Crypto nieuws

Weken van zijwaartse handel in het vooruitzicht

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoiners zijn hoopvol dat de Bitcoin (BTC) sterker zal terugkaatsen na de recente prijsdaling van Elon Musk. Maar mensen als Galaxy Digital CEO Michael Novogratz zeggen dat schokkerig water in ieder geval de komende weken het vooruitzicht zal vormen, omdat nieuwkomers in paniek verkopen.

BTC heeft een turbulente maand achter de rug. Na maanden van gestage groei zakte in het weekend de prijs op de meeste beurzen naar de mid-to-low USD 40.000. Het token maakt momenteel een langzaam en wankel herstel.

Velen hebben massaliquidaties op de derivatenmarkt de schuld gegeven van de prijsdalingen, waarbij sommige schijnbaar nieuwere beleggers besloten hun verliezen te verminderen nadat Musk’s Tesla aankondigde dat het BTC niet langer zou accepteren en mining-gerelateerde milieuproblemen als reden noemde. Musk heeft ook ontkend dat Tesla de rest van zijn BTC aankoop ter waarde van US 1,5 miljard van eerder dit jaar had geliquideerd.

In een interview met Bloomberg TV verklaarde Novogratz dat de prijsklasse van USD 40.000 – USD 50.000 momenteel redelijk was. Hij voegde een verdediging voor BTC-mining toe: ‘’Ik denk dat we nog een tijdje gaan consolideren: vier tot zes weken. […] Ik nam [Musk’s] mining-commentaren tegen nominale waarde. Ik denk niet dat de Bitcoin specifiek is. Dat is alles specifiek: van de goudmarkt tot YouTube. Ze gebruiken allemaal veel elektriciteit. En Elon heeft bedrijven in schone energie.’’

Een gezonder milieu

De Galaxy-chef beweerde ook dat de crypto-industrie als geheel werkte aan milieu-, sociale en corporate governance (ESG)-gerelateerde initiatieven, waarbij sommigen al van plan waren om de milieu-impact van miners te beperken met koolstofcompensatieprojecten en koolstofkredieten.

Vorige week publiceerde Galaxy Digital Research een rapport dat beweert dat de goudindustrie en het banksysteem veel meer elektriciteit gebruiken dan het Bitcoin-netwerk.

‘’Het [proof-of-work] energieverbruiksverhaal is op zijn zachts gezegd genuanceerd en wat volgt zal een test zijn voor de overtuiging van de hele Bitcoin-markt’’, zei Glassnode (een aanbieder van cryptomarktanalyse) in het nieuwste rapport.

Komt er een doorbraak?

Voor prijswatchers zei Novogratz ondertussen dat hij hoopvol was over een doorbraak in de regelgeving. Galaxy en anderen hopen op goedkeuring van de American Securities and Exchange Commission voor een BTC exchange-traded fund (ETF) ‘’aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar’’, en noemen goedkeuring ‘’de volgende katalysator’’ voor prijsgroei.

Hij goede eraan toe: ‘’laten we het grote geheel voor het kleine plaatje niet missen. We maken een once-in-a-generational shift door in deze crypto blockchain-evolutie, waar de financiële infrastructuur begint te worden herbouwd. Dat proces is momentum aan het plukken.’’

Ondertussen merkte Glassnode op dat het ‘’nieuwkomers paniek-verkopen’’ en BTC ‘’HODLers zag instappen om de dip te kopen.’’ De analist benadrukte ook dat dit weliswaar de diepste correctie van de huidige bullmarkt is, maar dat deze correctie consistent is met vijf grote pull-bakcs tijdens de bull van 2017.

Tijdens de correctie in mei van dit jaar hebben ‘’in totaal 1,1 miljoen adressen alle munten uitgegeven die ze tijdens deze correctie hadden, wat opnieuw bewijs levert dat er momenteel paniekverkoop aan de gang is’’, zei Glassnode. Zij voegden eraan toe dat het aantal adressen dat zich opstapelt met 1,1% is toegenomen sinds het recente dieptepunt.

Bovendien is het aanbod van lange termijn houders volgens het bedrijf teruggekeerd naar de accumulatiemodus, een patroon dat opnieuw lijkt op de macrotop van 2017. Ze merkten ook op dat een patroon van paniekverkoop vergelijkbaar is met dat waargenomen bij de macropiek van 2017. Het bedrijf sloot echter niet uit dat het deze keer een grotere terugtrektijd in een stierencyclus kan zijn, omdat zwakke handen capituleren en sterkere handen hun accumulatie van goedkopere munten hervatten.

Ondertussen had Novogratz ook een bericht voor voorstanders van Ethereum (ETH), waarin werd opgedrongen dat het token zou schommelen tussen USD 2.800 en USD 4.000 in zijn eigen consolidatieperiode die ook tot zes werken zou duren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.