Crypto nieuws

Wat kunnen we leren van lokale Bitcoin gemeenschappen?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Het idee van de Bitcoin als een netwerk en technologie is er één die wereldwijd, onderling verbonden en expansief is. Naarmate de prijs van de Bitcoin blijft stijgen neemt ook de reikwijdte en schaal van wat er over de hele wereld gebeurt toe. Hoewel de Bitcoin een fenomeen op macroschaal is dat uitgebreide economische en historische gevolgen zal hebben, moeten we niet vergeten aandacht te besteden aan het gebruik van de technologie op gemeenschapsniveau.

Op 24 april organiseert OC Bitcoin (ook bekend als Organe County Bitcoin) in Newport Beach (Californië) een lanceringsfeest voor de Bitcoin betalingen voor Nexx Burger. Nexx Burger is een gastronomisch hamburgerrestaurant. Het evenement, gesponsord door Strike en Bitcoin Is en met muziek van Bitrefill, is een voorbeeld van het groeiende bereik van de Bitcoin op lokaal niveau en de potentiële impact ervan.

OC Bitcoin is één van de meest consistente en grote impact arrangers van de Bitcoin community meetups geweest. Casey van Bitcoin Magazine heeft gepraat met enkele mensen die betrokken zijn bij de organisatie van dit evenement. Dit gesprek bracht bijzondere inzichten in de verschillende aspecten van de lokale Bitcoin gemeenschappen.

Nexx Burgers en de Bitcoin

Tijdens het gesprek wist de CEO van Nexx Burgers commentaar te geven op de reden waarom hij ervoor koos om de Bitcoin in zijn bedrijf te accepteren. De CEO van Nexx Burgers is Dimitrios Politis. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in de Bitcoin ergens in december 2017 via een goede vriend van hem. Deze vriend legde uit waarvoor de Bitcoin is gemaakt en hoe het werkte. ‘’De Bitcoin interesseerde me en ik zag hoe het een futuristische digitale valuta kon worden. Ik begon vorig jaar in maart echt in de Bitcoin te duiken en leer sindsdien’’ aldus Politis.

Pas in februari 2021 besloot Dimitrios Politis dat het goed zal zijn voor zijn bedrijf om de Bitcoin te accepteren en implementeren. Nexx Burger kan de Bitcoin nu testen en verbeteren voordat het volledig mainstream wordt.

Vervolgens vroeg Casey aan Dimitrios Politis wat zijn ervaring is met de Bitcoin gemeenschap. Dimitrios Politis antwoordde: ‘’de Bitcoin gemeenschap is geweldig geweest. Brian van het Orange County Bitcoin netwerk is een grote hulp geweest om mij nog verder te informeren over de Bitcoin.’’

Opmerkingen van OC Bitcoin’s Lead Organizer Brian Harrington breidden uit hoe lokale bijeenkomsten van gelijkgestemde individuen leiden tot de verspreiding van ideeën en praktijken, op hun beurt motiverende bedrijfsleiders om echte veranderingen door te voeren: ‘’dit is ons nu meerdere keren overkomen bij Orange County Bitcoin Network. We krijgen bedrijfseigenaren die beginnen binnen te vallen op de meetups en willen weten hoe ze Bitcoin betalingen in hun winkels kunnen implementeren. We vinden het geweldig en helpen je graag verder. De circulaire economie van de Bitcoin groeit in Orange County en we kunnen niet enthousiaster zijn.’’

George Mekhail en de adaptie van de Bitcoin

Lokale groei en gebruik van de Bitcoin zijn van het grootste belang voor de adoptie van de Bitcoin op macroschaal. In feite begon de Bitcoin als een klein netwerk in gebruik onder cypherpunks die zich op een e-maillijst hadden geabonneerd. Deze kleine interacties legden de basis voor veranderingen in de aarde en tonen aan dat het netwerk nog steeds moet groeien. Om de Bitcoin over de hele wereld te accepteren moet er aandacht zijn voor het converteren van de micro-economieën om ons heen. George Mekhail van Bitcoin Is, een Bitcoin circulaire economie belangenbehartiging en informatie outlet, sprak over hoe deze adaptie eruit ziet.

Al sinds 2017 is Mekhail actief op de cryptomarkt in de Bitcoin. Hij is het meest gepassioneerd over het helpen ontwikkelen van Bitcoin gemeenschappen en het maken van morele argumenten voor de Bitcoin. Tijdens zijn werk probeert Mekhail mensen aan te moedigen om de corrupte fiateconomie te verlaten en over te stappen op het gebruik van de Bitcoin.

In september 2019 waren George Mekhail en Russell Okung op zoek naar de beste manieren om met Bitcoiners om te gaan. Zij besloten op het laatste moment een evenement in Los Angeles samen te stellen dat zich richtte op het helpen van nieuwkomers op de cryptomarkt. Op deze manier konden de nieuwkomers blootstelling krijgen aan de beste stemmen in de cryptowereld. Bitcoin Is werkt nu met een handvol Bitcoin-startups, biedt middelen om mensen op weg te helpen en overlegt met meetups in het hele land.

Volgens Mekhail is het belangrijk dat mensen deel gaan nemen aan de circulaire economie van de Bitcoin. ‘’Als genoeg mensen deze mindset aannemen dan kan de samenleving overstappen op gezond geld. Dit kan weer leiden tot een dramatische verschuiving in de economie. In een circulaire Bitcoin-economie worden goederen en diensten betaalbaarder naarmate besparingen en koopkracht toenemen in plaats van het huidige paradigma van bailouts en stimuleringspakketten die onze valuta vernederen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.