Crypto nieuws

Waarom Bitcoin en Ethereum het gaan winnen van goud

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De markt verkiest Bitcoin en andere cryptocurrencies boven papiergeld. Overheden bevinden zich hiermee op glad ijs. Wat zegt ervaren expert Anthony Scaramucci daarover?

Bitcoin wint het van traditionele activa

Bitcoin kopen is beter dan investeren in traditionele activa. Zoals bijvoorbeeld aandelen, obligaties of goud. Anthony Scaramucci heeft dit laten weten in een recent interview. 

De voormalig communicatie manager van het Witte Huis verwacht dat Bitcoin, Ethereum en Algorand de rol van goud zullen gaan dienen als de superieure inflatiehedge. 

“Ik denk dat Bitcoin het op termijn beter gaat doen dan goud. Mede door het aanbod tekort en de technische eigenschappen. Met 21 miljoen munten is er een schaarste. Maar er is pas 65% van het goud gedolven.”

Antony Scaramucci raadt ook andere digitale activa aan die zich staande kunnen houden tegenover goud.

Ethereum en Algorand maken de weg vrij 

Als het aankomt op inflatiedruk, kunnen zowel Bitcoin als goud gaan stijgen. Scaramucci geeft de voorkeur aan Bitcoin. Daarover verklaart de ervaren manager: 

“Goud is in mijn ogen prima, maar het is wel een flat-line situatie. Ik denk dat goud licht kan stijgen. Ik verwacht ook een exponentiële stijging van Bitcoin, Ethereum en Algorand. Vanwege de schaalbaarheid en veiligheid.”

Layer-1 oplossing

Algorand neemt de 20e plaats is op de token ranglijst. De token kende een prima jaar. Toch erkent Scaramucci dat hij de laatste tijd twijfels heeft over de token.

Algorand is een layer-1 oplossing. Voornamelijk voor interoperabiliteit en de functionaliteit van slimme contracten. Daarnaast is het een layer-1 oplossing die DeFi en NFT’s mogelijk maakt.

Sean Ford van Algorand stelde recent dat de snelheid en schaalbaarheid van transacties moeilijk te evenaren is. Bovendien laat Ford weten dat de capaciteiten van Algorand op een diverse vlakken niet wordt geëvenaard.

Deze ontwikkelingen zorgen voor een optimistische stemming over Algorand. Mogelijk wordt de grens van zelfs aangetikt. Ongeacht de huidige prijscorrectie.

Digitaal goud en zilver

Als Bitcoin digitaal goud is, dan is Ethereum digitaal zilver. Dat valt vrijwel niet te ontkennen. Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld.

Het heeft een marktkapitalisatie die ongeveer half zo groot is als die van Bitcoin. Toch wordt deze Altcoin door sommigen geprefereerd. Mede door het gebruik van slimme contracten.

Op dit moment ondergaat het Ethereum netwerk een transitie. De overgang zal naar verwachting niet van een leien dakje gaan. Toch is het ook een stap in de richting van deflatie.

De weg naar is echter nog steeds intact. Op de vraag of goud zal stijgen is het antwoord ja. Ook wanneer er sprake is van 6% inflatie.  Toch blijft de directeur bij zijn voorkeuren. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.