Crypto nieuws

    Voorstel Senaatscommissie Australië: reguleringsmodel voor crypto

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De Senaatscommissie van het Australia Technology and Financial Centre heeft haar eindrapport gepresenteerd binnen in het parlement.

    Daarmee wil het ATFC de wereldwijde cryptocurrency economie reguleren. Het rapport bestaat uit 12 aanbevelingen. Voor de regulering van digitale activa samen met de fintech industrie.

    Behoefte aan duidelijkheid binnen cryptocurrency markt

    Net als de rest van de wereld werd ook Australië wakker geschud. Mede door het besef dat er behoefte is aan duidelijkheid over de regelgeving binnen de bloeiende cryptocurrency markt.

    In het rapport stelt de Senaat verschillende zaken voor. Zoals nieuwe licenties voor cryptocurrency beurzen en nieuwe wetten voor het besturen van DAO’s.

    De afkorting staat voor Decentralized Autonomous Organizations. Ook een aanpassing van de vermogenswinstbelasting in DeFi en een belastingkorting voor crypto miners werd voorgesteld.

    De korting is van toepassing op miners die hernieuwbare energie gebruiken.

    Plan van aanpak om innovatie te ondersteunen

    Het lijkt erop dat de Senaat aandacht heeft besteed aan verschillende aspecten binnen de cryptocurrency economie in Australië. Er is een plan van aanpak uitgestippeld.

    Dit om de cryptocurrency markt te reguleren en om innovatie te ondersteunen. Een nieuwe DCE marktvergunning voor digitale valuta beurzen was daarbij de belangrijkste aanbeveling.

    Het bestaat uit eisen met betrekking tot kapitaalreserves en accountantscontrole. Deze houden ook rekening met kleine exploitanten. Ook zij moeten binnen de markt kunnen functioneren.

    Regels omtrent vermogenswinstbelasting

    Het rapport stelt ook dat de belastingregels moeten worden bijgewerkt, Dit om meer duidelijkheid te bieden aan beleggers in cryptocurrency activa en DeFi staking.

    Volgens de Senaatscommissie zou vermogenswinstbelasting alleen moeten worden toegepast wanneer cryptocurrency transacties resulteren in een definieerbare vermogenswinst of verlies.

    CBDC en mining

    Net als andere landen besteed ook Australië aandacht aan de levensvatbaarheid van een Centrale Bank Digitale Valuta (CBDV). De schatkist is onderworpen aan een politieke review.

    De commissie beveelt een belastingkorting van 10% aan. Voor miners die hernieuwbare energie gebruiken. Zo wil Australië de milieuproblematiek rondom mining aanpakken.

    Nieuwe regelgeving structuur voor DAO’s

    “DAO’s vallen duidelijk niet binnen één van de bestaande Australische bedrijfsstructuren. Deze onzekerheid over de regelgeving verhindert de oprichting van grote projecten in Australië.”

    Aangezien er volgens de commissie geen gevestigde regelgevende structuur is voor DAO’s, zal zij werken aan het vormen van een basis.

    Deze verwijzen naar gedecentraliseerd gemeenschap eigendom en bestuur van een protocol. De commissie heeft deze beslissingen niet onafhankelijk genomen.

    Daarvoor heeft het samengewerkt met spelers uit de industrie. Zoals BlockchainAustralia, toonaangevende beurzen, R3 en Ripple.

    17% van de Australiërs bezit cryptocurrency

    Volgens het belastingkantoor hebben bijna 60.000 belastingbetalers de afgelopen jaren geïnvesteerd in digitale activa. Uit een rapport blijkt dat 17% van de Australiërs crypto bezit.

    De groeiende waarde van de investeringen heeft Australië aangespoord tot het vormen van betere regelgevingen. Dit om cryptocurrency gebruikers en hun investeringen te beveiligen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.