Crypto nieuws

Wat veroorzaakte de Bitcoin prijscorrectie?

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Vorige week was er een flinke rally te zien op de Bitcoin markt. Bitcoiners waren verbaasd, maar de meeste van hen zagen deze ontwikkeling aankomen. De rally van de Bitcoin was niet willekeurig. Volgens diverse handelaren werd de rally veroorzaakt door het nepnieuws dat verkondigde dat Amazon de Bitcoin ging accepteren. Volgens anderen was dit niet waar omdat er al wekenlang bewegingen plaatsvonden op de cryptomarkt die aangaven dat er een rally naderde.

Ansel Lindner deed een uitgebreide analyse van de prijscorrectie van de Bitcoin die plaatsvond in het midden van een cyclus. Lindner kwam tot de conclusie dat er drie factoren waren die zorgen voor onzekerheid en prijsdalingen op de cryptomarkt. Los van elkaar konden de ontwikkelingen een kleine dip in de Bitcoin prijs veroorzaken, maar samen verzorgden zij een duidelijke prijscorrectie.

Verbod op mijnbouw in China

In China werd er een nieuw verbod op crypto mining ingesteld waardoor de hash snelheid ontzettend afnam. Ontzettend veel miners werden door dit verbod getroffen. Dit gebeurde allemaal op het moment dat er eigenlijk ook nog een chiptekort was op de cryptomarkt. Het verbod werd ingesteld op 21 mei 2021. De eerste vier weken na het verbod crashte de hash snelheid gigantisch. Veel nieuwe beleggers raakten hierdoor gespannen omdat zij gingen twijfelen of de Bitcoin markt deze daling wel kon verwerken. Echter, de bekende Bitcoiners weten dat de Bitcoin markt zich aanpast op de omstandigheden.

Naar verwachting zal het zeker enige tijd duren voordat de mining industrie bijgekomen is van dit verbod. Veel mining apparatuur zal worden verplaatst naar andere landen of verkocht. Naar verwachting zal de hash snelheid dus weer langzaam toenemen over tijd.

Het record van Grayscale Trust

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) releaseschema zorgde ook voor veel onzekerheid op de Bitcoin markt de afgelopen tijd. Deelnemers van dit fonds zetten een blok aandelen vast voor een periode van zes maanden. Deze periode wordt een lock-up periode genoemd. Gedurende de laatste paar maanden gaven analisten aan dat er een grote prijsdaling zal plaatsvinden. Deze prijsdaling zal tegelijkertijd plaatsvinden met de laatste en grootste ontgrendeling van de lock-up periode. De ontgrendeling zal plaatsvinden op 17 juli. Er werd gesproken over prijsvoorspellingen rond de .000 wat zorgde voor veel onzekerheid onder handelaren in deze fondsen. Uiteindelijk vond de dip niet plaats in de crypto koers, waardoor de onzekerheid rondom de GBTC verdween. Hedendaags zien we ook langzaam de korting van de Grayscale Bitcoin Trust herstellen.

De update van Taproot

De aankondiging van de Taproot update van de Bitcoin bracht veel onzekerheid. In het verleden hebben dergelijke updates al eens bewezen dat zij veel fouten met zich mee kunnen brengen voor ontwikkelaars en lange termijn HODLers. De update van Taproot zal de eerste update zijn in de categorie voor soft forks, sinds de betwiste update van SegWit in 2017.

Het ontwikkelen van de Taproot update was een enorm proces. Het duurt jaren om een goed gedecentraliseerd protocol aan te bieden en daarnaast duurt het ook nog lang voordat de update goed gekeurd is door de bevolking van de cryptomarkt. Immers, er is geen centraal orgaan dat even kan stemmen over de ontwikkelingen die plaatsvinden.

Desondanks werd er een compromis bereikt en op 1 mei kwamen er twee nieuwe activeringsmechanismen op de Bitcoin markt. Deze mechanismen waren een groot succes. Het proces was zeer transparant en pijnloos voor de ondernemers op de cryptomarkt. Ook dit nam de onzekerheid over de toekomst van BTC weg op de markt, wat op zijn beurt weer invloed had op de prijs van de valuta.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.