Crypto nieuws

Waarom heeft de Bitcoin zoveel succes in Nigeria?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

In 2017 was het idee van de Bitcoin in Nigeria erg interessant. Dit idee trok over het algemeen de aandacht van twee hoofdcategorieën mensen: de early adopters met interesse in opkomende technologieën en de “hustlers” die altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om geld te verdienen. De laatste categorie bestond uit dezelfde mensen die zich tot de Mavrodi Mundial Movement (MMM) wendden. De MMM is één van de grootste partijen die Ponzifraude plegen. Dit is een methode om mensen op te lichten via beleggingen. Bij deze methode worden de uitbetaalde gelden van de beleggingen gefinancierd uit de inleg van nieuwe klanten. Er wordt een hoog rendement en een laag risico beloofd, terwijl deze methode van beleggen juist een hoog risico kent. Immers, als er geen nieuwe klanten binnen komen dan kunnen de gelden ook niet meer worden uitbetaald.

In de huidige Nigeriaanse economie heeft de gemiddelde inwoner het erg lastig. Veel inwoners zijn gedwongen om alternatieven te zoeken die naast hun baan de mogelijkheid bieden om geld te verdienen. Toen cryptocurrency-uitwisselingen in Nigeria begonnen te verschijnen maakten ze het kopen en verkopen van de Bitcoin handiger voor deze categorieën mensen. Immers, mensen in Nigeria konden nu de Bitcoin kopen van betrouwbare brokers en exchanges uit eigen land. Ze hoefden deze cryptomunten niet meer van vreemden te kopen en kregen zo de zekerheid dat ze ook echt hetgeen kregen waarvoor ze betaalden. Als gevolg hiervan begon de cryptocurrency gemeenschap van Nigeria ontzettend te groeien.

Op zoek naar een beter leven

De groeiende cryptomarkt in Nigeria is vandaag ver verwijderd van het beginscenario er van. Het adaptiepercentage in Nigeria blijft na al die jaren nog steeds jaarlijks groeien. De cryptomarkt is immers de grootste economie in Afrika. Een belangrijke reden voor de exponentiële groei van de Nigeriaanse cryptocurrency gemeenschap kan worden gekoppeld aan de overwegend jonge bevolking van het land. Immers, de jongeren in Nigeria zijn veel meer technisch onderlegd dan hun ouders.

De jongere bevolking in Nigeria ging dus via de ontwikkelingen van de digitale wereld op zoek naar een beter leven dan hun ouders. Veel jongere Nigerianen werden freelancers in hun gekozen vakgebied en begonnen hun diensten aan te bieden aan de internationale gemeenschap waar hun werk wordt gewaardeerd. Maar het is een uitdaging om betaald te worden voor hun werk vanwege hun locatie. In diezelfde geest ondervonden Nigerianen die in het buitenland werkten als arbeidsmigranten ook een vergelijkbare uitdaging bij het terugsturen van geld naar huis, omdat abnormaal hoge kosten van buitenlandse banken en geldtransferbedrijven velen ervan ontmoedigden om dit te doen. Daarnaast maakt de munt van Nigeria, de naira, een onophoudelijke inflatie door waardoor de fiat van het land een slechte verdienste en slechte waarde opslag is geworden.

Maar waarom De Bitcoin?

De Bitcoin bood het sprankje hoop dat veel Nigerianen hard nodig hadden. Ze zagen eindelijk de kans om financiële vrijheid te bereiken. De Nigerianen zagen de cryptomarkt als een potentieel eind voor de zoektocht naar een beter leven. De Bitcoin heeft op verschillende gebieden succes weten te behalen op de cryptomarkt in Nigeria. De eerste functie die de Bitcoin in Nigeria vervult is de functie als waarde opslag. De voortdurende inflatie van de naira heeft velen het vertrouwen doen verliezen om hun verdiende geld in fiat te houden. De Bitcoin biedt een beter alternatief. Immers, de adoptie over de hele wereld neemt toe waardoor de vraag en de prijs worden verhoogd.

Daarnaast is De Bitcoin ook het beste beleggingsalternatief voor de Nigerianen. Veel Nigerianen hebben zich gewend tot handelen en beleggen in de Bitcoin als een vorm van passief inkomen. Ondanks het volatiele karakter van de cryptovaluta hebben de rendementen in de loop van de tijd voor vele miljonairs gezorgd.

Als laatste heeft de Bitcoin ook het maken van grensoverschrijdende transacties erg vergemakkelijkt. Het verzenden en ontvangen van geld over de grens voor de betaling van goederen en diensten of aan geliefden, is nog nooit zo eenvoudig geweest met de Bitcoin. Dit komt door het goedkopere netwerktarief en de snellere overdrachtstijd ten opzichte van traditionele remisesystemen.

Kortgezegd heeft de Bitcoin dus zoveel succes binnen Nigeria doordat deze cryptomunt meer toekomst biedt dan de huidige munt uit het land, de naira.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.