Crypto nieuws

Waar houden blockchain-ontwikkelaars zich mee bezig?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Veel bekende cryptocurrencies werken via de blockchain van Ethereum. Echter, deze blockchain is nog niet geoptimaliseerd wat betreft de schaalbaarheid of de mogelijkheden tot upgrades. Daarom zijn er nog steeds blockchain-ontwikkelaars op de markt. Zij verdiepen zich in de Proof of Work, in mining en in alle andere factoren die ervoor zouden moeten zorgen dat een blockchain optimaal functioneert en veilig is voor cryptocurrencies. De ontwikkelaars van de blockchains zijn eigenlijk tot de conclusie gekomen dat er drie factoren zijn die de implementatie van blockchains tegenhouden. Deze problemen liggen op het gebied van updates, schaalbaarheden en governance. Onder governance valt de wijze van het besturen van de blockchains. Gelukkig zijn er een aantal intelligente blockchain-ontwikkelaars die mogelijke oplossingen voor deze problemen hebben bedacht. Deze ontwikkelaars gaan samen onder de naam ‘Koinos Group’ en hun ideeën zullen in dit artikel gepresenteerd worden. Om hun oplossingen te testen en de werkzaamheid van hun ideeën te laten zien heeft deze groep ook hun eigen token genaamd de KOIN.

Beoordeling van het ICO-model

Het probleem is niet het gebruik van de ICO als hulpmiddel, maar wat er gebeurt als een team financieel wordt beloond voordat ze zelfs maar een product hebben verzonden. ICO is een afkorting voor de Intial Coin Offering methode. Met deze methode kan geld opgehaald worden terwijl er gebruik wordt gemaakt van cryptocurrencies. Het is als het ware een methode waarbij investeerders gebruik gaan maken van een cryptocurrency om de vraag erna te stimuleren en zo de waarde van de token te doen laten stijgen. Op deze manier kunnen zij later veel geld verdienen doordat zij de cryptocurrency in bezit hadden voordat de prijs ervan steeg.

Het ICO-model wordt vaak gebruikt als een manier om geld op te halen voor nieuwe projecten. Een voordeel van deze aanpak is dat mensen achter de blockchain geen voordeel hebben bij het verkrijgen van de token. Iedereen, ongeacht wie ze zijn, moet een financieel offer brengen om dat token te verwerven. De omvang van dat offer wordt bepaald door een neutrale derde partij. In het geval van een Proof of Work is die neutrale derde de fabrikant van hardware. Het hele ICO-model is onderdeel van de Proof of Work waarmee Koinos Group wil aantonen dat hun blockchain goed werkt. De Proof of Work-algoritmen zijn niet zonder problemen, maar er zijn wel een paar dingen die de problemen verzachten. Zo hebben de mensen in de Koinos Group hun token, de KOIN, al uitgebracht lang voordat zij hun hoofdnetwerk uitbrachten (de blockchain). In feite hebben zij het token vrijgegeven voordat ze zelfs de ontwikkeling van hun framework hadden voltooid. Zonder een functioneel product wordt dit token een manier van investeren voor mensen die in de Koinos Group geloven en die hun visie delen voor een voordelig contractplatform zonder kosten om zo het token tegen redelijke kosten aan te schaffen.

Een verbetering van het tempo

Koinos is volledig opgebouwd door de Koinos Group. Het doel was niet om een bepaald aantal transacties per seconde te verwezenlijken of iets dergelijks, maar het doel was om een blockchain te creëren die veel sneller zou zijn en beter ge-update kan worden dan elke andere blockchain die er is. Volgens de leden van de Koinos Group was het bij het ontwikkelen van een snelle blockchain nodig om zogenaamde hard forks uit te voeren. Dit was tegelijkertijd ook de grootste factor die de vooruitgang tegenhield. Wanneer er gebruikt wordt van een hard fork dan worden alle private keys en alle bijbehorende munten gekopieerd naar de nieuwe blockchain. Als het knelpunt van de hard forks geëlimineerd is dan zou het de kunst zijn om zoveel mogelijk van de systeemcode om te zetten naar slimme contracten die in-band kunnen worden geüpgraded.

De blockchain die ontwikkeld is door Koinos Group maakt onderscheid tussen de elementaire blockchainfuncties en de complexere functies. Hierdoor zijn de functies afzonderlijk te upgraden. Als gevolg van deze zogenaamde ‘modulaire upgradebaarheid’ kan elk gedrag zonder hard fork aan de blockchain worden toegevoegd, omdat individuele upgrades kunnen worden gedistribueerd in blokken en transacties die naar het netwerk worden gepusht. Dit gebeurt dus net als een patch van het besturingssysteem, maar dan met het extra voordeel van een on-chain record van het hele upgradepad.

De toekomst voor blockchain-ontwikkelaars

De ontwikkelaars van de Koinos Group zijn dus nog lang niet klaar. Er zijn nog vele taken die zij moeten uitvoeren en problemen waar zij tegenaan zullen lopen bij het optimaliseren van blockchains. Daarnaast is de wereld van de blockchains, net zoals de wereld van de cryptocurrencies, continu in beweging. De eerste goede stappen zijn dus gezet door de Koinos Group, maar het doel van deze groep met betrekking tot het ontwikkelen van een optimale blockchain is nog niet bereikt.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.