Crypto nieuws

Weken van zijwaartse handel in het vooruitzicht

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoiners zijn hoopvol dat de Bitcoin (BTC) sterker zal terugkaatsen na de recente prijsdaling van Elon Musk. Maar mensen als Galaxy Digital CEO Michael Novogratz zeggen dat schokkerig water in ieder geval de komende weken het vooruitzicht zal vormen, omdat nieuwkomers in paniek verkopen.

BTC heeft een turbulente maand achter de rug. Na maanden van gestage groei zakte in het weekend de prijs op de meeste beurzen naar de mid-to-low USD 40.000. Het token maakt momenteel een langzaam en wankel herstel.

Velen hebben massaliquidaties op de derivatenmarkt de schuld gegeven van de prijsdalingen, waarbij sommige schijnbaar nieuwere beleggers besloten hun verliezen te verminderen nadat Musk’s Tesla aankondigde dat het BTC niet langer zou accepteren en mining-gerelateerde milieuproblemen als reden noemde. Musk heeft ook ontkend dat Tesla de rest van zijn BTC aankoop ter waarde van US 1,5 miljard van eerder dit jaar had geliquideerd.

In een interview met Bloomberg TV verklaarde Novogratz dat de prijsklasse van USD 40.000 – USD 50.000 momenteel redelijk was. Hij voegde een verdediging voor BTC-mining toe: ‘’Ik denk dat we nog een tijdje gaan consolideren: vier tot zes weken. […] Ik nam [Musk’s] mining-commentaren tegen nominale waarde. Ik denk niet dat de Bitcoin specifiek is. Dat is alles specifiek: van de goudmarkt tot YouTube. Ze gebruiken allemaal veel elektriciteit. En Elon heeft bedrijven in schone energie.’’

Een gezonder milieu

De Galaxy-chef beweerde ook dat de crypto-industrie als geheel werkte aan milieu-, sociale en corporate governance (ESG)-gerelateerde initiatieven, waarbij sommigen al van plan waren om de milieu-impact van miners te beperken met koolstofcompensatieprojecten en koolstofkredieten.

Vorige week publiceerde Galaxy Digital Research een rapport dat beweert dat de goudindustrie en het banksysteem veel meer elektriciteit gebruiken dan het Bitcoin-netwerk.

‘’Het [proof-of-work] energieverbruiksverhaal is op zijn zachts gezegd genuanceerd en wat volgt zal een test zijn voor de overtuiging van de hele Bitcoin-markt’’, zei Glassnode (een aanbieder van cryptomarktanalyse) in het nieuwste rapport.

Komt er een doorbraak?

Voor prijswatchers zei Novogratz ondertussen dat hij hoopvol was over een doorbraak in de regelgeving. Galaxy en anderen hopen op goedkeuring van de American Securities and Exchange Commission voor een BTC exchange-traded fund (ETF) ‘’aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar’’, en noemen goedkeuring ‘’de volgende katalysator’’ voor prijsgroei.

Hij goede eraan toe: ‘’laten we het grote geheel voor het kleine plaatje niet missen. We maken een once-in-a-generational shift door in deze crypto blockchain-evolutie, waar de financiële infrastructuur begint te worden herbouwd. Dat proces is momentum aan het plukken.’’

Ondertussen merkte Glassnode op dat het ‘’nieuwkomers paniek-verkopen’’ en BTC ‘’HODLers zag instappen om de dip te kopen.’’ De analist benadrukte ook dat dit weliswaar de diepste correctie van de huidige bullmarkt is, maar dat deze correctie consistent is met vijf grote pull-bakcs tijdens de bull van 2017.

Tijdens de correctie in mei van dit jaar hebben ‘’in totaal 1,1 miljoen adressen alle munten uitgegeven die ze tijdens deze correctie hadden, wat opnieuw bewijs levert dat er momenteel paniekverkoop aan de gang is’’, zei Glassnode. Zij voegden eraan toe dat het aantal adressen dat zich opstapelt met 1,1% is toegenomen sinds het recente dieptepunt.

Bovendien is het aanbod van lange termijn houders volgens het bedrijf teruggekeerd naar de accumulatiemodus, een patroon dat opnieuw lijkt op de macrotop van 2017. Ze merkten ook op dat een patroon van paniekverkoop vergelijkbaar is met dat waargenomen bij de macropiek van 2017. Het bedrijf sloot echter niet uit dat het deze keer een grotere terugtrektijd in een stierencyclus kan zijn, omdat zwakke handen capituleren en sterkere handen hun accumulatie van goedkopere munten hervatten.

Ondertussen had Novogratz ook een bericht voor voorstanders van Ethereum (ETH), waarin werd opgedrongen dat het token zou schommelen tussen USD 2.800 en USD 4.000 in zijn eigen consolidatieperiode die ook tot zes werken zou duren.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.