Investeren

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

Walmart is de belichaming van de arbeidersklasse in Amerika. Walmart begon ooit als een kleine lokale Amerikaanse keten maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bedrijf ter wereld door een omzet te draaien van 548 miljard dollar in 2020. Wanneer Walmart één miljard dollar aan Bitcoins aan zijn balans toevoegt dan trekt dit zeker de aandacht van de mensen uit de arbeidersklasse. Het zal de ultieme blootstelling voor de Bitcoin zijn bij deze groep mensen. Mogelijk brengt dit een wereldwijde monetaire paradigmaverschuiving teweeg die al lang had moeten plaatsvinden.

De voordelen voor Walmart

Terwijl de tentakels van Walmart 24 landen bereiken, zal een Bitcoin-vloedgolf door zijn wereld van e-commerce en fysieke Retail activiteiten knallen. Walmart haalt producten uit meer dan 100 landen en brengt globalisering naar Midden-Amerika. Op het moment heeft de grote keten te maken met complexe valutaconversies in combinatie met wereldwijde leveranciers. Als Walmart de Bitcoin gaat accepteren dan zal dit de hoofdpijn omtrent het omgaan met tientallen fiatvaluta’s laten verdwijnen. Dit zal de boekhouding vereenvoudigen en de activiteiten stroomlijnen. Zonder tussenpersoon of bankier bij transacties is het enige wat Walmart scheidt van zijn wereldwijde partners de oceanen.

Als Walmart met de huidige tijd mee wil ontwikkelen dan is de voor de hand liggende volgende stap om de Bitcoin te accepteren in zijn meer dan 11000 locaties. We hebben het over een volledig knooppunt bij elke kassa. Laten we aannemen dat een eenvoudige korting van 10 procent (bovenop de toch al dagelijkse lage prijzen van Walmart) wordt aangeboden aan klanten die ervoor kiezen om in Bitcoins te betalen. Voor de gemiddelde Amerikaan uit de arbeidersklasse is 10 procent korting mooi meegenomen. Moeders van gezinnen zullen al snel ontdekken hoe zij kunnen betalen in Bitcoins. Zij zullen ook snel ontdekken dat het houden van iets anders dan Bitcoins een verliezend spel is. Als Walmart dit plan gaat uitvoeren zullen zij Bitcoins gaan kopen op bedrijfsniveau en gaat de dollarkostenmiddeling via klantaankopen. Wanneer de werknemers van Walmart zien dat de Bitcoin wordt aangeboden als een afgeprijsde vorm van betaling dan zullen zij ongetwijfeld hun salaris willen ontvangen in Bitcoins. Ook dit zal de implementatie en acceptatie van de Bitcoin in deze bevolkingsklasse enorm verhogen.

Een kleine rekensom

Uiteindelijk zullen werknemers van Walmart dus graag (deels) hun salaris ontvangen in Bitcoins. Als de salarissen duidelijk zijn dan kunnen we een kleine berekening maken van wat er achter de schermen gaat veranderen op de financiële afdeling van Walmart. Laten we aannemen dat alle 2,2 miljoen Walmart-werknemers een minimumloon hebben en ongeveer 30 uur per week werken. Op dit moment is het federale minimumloon ,25 per uur. $ 7,25 per uur x 30 uur per week x 2,2 miljoen werknemers = $ 478,5 miljoen betaald per week.

Laten we aannemen dat werknemers de mogelijkheid hebben om 10 procent van dat salaris in Bitcoin te stoppen. Dan zal er $ 47,85 miljoen per week worden uitbetaald in Bitcoins. Dat is $ 2,48 miljard per jaar dat wordt uitbetaald in Bitcoins. Dit is weer gelijk aan ongeveer 45.090 Bitcoins (met één Bitcoin voor $ 55.000) per jaar. Dit is een simpele berekening voor de meest conservatieve aantallen werknemers met een minimumloon bij één Amerikaans bedrijf. Miljoenen Amerikanen die hun spaargeld hebben zien wegsmelten als een ijsblokje, zullen zien hoe de Bitcoin hen de mogelijkheid geeft om vuile fiatdamp om te zetten in schoon, hard, niet-smeltbaar geld. Walmart zal de Bitcoin in de portemonnee van elke Amerikaan stoppen. Zodra Amerikanen hun Bitcoin-nummer zien stijgen en hun fiat-nummer daalt, zullen ze bij zichzelf nagaan dat de acceptatie van de Bitcoin achteraf gezien onvermijdelijk was voor het bedrijf.

Een toekomstige Bitcoin economie voor Walmart

Als Walmart zijn contante reserves in de Bitcoin stopt, zijn goederen en diensten in Bitcoins gaat prijzen en zijn werknemers in Bitcoins gaat betalen, dan zal de Oostenrijkse economische visie van ‘het beste geld wint’ zich ontvouwen. Walmart zal eigenhandig een circulaire Bitcoin-economie leveren. Het bedrijf zal een nieuwe visie bieden voor de gemiddelde Amerikaan om in de Bitcoin te vertrouwen en het bedrijf zal de wereld dichter bij hyperbitcoinisatie brengen. Het is dus niet de vraag of, maar de vraag wanneer, Walmart gaat investeren in de Bitcoin.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.