Crypto nieuws

    Wat gebeurt als Coinbase naar de beurs gaat?

    Robin Plus

    Leestijd: 2 minuten

    *

    2021 wordt een mijlpaaljaar voor het cryptocurrency-landschap. Terwijl de Bitcoin nieuwe all-time prijshoogtes blijft ontdekken, zal één van de toonaangevende beurzen in de industrie, Coinbase, naar de beurs gaan via een directe notering. Er is sprake van een directe notering wat inhoudt dat Coinbase geen nieuwe aandelen gaat uitgeven op de beurs maar dat de bestaande aandelen aan de beurs worden geregistreerd. Dit kondigt een nieuw tijdperk aan voor digitale financiering.

    De rally van Bitcoin heeft het podium gezet voor Coinbase om naar de beurs te gaan tegen een waardering van bijna $ 100 miljard. Dit is ongelooflijk, aangezien Coinbase in oktober 2018 werd gewaardeerd op $ 8 miljard. Voor de Bitcoin-houders die er zijn, is de vermelding van Coinbase een grote stap in de richting van mainstream crypto-adoptie. Zijn marktdebuut zal ook een schijnwerper werpen op één van de meest verdeelde beleggingsonderwerpen van vandaag.

    Coinbase is afhankelijk van Bitcoin

    Het lijkt erop dat de beslissing van Coinbase om voor een directe notering te gaan in plaats van via de acceptatie van investeringsbanken is genomen als een subtiele knipoog naar de al lang bestaande slogan van het bedrijf uit 2013: “Welcome To The Future of Money”, terwijl het zijn status als “volksbeurs” rechtvaardigt.

    Bij het opnemen van de directe noteringsbenadering heeft Coinbase de mogelijkheid om een groter niveau van liquiditeit te verwelkomen en tegelijkertijd een niveau van transparantie te gebruiken dat kan resulteren in een meer natuurlijke manier voor de aandelenmarkt om zich te vestigen op een aandelenkoers voor het bedrijf.

    De prijs van Coinbase zal waarschijnlijk sterk worden beïnvloed door de fortuinen van cryptocurrencies zoals de Bitcoin. Het is bijna onvermijdelijk dat Coinbase een succesvollere openingsdag van de handel zal hebben als BTC toevallig op dat moment rally’s organiseert. Coinbase geniet al van een hoog niveau van vertrouwen onder zijn gebruikersbestand (dat overigens zal blijven groeien) ongeacht de prestaties van de Bitcoin.

    De groei van het cryptocurrency-landschap, ongeacht de rol die de Bitcoin op de lange termijn zal spelen, zal de duurzaamheid van Coinbase bepalen. Voorlopig zal de beurs echter waarschijnlijk profiteren van het succes van de Bitcoin op korte termijn als een middel om met enige vroege impuls de markt te betreden.

    Alles over Coinbase

    Het is natuurlijk aantrekkelijk om te investeren nu Coinbase een grote stap gaat maken op de beurs. Echter, voordat je gaat investeren is het altijd belangrijk om te weten waar je investeert. Dit kan namelijk belangrijk zijn voor de strategie die jij gaat toepassen.

    Coinbase begon in 2012 als een manier voor mensen en bedrijven om de Bitcoin overal ter wereld te verzenden en te ontvangen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een one-stop-shop voor financiën in de cryptowereld. Samen met zijn populaire handelsplatform biedt Coinbase “op crypto gebaseerde producten” voor staking, uitgeven, sparen en lenen. Dit gaat allemaal met behulp van crypto-activa. Daarbij drijft het bedrijf de crypto-economie aan via een nieuw en open financieel systeem dat gebouwd is boven op de Bitcoin, Ethereum en de duizenden andere crypto-activa.

    Coinbase verdient voornamelijk geld met transactiekosten en zijn abonnementen en diensten. In 2020 genereerden transacties 86% van de totale omzet, terwijl abonnementen en diensten goed waren voor 4%.

    Het Coinbase-effect

    Coinbase heeft over de afgelopen jaren goed gepresteerd en daardoor zelf veel handelaren en investeerders aangetrokken. Echter, het platform heeft ook andere cryptocurrencies geholpen met de opstart of met hun verdere groei. De term “Coinbase-effect” is bedacht om te verwijzen naar de aanzienlijke prijsverhogingen die cryptocurrencies vaak ontvangen als een onmiddellijk gevolg van het genoteerd worden op Coinbase. Dit effect vindt plaats omdat Coinbase meestal de primaire toegangspoort tot cryptocurrencies is voor veel beleggers die complexere en minder bekende beurzen of beleggingsmethoden vermijden.

    Als een van de toonaangevende beurzen van het ecosysteem zou een succesvolle lancering een coattail-effect kunnen smeden dat op zijn beurt de prijzen van cryptocurrencies zoals de Bitcoin, Ether en andere altcoin-steunpilaren op de markt zal verhogen. De invloed van Coinbase die mainstream wordt, zou zelfs meer optimisme en validatie op de DeFi-markten kunnen brengen.

    Het belang van een uitsluitend cryptocurrency-gebaseerd bedrijf dat naar de beurs gaat, kan verstrekkend zijn in termen van beleggersvertrouwen in een industrie die enigszins mysterieus is geweest en gehuld in onzekerheid voor de toevallige belegger. De succesvolle notering van Coinbase zal ver gaan in het doorbreken van barrières tussen de wereld van cryptocurrencies en meer wijdverspreide investeringen.

    Het Coinbase-effect kan echter ook de andere kant op gaan. Als de komst van Coinbase op de markt teleurstellend is dan kan dit ertoe leiden dat de prijzen van cryptocurrencies in de onmiddellijke nasleep dalen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.