Crypto nieuws

BlackRock, SEC en Nasdaq in gesprek over regels voor Bitcoin ETF

Femke Wassink

2023-12-20

Leestijd: 2 minuten

*

BlackRock heeft opnieuw een ontmoeting gehad met de SEC en Nasdaq. Het onderwerp was de mogelijkheid om een spot Bitcoin exchange-traded fund of ETF te noteren aan de beurs.

Voorstel van Nasdaq voor spot Bitcoin ETF

Dit is de tweede bijeenkomst in zijn soort deze maand. Dit keer draaide het om een voorstel van Nasdaq om een spot Bitcoin ETF te noteren onder hun Regel 5711(d).

Een spot ETF is een beursgenoteerd fonds dat direct investeert in de onderliggende activa. Dat zou in dit geval dus Bitcoin zijn.

Nasdaq Regel 5711(d)

Een spot Bitcoin ETF zou een gigantische stap voorwaarts zijn voor de crypto industrie. Het zou betekenen dat beleggers direct in Bitcoin kunnen investeren via een traditionele beurs.

Dat biedt mogelijk meer stabiliteit en legitimiteit aan de cryptocurrency markt.

Nasdaq Regel 5711(d) is hierbij cruciaal. Het stelt de eisen voor het initiële en voortdurende noteren van op grondstoffen gebaseerde trustaandelen op de Nasdaq.

Deze regel omvat regelgeving richtlijnen en specifieke criteria voor notering. Inclusief naleving maatregelen en toezichtmechanismen om marktintegriteit te waarborgen.

De regel ziet ook toe op het beschermen van gebruikers tegen fraude.

Eerdere gesprekken

Dit is niet de eerste keer dat er over een spot Bitcoin ETF wordt gesproken. Op 20 november hadden BlackRock en Nasdaq een vergelijkbaar overleg met de SEC.

BlackRock presenteerde hoe zij het iShares Bitcoin Trust zouden kunnen beheren met een in-kind of in-cash aflossingsmodel. Op 14 december was er nog een ronde van discussies.

Ditmaal met de SEC en verschillende vermogensbeheerders die een spot Bitcoin ETF voorstelden. Ambtenaren uit het kantoor van Gary Gensler woonden deze bijeenkomst bij.

Stabiliteit en groei

Dit nieuws is een teken van groeiende acceptatie van cryptocurrencies in de traditionele financiële wereld. Het toont aan dat grote spelers serieus nadenken over de integratie.

Zoals onder andere BlackRock en Nasdaq . Dit kan leiden tot meer stabiliteit en groei voor Bitcoin en andere cryptocurrencies

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.