Crypto nieuws

  Waarom wil iedereen toch een uitnodiging voor Clubhouse Crypto?

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Clubhouse Crypto is een social media platform dat openstaat voor iedereen met een uitnodiging en een iPhone. Het is dé plek geworden voor Tech-grootmachten en steeds meer crypto-smaakmakers die willen chatten. Elon Musk komt van tijd tot tijd langs om te praten over Bitcoin en Dogecoin, terwijl andere crypto-beroemdheden, waaronder Meltem Demirors, Caitlin Long en Neeraj Agrawal, vaker verschijnen. Zoals elk social media platform, is Clubhouse Crypto wat je er zelf van maakt. Er is genoeg ruimte voor oprechte discussie, maar er zijn ook oplichters en marketingprogramma’s te vinden op meerdere niveaus. Sommigen zien het Clubhouse Crypto platform als de volgende stap voor crypto-acceptatie. Anderen zien dit platform als een manier om een ​​deel van de socialisatie te vervangen die tijdens de huidige corona-pandemie ontbrak.

  Een platform voor iedereen

  Zoals alle goede en fatsoenlijke technologieën, maakt Clubhouse Crypto de hiërarchieën tussen gebruikers af en biedt het een ruimte voor iedereen om gehoord te worden – letterlijk. Dat klinkt misschien vreemd om te zeggen over een bedrijf dat bloeide op een hype rond zijn exclusiviteit – je moet voorlopig worden uitgenodigd voor de club – maar de aantrekkingskracht van de app is meer dan alleen FOMO of opscheppen. “Het is niet zomaar een telefoontje”, zei Steven McKie, een van de oprichters van de cryptogerichte venture-firma Amentum Capital. “Iedereen kan willekeurig in- en uitstappen, dus iedereen behoudt standaard deze mate van professionaliteit.’’ De sfeer op het sociale media platform werd ook geprezen door andere gebruikers. Anderen hebben de sfeer zoal vergeleken met het luisteren naar een podcast, het aanwezig zijn op een conferentie of het rondhangen in een koffiehuis. Deze clubachtige sfeer, die grenst aan professionaliteit, is niet verloren gegaan naarmate de app groeit.

  Verschillende mogelijkheden binnen Clubhouse Crypto

  Het platform van Clubhouse Crypto biedt ontzettend veel mogelijkheden aan. Zo zijn er bijvoorbeeld een hoop toffe podcasts, die gaan over cryptocurrencies, te vinden op het platform. Daarnaast kun je ook luisteren naar interessante gesprekken tussen advocaten en politici met betrekking tot de cryptomarkt. Ook zijn er minstens vijf kanalen op de app gewijd aan zelfhulp op de cryptomarkt. Vaak is er ook minimaal één omgeving op het platform waar jij terecht kunt met vragen of klachten over het platform of zijn gebruikers. Naast de genoemde podcasts en genoemde ruimte zijn er ook crypto-specifieke ruimtes op de app. Zo is er bijvoorbeeld een aparte ruimte op de app waar handelaren in bijv. de Dogecoin met elkaar in gesprek gaan en hun ervaringen delen. Ben jij nieuw op de cryptomarkt en heb jij nog wat hulp nodig? Op de app zijn ook genoeg kanalen te vinden met investeringsadviezen voor nieuwkomers. Dagelijks worden er nog nieuwe ruimten en groepen op het platform toegevoegd. Zowel het aantal cryptogroepen als hun relatieve grootte groeien samen met de waarde van Clubhouse Crypto.

  Een platform waar onbekenden bekend worden

  Veel van de meest prominente stemmen op Clubhouse Crypto zijn relatieve onbekenden op het conferentiecircuit. Veel van de bekenden op het sociale media platform hebben bijvoorbeeld geen Twitter-invloed. Een voorbeeld hiervan is Wilson. Wilson is één van de early adopters van Bitcoin, maar hij is weinig in het nieuws te zien. Op Clubhouse Crypto is hij wel heel erg populair. Hij leidt de Black Bitcoin Billionaires-groep op Clubhouse Crypto, die in minder dan twee maanden tijd met meer dan 17.000 volgers is gegroeid. De groep houdt dagelijks en wekelijks themadiscussies. “Onze missie is om de wereld aan boord van Bitcoin te brengen”, zei Wilson. “Mensen vragen altijd of ik zwart moet zijn om bij de groep te horen. Nee – zo heet het om te zeggen dat het wordt gerund door zwarte mensen, maar iedereen is welkom.’’ De groep van Wilson stijgt tot op de dag van vandaag nog steeds in het aantal leden. Waar gebruikers buiten Clubhouse Crypto geen idee hebben van het bestaan van Wilson en zijn groep, is Wilson op het sociale media platform tegenwoordig een echte bekende.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.