Crypto nieuws

Waar rook is…Damien Hirst verbrandt kunst uit NFT project The Currency

Cheval de Vie

2022-07-28

Leestijd: 2 minuten

*

Damien Hirst is de rijkste kunstenaar van Engeland. Hij wil 5.000 kunstwerken uit zijn NFT project The Currency verbranden. Het merendeel van zijn kopers denkt daar anders over. 

NFT project The Currency

The Currency is een langlopend NFT project. De bekende kunstenaar Hirst stelt zijn privé museum in september open. Vanaf dan kunnen geïnteresseerde unieke items kopen. 

Het gaat om enkele van de duizenden olieverf schilderijen. Afkomstig van de hand van Damien Hirst. De schilderijen dateren uit het jaar 2016 en bevatten stippen.

NFT of ruilen voor fysiek schilderij

In 2021 zijn de olieverfschilderijen aan NFT gekoppeld. De minimale prijs van een NFT kunstwerk bedroeg $ 2.000. Kopers kregen daarbij een interessante optie.

Zij konden de token ruilen voor het fysieke olieverfschilderij van Damien Hirst. De echte resterende schilderijen worden op een nader bepaald tijdstip verbrandt. 

4.851 om 5.149

Kopers hebben tot 27 juli de tijd om te kunnen kiezen tussen een NFT en een fysiek olieverf schilderij. 4.851 verzamelaars willen hun schilderijen willen verbranden voor NFT.

5.149 verzamelaars kiezen ervoor om hun NFT te ruilen voor het echte doek van Hirst. Vanaf 9 september wordt de kunst dagelijks verbrandt. 

Verbranden vanaf 9 september

De sluiting wordt gepland tijdens de Londense Frieze Week in oktober. Op dat moment zullen ook de resterende schilderijen ritueel worden verbrand. 

Damien Hirst laat in een reactie weten: 

"Ik geloof in kunst in al zijn vormen. Maar uiteindelijk dacht ik f**k it! Dit is een opwindende ruimte waar ik niet zoveel van weet. Ik hou van deze NFT gemeenschap. Ze hebben me echt versteld doen staan. Het is een idee van kunst als ruilmiddel en een opslagplaats van rijkdom."

NFT marktplaats Heni

De verkoop en de tweedehands doorverkoop zijn afgehandeld door NFT marktplaats Heni. Volgens het platform steeg de verkoop in augustus en september 2021.

Op dat moment ging het project van start. De munteenheid werd op 15 augustus zelfs de topcollectie in de NFT ranglijst van OpenSea.

Totaal van $89,3 miljoen

De volumes zijn de afgelopen maanden ingezakt met de crash van de crypto markt. De maximumprijs was $ 176.779. De gemiddelde koper gaf $ 21.078 uit. 

De meest recente verkoop dateert van 28 juli voor $8.708 USD. Dat brengt het totaal voor de collectie op $89,3 miljoen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.