Crypto nieuws

Wat gebeurt als Bitcoin in de nabije toekomst naar $150k stijgt?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binnen de wereld van crypto wordt er veel gesproken over de supercyclus van Bitcoin. Ondanks de correctie wordt verwacht dat de gaten eind van het jaar gedicht zijn.

Houdbare trend?

De anticipatie zou zelfs verder gaan dan de eerder verwachte grens van k. Benjamin Cowen van Into The Cryptoverse heeft in een recent interview zijn zorgen geuit over de prijsniveaus. De CEO zei:

“Is een trend houdbaar als we volgende maand naar k gaan? Ik denk het niet.”

Cowen legt uit dat de verkoopdruk de markt naar beneden zou halen. Hij voegde toe:

“Ik denk wel dat Bitcoin uiteindelijk de miljoen dollar zal aanraken. Maar dat gaat deze cyclus niet lukken.”

Eerst stijgen om te kunnen dalen

Benjamin Cowen blikte ook terug op de geschiedenis. Prijsbewegingen hebben namelijk laten zien dat wanneer de markt zo ver oploopt, hij ook weer naar beneden gaat. Daar voegde hij aan toe:

“Stel dat Bitcoin de komende maand stijgt naar k. We kijken dan naar een verlenging van het 20-weeks gemiddelde van meer dan 100%. Dat is waar we stonden tijdens de lokale top in april en mei.”

In principe verklaart Cohen dat geen enkele nieuwe vraag in staat zal zijn om de verkoopdruk te compenseren. De druk die Bitcoin zal ondervinden bij een snelle verlenging.

Bitcoin cycli

Volgens PlanB is Bitcoin daarmee nog steeds op weg naar k. Ook nu het zijn traject van k in november heeft gemist. 

Cohen zegt dat er in de komende maanden nog veel kan veranderen in de manier waarop de Bitcoin cyclus wordt voorspeld. Hij zegt:

“Na verloop van tijd zullen de cycli binnen de crypto ruimte steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn. Dat geldt in het bijzonder voor Bitcoin.”

Bitcoin zal na verloop van tijd meer geïntegreerd raken met de traditionele markten. Aldus de CEO van Into The Cryptoverse. 

Groeiende overlap

Bij deze gedachte sluit ook Avil Felman van BlockTower zich aan. Hij stelt dat institutionele fondsen steeds meer naar Bitcoin zullen kijken. Dit om risico’s te nemen wanneer hun balans uit koers raakt.

Daardoor verandert de correlatie tussen Bitcoin en andere activa klassen. Daarover zegt Avil Felman:

“Als Bitcoin meer toegankelijk word, kunnen we een groeiende overlap gaan zien. Met name tussen beleggers in traditionele tech-aandelen en Bitcoin. Dat kan de correlatie score tussen die activa verhogen.”

 

Er wordt verwacht dat de volatiliteit van Bitcoin zal afnemen naarmate de markt volwassener wordt. Cowen zegt dat hij niet verwacht dat de waarde van Bitcoin snel met 90% zal dalen. 

Institutioneel geld

Het heeft mogelijk meer steun nodig voor het winnen van een race. Cowen zei: 

“Om Bitcoin naar k te laten stijgen hebben we institutioneel geld nodig.”

Steun die Bitcoin hoe dan ook gestaag vergaart. Bitcoin noteerde recent de grootste instroom in de afgelopen vijf weken. Door de lancering van ETP’s bedroeg de instroom in deze periode 247 miljoen dollar.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.