Crypto nieuws

Voorstel Senaatscommissie Australië: reguleringsmodel voor crypto

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Senaatscommissie van het Australia Technology and Financial Centre heeft haar eindrapport gepresenteerd binnen in het parlement.

Daarmee wil het ATFC de wereldwijde cryptocurrency economie reguleren. Het rapport bestaat uit 12 aanbevelingen. Voor de regulering van digitale activa samen met de fintech industrie.

Behoefte aan duidelijkheid binnen cryptocurrency markt

Net als de rest van de wereld werd ook Australië wakker geschud. Mede door het besef dat er behoefte is aan duidelijkheid over de regelgeving binnen de bloeiende cryptocurrency markt.

In het rapport stelt de Senaat verschillende zaken voor. Zoals nieuwe licenties voor cryptocurrency beurzen en nieuwe wetten voor het besturen van DAO’s.

De afkorting staat voor Decentralized Autonomous Organizations. Ook een aanpassing van de vermogenswinstbelasting in DeFi en een belastingkorting voor crypto miners werd voorgesteld.

De korting is van toepassing op miners die hernieuwbare energie gebruiken.

Plan van aanpak om innovatie te ondersteunen

Het lijkt erop dat de Senaat aandacht heeft besteed aan verschillende aspecten binnen de cryptocurrency economie in Australië. Er is een plan van aanpak uitgestippeld.

Dit om de cryptocurrency markt te reguleren en om innovatie te ondersteunen. Een nieuwe DCE marktvergunning voor digitale valuta beurzen was daarbij de belangrijkste aanbeveling.

Het bestaat uit eisen met betrekking tot kapitaalreserves en accountantscontrole. Deze houden ook rekening met kleine exploitanten. Ook zij moeten binnen de markt kunnen functioneren.

Regels omtrent vermogenswinstbelasting

Het rapport stelt ook dat de belastingregels moeten worden bijgewerkt, Dit om meer duidelijkheid te bieden aan beleggers in cryptocurrency activa en DeFi staking.

Volgens de Senaatscommissie zou vermogenswinstbelasting alleen moeten worden toegepast wanneer cryptocurrency transacties resulteren in een definieerbare vermogenswinst of verlies.

CBDC en mining

Net als andere landen besteed ook Australië aandacht aan de levensvatbaarheid van een Centrale Bank Digitale Valuta (CBDV). De schatkist is onderworpen aan een politieke review.

De commissie beveelt een belastingkorting van 10% aan. Voor miners die hernieuwbare energie gebruiken. Zo wil Australië de milieuproblematiek rondom mining aanpakken.

Nieuwe regelgeving structuur voor DAO’s

“DAO’s vallen duidelijk niet binnen één van de bestaande Australische bedrijfsstructuren. Deze onzekerheid over de regelgeving verhindert de oprichting van grote projecten in Australië.”

Aangezien er volgens de commissie geen gevestigde regelgevende structuur is voor DAO’s, zal zij werken aan het vormen van een basis.

Deze verwijzen naar gedecentraliseerd gemeenschap eigendom en bestuur van een protocol. De commissie heeft deze beslissingen niet onafhankelijk genomen.

Daarvoor heeft het samengewerkt met spelers uit de industrie. Zoals BlockchainAustralia, toonaangevende beurzen, R3 en Ripple.

17% van de Australiërs bezit cryptocurrency

Volgens het belastingkantoor hebben bijna 60.000 belastingbetalers de afgelopen jaren geïnvesteerd in digitale activa. Uit een rapport blijkt dat 17% van de Australiërs crypto bezit.

De groeiende waarde van de investeringen heeft Australië aangespoord tot het vormen van betere regelgevingen. Dit om cryptocurrency gebruikers en hun investeringen te beveiligen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.