Crypto nieuws

Waar gaan Bitcoin en Ethereum na 26 november naartoe en waarom?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Korte termijn beleggers kunnen op dit moment het beste de andere kant op kijken. Bitcoin en Ethereum registreerden in de laatste paar uur hun grootste correcties van 3,38% en 5,58%. 

Het ergste is nog niet voorbij

Bitcoin daalde met 3,38% in de grafiek. Ethereum was goed voor een daling van 5,58%. Het ergste is waarschijnlijk nog niet voorbij. Dat geldt voor zowel Bitcoin als Ethereum.

Beide activa moeten zich mogelijk opmaken voor een onstuimig weekend. Maar welke katalysatoren hebben op dit moment mogelijk een grote invloed op de korte termijn handelssessies?

Koersen Bitcoin en Ethereum af op verlies?

Dergelijke korte termijn correcties kunnen geen enorme fundamentele veranderingen veroorzaken. Daarom is het goed om te kijken naar het marktsentiment voor beide activa.

Volgens bronnen zullen op 26 november meer dan 51.9k Bitcoin contract expiraties ingaan. Voor Ethereum zijn dat 297.8k opties die richting uitvoering lopen.

Mogelijk verlies voor 50% van de opties

Zowel Bitcoin als Ethereum opties hadden een meerderheid in call-aankopen. Dit betekent dat een groot aantal van de contracten verlies zal lijden.

Ruim 50% van de opties bereiken mogelijk de staat van verlies. Dit kan de markt sentimentaliteit mogelijk richting het weekend verder verzwakken.

De optiemarkt zal pas maandag een staat van re-test bereiken. De onvoorspelbaarheid daarvan zou de prijzen nog dieper kunnen laten dalen.

Naar welke niveaus moeten we uitkijken?

De daggrafiek voor Bitcoin vormt momenteel een fractal die niet persé bullish hoeft te zijn. Bitcoin behoud een bullish structuur totdat het boven de .000 in de grafieken blijft.

De prijs van Bitcoin kan tijdens het weekend een dip vertonen. Onder of rond de bandbreedte. Bij Ethereum zou de re-test zone iets lager kunnen liggen dan het huidige niveau.

Op dit moment lijkt de daggrafiek van Ethereum onder haar stijgende kanaal door te breken. Correcties kunnen leiden tot een daling van naar de of range. Alvorens te herstellen in de grafieken.

Maar, over zo’n enorme daling gedurende het weekend kan echter alleen maar gespeculeerd worden.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.