Crypto nieuws

Wat gebeurd er met altcoins prijzen bij stijging bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Sinds het begin van 2021 is er een interessante ontwikkeling op de cryptomarkt te zien. We zien namelijk dat de koersen van de altcoins instorten. Daarnaast is ook te zien dat de koers van de Bitcoin stijgt naar ongekende hoogte. Ondanks dat het in theorie mogelijk is dat deze ontwikkelingen geheel los van elkaar staan is er toch een sterk vermoeden dat zij verband houden. In dit artikel wordt uitgelegd waarom de koers van de altcoin instortte. Daarnaast wordt bekeken of er een verband is tussen de Bitcoin en altcoins, en wat dit verband eventueel inhoudt.

Waarom stortte de koers van de altcoins in?

Onder de term ‘altcoins’ vallen alle cryptocurrencies die verkrijgbaar en verhandelbaar zijn op de cryptomarkt met uitsluiting van de Bitcoin. Alle altcoins zijn gedecentraliseerd en bijna al deze munten werken op een blockchain. Bitcoin zelf is ook een gedecentraliseerde munt welke werkzaam is op een blockchain. Er zijn twee hoofdredenen die ervoor kunnen hebben gezorgd dat de markt van de altcoins zich terugtrok ondanks de kracht van de dominante cryptocurrency op de markt. De dominante cryptocurrency op de markt is uiteraard de bekende Bitcoin.

De eerste reden houdt verband met de stijging van de prijs van de Bitcoin. Ten tijde van het schrijven van dit artikel, begin 2021, steeg de prijs van de Bitcoin naar een recordhoogte van meer dan 49.000 Amerikaanse dollar. Deze prijsstijging nam het grootste deel van het volume op de cryptomarkt weg. De aandacht op de cryptomarkt ging hierdoor uit naar de Bitcoin, wat bijdroeg aan de terugtrekking van de altcoins.

De tweede reden houdt verband met de daling van Ether. Ether (ETH) is een decentraal platform dat gebruikt maakt van de blockchain technologie die bedacht is door Satoshi Nakamoto. Satoshi Nakamoto is een pseudoniem voor de bedenker van of de groep achter de Bitcoin. Tegelijkertijd is ETH ook de leider van de altcoins op de cryptomarkt. De koers van ETH daalde sterk ten opzichte van de Bitcoin.

De combinatie van de hiervoor genoemde redenen, gecombineerd met de onzekerheid rond de Bitcoin op het weerstandsniveau van 50.000 Amerikaanse dollar, heeft de druk om te gaan verkopen verhoogd bij eigenaren van altcoins.

De Bitcoin is voorlopig bullish in het voordeel van altcoins

Op de cryptomarkt is er een apart begrip voor een bepaald soort optimisme. Dit begrip is de term ‘bullish’ en drukt een vertrouwen uit in een prijsstijging van de koersen op termijn. Van de Bitcoin wordt verwacht dat hij de komende tijd bullish is. Veel mensen zullen hierdoor bitcoins gaan kopen, wat in de nabije toekomst de verkoopdruk op de altcoin markt kan gaan verlichten.

Een bekende crypto-analist genaamd Scott Melker voorspelt dat de Bitcoin opeenvolgende Bull Flags blijft zien. Bull Flags zijn een marktstructuur in technische analyse die materialiseert wanneer het activum uitbreekt na consolidatie binnen een bereik. Dit toont een typerende trapachtige rally aan die op langere termijn duurzaam is. Zolang de Bitcoin het nieuwe ondersteuningsgebied van 48.200 Amerikaanse dollar verdedigt en tussen de 48.200 en 49.700 Amerikaanse dollar consolideert, is een nieuwe uitbraak waarschijnlijker.

Als de Bitcoin opnieuw een uitbraak ziet, dan zal de markt van de altcoins deze keer waarschijnlijk samen met de Bitcoin stijgen na het zien van een eerste korte daling op de eerste impulsrally van de Bitcoin.

Conclusie

Er kan dus worden geconcludeerd dat het gedrag van de Bitcoin tot een bepaalde hoogte de koers van verschillende altcoins kan beïnvloeden. Waarschijnlijk heeft de koersstijging van de Bitcoin ervoor gezorgd dat er veel aandacht werd besteed aan deze cryptomunt. Andere cryptomunten, de altcoins, verloren hun populariteit. Minder mensen waren geïnteresseerd in het kopen van altcoins en meer mensen in het kopen van Bitcoins. Deze ontwikkelingen op de cryptomarkt hebben er mogelijk toe geleid dat de koers van de altcoins instortte.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.