Crypto nieuws

Waarom wil iedereen toch een uitnodiging voor Clubhouse Crypto?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Clubhouse Crypto is een social media platform dat openstaat voor iedereen met een uitnodiging en een iPhone. Het is dé plek geworden voor Tech-grootmachten en steeds meer crypto-smaakmakers die willen chatten. Elon Musk komt van tijd tot tijd langs om te praten over Bitcoin en Dogecoin, terwijl andere crypto-beroemdheden, waaronder Meltem Demirors, Caitlin Long en Neeraj Agrawal, vaker verschijnen. Zoals elk social media platform, is Clubhouse Crypto wat je er zelf van maakt. Er is genoeg ruimte voor oprechte discussie, maar er zijn ook oplichters en marketingprogramma’s te vinden op meerdere niveaus. Sommigen zien het Clubhouse Crypto platform als de volgende stap voor crypto-acceptatie. Anderen zien dit platform als een manier om een ​​deel van de socialisatie te vervangen die tijdens de huidige corona-pandemie ontbrak.

Een platform voor iedereen

Zoals alle goede en fatsoenlijke technologieën, maakt Clubhouse Crypto de hiërarchieën tussen gebruikers af en biedt het een ruimte voor iedereen om gehoord te worden – letterlijk. Dat klinkt misschien vreemd om te zeggen over een bedrijf dat bloeide op een hype rond zijn exclusiviteit – je moet voorlopig worden uitgenodigd voor de club – maar de aantrekkingskracht van de app is meer dan alleen FOMO of opscheppen. “Het is niet zomaar een telefoontje”, zei Steven McKie, een van de oprichters van de cryptogerichte venture-firma Amentum Capital. “Iedereen kan willekeurig in- en uitstappen, dus iedereen behoudt standaard deze mate van professionaliteit.’’ De sfeer op het sociale media platform werd ook geprezen door andere gebruikers. Anderen hebben de sfeer zoal vergeleken met het luisteren naar een podcast, het aanwezig zijn op een conferentie of het rondhangen in een koffiehuis. Deze clubachtige sfeer, die grenst aan professionaliteit, is niet verloren gegaan naarmate de app groeit.

Verschillende mogelijkheden binnen Clubhouse Crypto

Het platform van Clubhouse Crypto biedt ontzettend veel mogelijkheden aan. Zo zijn er bijvoorbeeld een hoop toffe podcasts, die gaan over cryptocurrencies, te vinden op het platform. Daarnaast kun je ook luisteren naar interessante gesprekken tussen advocaten en politici met betrekking tot de cryptomarkt. Ook zijn er minstens vijf kanalen op de app gewijd aan zelfhulp op de cryptomarkt. Vaak is er ook minimaal één omgeving op het platform waar jij terecht kunt met vragen of klachten over het platform of zijn gebruikers. Naast de genoemde podcasts en genoemde ruimte zijn er ook crypto-specifieke ruimtes op de app. Zo is er bijvoorbeeld een aparte ruimte op de app waar handelaren in bijv. de Dogecoin met elkaar in gesprek gaan en hun ervaringen delen. Ben jij nieuw op de cryptomarkt en heb jij nog wat hulp nodig? Op de app zijn ook genoeg kanalen te vinden met investeringsadviezen voor nieuwkomers. Dagelijks worden er nog nieuwe ruimten en groepen op het platform toegevoegd. Zowel het aantal cryptogroepen als hun relatieve grootte groeien samen met de waarde van Clubhouse Crypto.

Een platform waar onbekenden bekend worden

Veel van de meest prominente stemmen op Clubhouse Crypto zijn relatieve onbekenden op het conferentiecircuit. Veel van de bekenden op het sociale media platform hebben bijvoorbeeld geen Twitter-invloed. Een voorbeeld hiervan is Wilson. Wilson is één van de early adopters van Bitcoin, maar hij is weinig in het nieuws te zien. Op Clubhouse Crypto is hij wel heel erg populair. Hij leidt de Black Bitcoin Billionaires-groep op Clubhouse Crypto, die in minder dan twee maanden tijd met meer dan 17.000 volgers is gegroeid. De groep houdt dagelijks en wekelijks themadiscussies. “Onze missie is om de wereld aan boord van Bitcoin te brengen”, zei Wilson. “Mensen vragen altijd of ik zwart moet zijn om bij de groep te horen. Nee – zo heet het om te zeggen dat het wordt gerund door zwarte mensen, maar iedereen is welkom.’’ De groep van Wilson stijgt tot op de dag van vandaag nog steeds in het aantal leden. Waar gebruikers buiten Clubhouse Crypto geen idee hebben van het bestaan van Wilson en zijn groep, is Wilson op het sociale media platform tegenwoordig een echte bekende.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.