Investeren

  Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

  Walmart is de belichaming van de arbeidersklasse in Amerika. Walmart begon ooit als een kleine lokale Amerikaanse keten maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bedrijf ter wereld door een omzet te draaien van 548 miljard dollar in 2020. Wanneer Walmart één miljard dollar aan Bitcoins aan zijn balans toevoegt dan trekt dit zeker de aandacht van de mensen uit de arbeidersklasse. Het zal de ultieme blootstelling voor de Bitcoin zijn bij deze groep mensen. Mogelijk brengt dit een wereldwijde monetaire paradigmaverschuiving teweeg die al lang had moeten plaatsvinden.

  De voordelen voor Walmart

  Terwijl de tentakels van Walmart 24 landen bereiken, zal een Bitcoin-vloedgolf door zijn wereld van e-commerce en fysieke Retail activiteiten knallen. Walmart haalt producten uit meer dan 100 landen en brengt globalisering naar Midden-Amerika. Op het moment heeft de grote keten te maken met complexe valutaconversies in combinatie met wereldwijde leveranciers. Als Walmart de Bitcoin gaat accepteren dan zal dit de hoofdpijn omtrent het omgaan met tientallen fiatvaluta’s laten verdwijnen. Dit zal de boekhouding vereenvoudigen en de activiteiten stroomlijnen. Zonder tussenpersoon of bankier bij transacties is het enige wat Walmart scheidt van zijn wereldwijde partners de oceanen.

  Als Walmart met de huidige tijd mee wil ontwikkelen dan is de voor de hand liggende volgende stap om de Bitcoin te accepteren in zijn meer dan 11000 locaties. We hebben het over een volledig knooppunt bij elke kassa. Laten we aannemen dat een eenvoudige korting van 10 procent (bovenop de toch al dagelijkse lage prijzen van Walmart) wordt aangeboden aan klanten die ervoor kiezen om in Bitcoins te betalen. Voor de gemiddelde Amerikaan uit de arbeidersklasse is 10 procent korting mooi meegenomen. Moeders van gezinnen zullen al snel ontdekken hoe zij kunnen betalen in Bitcoins. Zij zullen ook snel ontdekken dat het houden van iets anders dan Bitcoins een verliezend spel is. Als Walmart dit plan gaat uitvoeren zullen zij Bitcoins gaan kopen op bedrijfsniveau en gaat de dollarkostenmiddeling via klantaankopen. Wanneer de werknemers van Walmart zien dat de Bitcoin wordt aangeboden als een afgeprijsde vorm van betaling dan zullen zij ongetwijfeld hun salaris willen ontvangen in Bitcoins. Ook dit zal de implementatie en acceptatie van de Bitcoin in deze bevolkingsklasse enorm verhogen.

  Een kleine rekensom

  Uiteindelijk zullen werknemers van Walmart dus graag (deels) hun salaris ontvangen in Bitcoins. Als de salarissen duidelijk zijn dan kunnen we een kleine berekening maken van wat er achter de schermen gaat veranderen op de financiële afdeling van Walmart. Laten we aannemen dat alle 2,2 miljoen Walmart-werknemers een minimumloon hebben en ongeveer 30 uur per week werken. Op dit moment is het federale minimumloon ,25 per uur. $ 7,25 per uur x 30 uur per week x 2,2 miljoen werknemers = $ 478,5 miljoen betaald per week.

  Laten we aannemen dat werknemers de mogelijkheid hebben om 10 procent van dat salaris in Bitcoin te stoppen. Dan zal er $ 47,85 miljoen per week worden uitbetaald in Bitcoins. Dat is $ 2,48 miljard per jaar dat wordt uitbetaald in Bitcoins. Dit is weer gelijk aan ongeveer 45.090 Bitcoins (met één Bitcoin voor $ 55.000) per jaar. Dit is een simpele berekening voor de meest conservatieve aantallen werknemers met een minimumloon bij één Amerikaans bedrijf. Miljoenen Amerikanen die hun spaargeld hebben zien wegsmelten als een ijsblokje, zullen zien hoe de Bitcoin hen de mogelijkheid geeft om vuile fiatdamp om te zetten in schoon, hard, niet-smeltbaar geld. Walmart zal de Bitcoin in de portemonnee van elke Amerikaan stoppen. Zodra Amerikanen hun Bitcoin-nummer zien stijgen en hun fiat-nummer daalt, zullen ze bij zichzelf nagaan dat de acceptatie van de Bitcoin achteraf gezien onvermijdelijk was voor het bedrijf.

  Een toekomstige Bitcoin economie voor Walmart

  Als Walmart zijn contante reserves in de Bitcoin stopt, zijn goederen en diensten in Bitcoins gaat prijzen en zijn werknemers in Bitcoins gaat betalen, dan zal de Oostenrijkse economische visie van ‘het beste geld wint’ zich ontvouwen. Walmart zal eigenhandig een circulaire Bitcoin-economie leveren. Het bedrijf zal een nieuwe visie bieden voor de gemiddelde Amerikaan om in de Bitcoin te vertrouwen en het bedrijf zal de wereld dichter bij hyperbitcoinisatie brengen. Het is dus niet de vraag of, maar de vraag wanneer, Walmart gaat investeren in de Bitcoin.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.