Crypto nieuws

  Waarom leven we in het Bitcoin tijdperk?

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Bitcoin is niet meer weg te denken uit de samenleving. Overal op het internet zijn experts te vinden die hun mening vertellen over de cryptocurrency. Daarnaast zijn er ontelbare platformen die de cryptocurrency verhandelen. Ook zijn er speciale nieuwsartikelen met de laatste ontwikkelingen rondom de Bitcoin. Echter, waardoor is de Bitcoin zo bekend geworden? Hoe zijn we in het Bitcoin tijdperk terecht gekomen?

  De Bitcoin als waarde opslag

  Veel mensen en handelaren op de cryptomarkt beweren dat de Bitcoin ‘’beter is in het zijn van goud dan goud’’. Dit komt doordat de Bitcoin direct toegankelijk is. Er is geen vertrouwen in een tussenpersoon, geen beheerder en geen afspraak in de kluis mogelijk om de Bitcoin te gebruiken als waarde opslag. Daarnaast heeft de Bitcoin ook nog eens lagere vervoerskosten dan goud. Hierdoor is de Bitcoin de ideaal als waarde opslag.

  Crypto- en kapitaalmarkten

  De balansuitbreiding bij de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve en andere centrale banken gebeurt ongekend snel. In het begin waren fiat valuta leidend voor de ontwikkelingen binnen de cryptomarkt. Echter, tegenwoordig zijn de rollen haast omgekeerd. De begrippen die voortkomen uit de cryptomarkt, en ook de cryptocurrencies zelf, worden omarmt door ’s werelds meest toonaangevende strategen. Zij gebruiken de begrippen en strategieën van de cryptomarkt om de daling van de koopkracht te verminderen en de inflatie van de activaprijzen aan te wakkeren.

  Dit is een bekende dynamiek in veel opkomende markten sinds de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben veel beleggers en spaarders geleefd met de dreiging dat zij hun rijkdom konden verliezen. Sinds de wereldwijde uitbraak van het COVID-19 virus leven mensen weer met dezelfde onzekerheid. Echter, nu kunnen de beleidsmakers gebruik maken van de instrumenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog al zijn ontwikkeld en getest. Zij kunnen deze methoden gelijk inzetten om banken te redden.

  De rol van Retail beleggers

  ITI is een opkomende multi-asset prime broker. Een broker kan als een soort makelaar kopers en verkopers van aandelen, effecten of cryptocurrencies bij elkaar brengen om zo het handelsvolume op een markt te laten stijgen. In het tweede kwartaal van 2020 werd op de kernmarkten duidelijk gemaakt dat de impact van Retail beleggers ontzettend groot is. Retail beleggers zijn particuliere beleggers welke niet geschoold zijn of werkzaam bij een professioneel beleggingsfonds. Wereldwijd zijn er Retail beleggers te vinden op de cryptomarkt. Voor deze ontdekking was er de overtuiging dat Retail beleggers zich hadden beperkt tot de Amerikaanse aandelenmarkt.

  Tijdens de COVID-19 uitbraak merkte ITI op dat de wereldbevolking zich steeds meer wendde tot het investeren in markten. Mensen waren wanhopig doordat zij hun baan verloren of inkomsten tijdelijk werden gepauzeerd door de maatregelen die werden toegepast als gevolg van het virus. Deze mensen leerden over cryptocurrencies en wendden zich tot de cryptomarkt om de kost te verdienen als Retail belegger. De toename aan Retail beleggers bevorderde de ontwikkeling van het Bitcoin tijdperk.

  De Bitcoin en beroemdheden

  De cryptomarkt is ook een manifestatie van de waarde van het internet geworden. Daarom is het logisch dat er veel over te vinden is op sociale media. Beroemdheden en hun uitspraken over de Bitcoin hebben de vraag en het gebruik van deze cryptocurrency doen stijgen. Traditionele vermogensbeheerders vinden de uitspraken van deze beroemdheden vaak onprofessioneel of ongegrond maar desondanks zorgen deze uitspraken toch vaak voor positieve ontwikkelingen op de cryptomarkt en dragen zij bij aan de ontwikkeling van het Bitcoin tijdperk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitspraken van Elon Musk of de voorgaande president van Amerika genaamd Donald Trump.

  De implementatie van de Bitcoin in het dagelijks leven

  De Bitcoin is een noodzakelijk onderwerp geworden voor alle technisch onderlegde bedrijfsleiders die het netwerkeffect hebben gebruikt om hun aantal volgers te verhogen. Tesla van Elon Musk kondigde aan dat het in januari $ 1,5 miljard aan de Bitcoin had uitgegeven, waardoor deze valuta met 17 procent in waarde steeg. Dit nieuws kwam enkele dagen nadat Musk ‘#bitcoin’ aan zijn Twitter-profielpagina had toegevoegd. Kort daarna veranderde Musk zijn Twitter omschrijving in ‘’Dogecoin’’. Hierdoor steeg de volatiliteit op de cryptomarkt in enkele dagen flink. Tesla erkende ook toekomstige plannen om de Bitcoin te accepteren als betaling voor zijn producten, wat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de mainstream acceptatie van de Bitcoin.

  Er zijn dus een aantal factoren die gezorgd hebben voor de huidige Bitcoin samenleving. Ten eerste is de Bitcoin een goede manier geworden om kapitaal op te slaan. Daarnaast is de Bitcoin een erkende manier geworden om geld te verdienen. De strategieën van de cryptomarkt worden ook toegepast op andere kapitaalmarkten. Als laatste hebben verschillende beroemdheden ook bijgedragen aan de populariteit van de Bitcoin door te spreken over de cryptocurrency. Toonaangevende bedrijven dragen hun steentje bij door de Bitcoin te accepteren als betaalmiddel.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.