Crypto nieuws

Nigeriaanse rechtbank beveelt Binance om gebruikersgegevens vrij te geven

Redactie

2024-03-20

Leestijd: 2 minuten

*

De Nigeriaanse rechtbank heeft Binance Holdings opgedragen alle gebruikersgegevens te overhandigen aan de Economische en Financiële Misdaden Commissie EFCC in Nigeria.

Vragen over privacy en toekomst crypto

Deze ontwikkeling roept vragen op over privacy en de toekomst van crypto in het land. De EFCC is bezorgd over criminele activiteiten, verbonden aan Binance in Nigeria.

Een interessant punt is het gebruik van een ex-parte motie. Daarbij is slechts één partij betrokken zonder dat de verdediging over voorafgaande kennis beschikt.

Dit betekent dat Binance geen mogelijkheid had om hun kant van het verhaal te presenteren voordat de beslissing werd genomen door het anti-corruptiebureau in Nigeria.

Witwassen en financiering terrorisme

Volgens de EFCC worden het platform van Binance en zijn gebruikers onderzocht wegens vermeende witwassen en de financiering van terrorisme.

Ze beweren dat gebruikers het platform misbruiken voor illegale activiteiten zoals marktmanipulatie. Dit kan de Nigeriaanse economie en de waarde van de naira schaden.

Dialoog beter dan strikte regelgeving

Interessant is dat sommige experts suggereren dat een dialoog tussen Binance en de Nigeriaanse overheid een betere oplossing zou zijn dan strikte regelgeving.

Aan de andere kant zien sommige overheidsfunctionarissen dit als een kans om hard op te treden tegen. Zeker tegen datgene wat zij zien als schadelijke praktijken.

Nigeria is een centrum voor crypto adoptie geworden. De situatie onderstreept de noodzaak voor een evenwichtige benadering die innovatief is en de financiële stabiliteit beschermt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.