Crypto nieuws

Waar rook is…Damien Hirst verbrandt kunst uit NFT project The Currency

Cheval de Vie

2022-07-28

Leestijd: 2 minuten

*

Damien Hirst is de rijkste kunstenaar van Engeland. Hij wil 5.000 kunstwerken uit zijn NFT project The Currency verbranden. Het merendeel van zijn kopers denkt daar anders over. 

NFT project The Currency

The Currency is een langlopend NFT project. De bekende kunstenaar Hirst stelt zijn privé museum in september open. Vanaf dan kunnen geïnteresseerde unieke items kopen. 

Het gaat om enkele van de duizenden olieverf schilderijen. Afkomstig van de hand van Damien Hirst. De schilderijen dateren uit het jaar 2016 en bevatten stippen.

NFT of ruilen voor fysiek schilderij

In 2021 zijn de olieverfschilderijen aan NFT gekoppeld. De minimale prijs van een NFT kunstwerk bedroeg $ 2.000. Kopers kregen daarbij een interessante optie.

Zij konden de token ruilen voor het fysieke olieverfschilderij van Damien Hirst. De echte resterende schilderijen worden op een nader bepaald tijdstip verbrandt. 

4.851 om 5.149

Kopers hebben tot 27 juli de tijd om te kunnen kiezen tussen een NFT en een fysiek olieverf schilderij. 4.851 verzamelaars willen hun schilderijen willen verbranden voor NFT.

5.149 verzamelaars kiezen ervoor om hun NFT te ruilen voor het echte doek van Hirst. Vanaf 9 september wordt de kunst dagelijks verbrandt. 

Verbranden vanaf 9 september

De sluiting wordt gepland tijdens de Londense Frieze Week in oktober. Op dat moment zullen ook de resterende schilderijen ritueel worden verbrand. 

Damien Hirst laat in een reactie weten: 

"Ik geloof in kunst in al zijn vormen. Maar uiteindelijk dacht ik f**k it! Dit is een opwindende ruimte waar ik niet zoveel van weet. Ik hou van deze NFT gemeenschap. Ze hebben me echt versteld doen staan. Het is een idee van kunst als ruilmiddel en een opslagplaats van rijkdom."

NFT marktplaats Heni

De verkoop en de tweedehands doorverkoop zijn afgehandeld door NFT marktplaats Heni. Volgens het platform steeg de verkoop in augustus en september 2021.

Op dat moment ging het project van start. De munteenheid werd op 15 augustus zelfs de topcollectie in de NFT ranglijst van OpenSea.

Totaal van $89,3 miljoen

De volumes zijn de afgelopen maanden ingezakt met de crash van de crypto markt. De maximumprijs was $ 176.779. De gemiddelde koper gaf $ 21.078 uit. 

De meest recente verkoop dateert van 28 juli voor $8.708 USD. Dat brengt het totaal voor de collectie op $89,3 miljoen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.