Crypto nieuws

Wet Japan: stablecoin uitgifte alleen door banken met vergunning

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Alleen officiële bancaire bedrijven en financiële instellingen mogen nog stablecoins uitgeven in Japan. Recent neemt het land Aziatische land een nieuwe wet aan. 

Als reactie op Terra

Ook Japan heeft de crash van Terra nog op het netvlies staan. De regering van het land wil nu zo snel mogelijk nieuwe regels en wetten bepalen voor stablecoins. 

Het voorstel is een reactie op de ineenstorting van de crypto markt. De neerwaartse spiraal wordt nog meer naar beneden gehaald doordat de tokens van Terra crashen. 

Ook de Terra blockchain ontspringt de dans niet. Mede omdat ook andere stablecoins hun koppeling met de dollar verliezen. Zoals de DEI. 

Verbod voor niet-bancaire instellingen

Een stablecoin is een activa die verbonden is met een fiat valuta of een algoritme. Japan is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe wetten en regelgevingen. 

De wetgeving moet de uitgifte van stablecoins alleen nog mogelijk maken voor financiële instellingen. Bedrijven zonder een registratie krijgen een verbod opgelegd.

Licentie en registratiesysteem

Recent neemt de regering een voorstel aan die dit mogelijk maakt. Alleen instellingen met een officiële registratie mogen stablecoins verhandelen en uitgeven. Dit gaat om trustbedrijven en banken.

Bedrijven met een officiële licentie moeten ook gebruik maken van een registratiesysteem voor het uitgeven van stablecoins. De wet moet ook criminele transacties voorkomen.

Meer bescherming

Met de nieuwe wet wil Japan meer bescherming bieden aan crypto beleggers en het complete systeem. Zij moeten worden beschermd tegen de risico’s van de "flits" adoptie

De stablecoin industrie neemt met ruim 150 miljard een behoorlijk stijgende lijn aan. Het FSA in Japan voert de nieuwe regels al deze zomer in voor de bancaire instellingen.

De wet en het regelgevende kader gaan gelden vanaf 2023. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.