Crypto nieuws

  Waarom Bitcoin en Ethereum het gaan winnen van goud

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De markt verkiest Bitcoin en andere cryptocurrencies boven papiergeld. Overheden bevinden zich hiermee op glad ijs. Wat zegt ervaren expert Anthony Scaramucci daarover?

  Bitcoin wint het van traditionele activa

  Bitcoin kopen is beter dan investeren in traditionele activa. Zoals bijvoorbeeld aandelen, obligaties of goud. Anthony Scaramucci heeft dit laten weten in een recent interview. 

  De voormalig communicatie manager van het Witte Huis verwacht dat Bitcoin, Ethereum en Algorand de rol van goud zullen gaan dienen als de superieure inflatiehedge. 

  “Ik denk dat Bitcoin het op termijn beter gaat doen dan goud. Mede door het aanbod tekort en de technische eigenschappen. Met 21 miljoen munten is er een schaarste. Maar er is pas 65% van het goud gedolven.”

  Antony Scaramucci raadt ook andere digitale activa aan die zich staande kunnen houden tegenover goud.

  Ethereum en Algorand maken de weg vrij 

  Als het aankomt op inflatiedruk, kunnen zowel Bitcoin als goud gaan stijgen. Scaramucci geeft de voorkeur aan Bitcoin. Daarover verklaart de ervaren manager: 

  “Goud is in mijn ogen prima, maar het is wel een flat-line situatie. Ik denk dat goud licht kan stijgen. Ik verwacht ook een exponentiële stijging van Bitcoin, Ethereum en Algorand. Vanwege de schaalbaarheid en veiligheid.”

  Layer-1 oplossing

  Algorand neemt de 20e plaats is op de token ranglijst. De token kende een prima jaar. Toch erkent Scaramucci dat hij de laatste tijd twijfels heeft over de token.

  Algorand is een layer-1 oplossing. Voornamelijk voor interoperabiliteit en de functionaliteit van slimme contracten. Daarnaast is het een layer-1 oplossing die DeFi en NFT’s mogelijk maakt.

  Sean Ford van Algorand stelde recent dat de snelheid en schaalbaarheid van transacties moeilijk te evenaren is. Bovendien laat Ford weten dat de capaciteiten van Algorand op een diverse vlakken niet wordt geëvenaard.

  Deze ontwikkelingen zorgen voor een optimistische stemming over Algorand. Mogelijk wordt de grens van zelfs aangetikt. Ongeacht de huidige prijscorrectie.

  Digitaal goud en zilver

  Als Bitcoin digitaal goud is, dan is Ethereum digitaal zilver. Dat valt vrijwel niet te ontkennen. Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld.

  Het heeft een marktkapitalisatie die ongeveer half zo groot is als die van Bitcoin. Toch wordt deze Altcoin door sommigen geprefereerd. Mede door het gebruik van slimme contracten.

  Op dit moment ondergaat het Ethereum netwerk een transitie. De overgang zal naar verwachting niet van een leien dakje gaan. Toch is het ook een stap in de richting van deflatie.

  De weg naar is echter nog steeds intact. Op de vraag of goud zal stijgen is het antwoord ja. Ook wanneer er sprake is van 6% inflatie.  Toch blijft de directeur bij zijn voorkeuren. 

   

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.