypto zijn normaalgesproken een match made in heaven, maar dat ging duidelijk niet op in dit geval.

  Rashawn Russel vertelde de beleggers meermaals leugens over hun investeringen. Hij fabriceerde zelfs documenten met valse informatie over hun rendementen. Daardoor bleek Russel creatief met de waarheid, maar op een heel verkeerde manier.

  1,5 miljoen dollar spoorloos

  Uit onderzoek van de aanklagers bleek dat Russell vervalste afbeeldingen van zijn bankrekening naar zijn beleggers stuurde. Zodra een belegger zijn winst wilde incasseren, kwam er geen geld maar een vervalste geldoverdracht bevestiging.

  Het meeste van de $1,5 miljoen die hij van zijn slachtoffers kreeg werd nooit geïnvesteerd in crypto. Russell gebruikte het geld voor zijn persoonlijk voordeel. Dit bestond voornamelijk uit gokken en het "terugwinnen" van geld om eerdere investeerders terug te betalen.

  Dubbel in de fout: ook identiteitsdiefstal

  Alsof dat nog niet genoeg was heeft Russell ook schuld bekend aan identiteitsdiefstal. Hij verkreeg op frauduleuze wijze creditcards en andere apparaten met valse informatie. De DOJ zei dat Russell deze documenten verkreeg om ze te gebruiken voor illegale transacties.

  Rechter Sanket J. Bulsara heeft bepaald dat Russel meer dan $1,5 miljoen aan schadevergoeding zal moeten betalen. De straf komt bovenop de tot 30 jaar cel die hem te wachten staat.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.