Crypto nieuws

Wat gebeurt als Bitcoin in de nabije toekomst naar $150k stijgt?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binnen de wereld van crypto wordt er veel gesproken over de supercyclus van Bitcoin. Ondanks de correctie wordt verwacht dat de gaten eind van het jaar gedicht zijn.

Houdbare trend?

De anticipatie zou zelfs verder gaan dan de eerder verwachte grens van k. Benjamin Cowen van Into The Cryptoverse heeft in een recent interview zijn zorgen geuit over de prijsniveaus. De CEO zei:

“Is een trend houdbaar als we volgende maand naar k gaan? Ik denk het niet.”

Cowen legt uit dat de verkoopdruk de markt naar beneden zou halen. Hij voegde toe:

“Ik denk wel dat Bitcoin uiteindelijk de miljoen dollar zal aanraken. Maar dat gaat deze cyclus niet lukken.”

Eerst stijgen om te kunnen dalen

Benjamin Cowen blikte ook terug op de geschiedenis. Prijsbewegingen hebben namelijk laten zien dat wanneer de markt zo ver oploopt, hij ook weer naar beneden gaat. Daar voegde hij aan toe:

“Stel dat Bitcoin de komende maand stijgt naar k. We kijken dan naar een verlenging van het 20-weeks gemiddelde van meer dan 100%. Dat is waar we stonden tijdens de lokale top in april en mei.”

In principe verklaart Cohen dat geen enkele nieuwe vraag in staat zal zijn om de verkoopdruk te compenseren. De druk die Bitcoin zal ondervinden bij een snelle verlenging.

Bitcoin cycli

Volgens PlanB is Bitcoin daarmee nog steeds op weg naar k. Ook nu het zijn traject van k in november heeft gemist. 

Cohen zegt dat er in de komende maanden nog veel kan veranderen in de manier waarop de Bitcoin cyclus wordt voorspeld. Hij zegt:

“Na verloop van tijd zullen de cycli binnen de crypto ruimte steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn. Dat geldt in het bijzonder voor Bitcoin.”

Bitcoin zal na verloop van tijd meer geïntegreerd raken met de traditionele markten. Aldus de CEO van Into The Cryptoverse. 

Groeiende overlap

Bij deze gedachte sluit ook Avil Felman van BlockTower zich aan. Hij stelt dat institutionele fondsen steeds meer naar Bitcoin zullen kijken. Dit om risico’s te nemen wanneer hun balans uit koers raakt.

Daardoor verandert de correlatie tussen Bitcoin en andere activa klassen. Daarover zegt Avil Felman:

“Als Bitcoin meer toegankelijk word, kunnen we een groeiende overlap gaan zien. Met name tussen beleggers in traditionele tech-aandelen en Bitcoin. Dat kan de correlatie score tussen die activa verhogen.”

 

Er wordt verwacht dat de volatiliteit van Bitcoin zal afnemen naarmate de markt volwassener wordt. Cowen zegt dat hij niet verwacht dat de waarde van Bitcoin snel met 90% zal dalen. 

Institutioneel geld

Het heeft mogelijk meer steun nodig voor het winnen van een race. Cowen zei: 

“Om Bitcoin naar k te laten stijgen hebben we institutioneel geld nodig.”

Steun die Bitcoin hoe dan ook gestaag vergaart. Bitcoin noteerde recent de grootste instroom in de afgelopen vijf weken. Door de lancering van ETP’s bedroeg de instroom in deze periode 247 miljoen dollar.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.