Crypto nieuws

    Wet Japan: stablecoin uitgifte alleen door banken met vergunning

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Alleen officiële bancaire bedrijven en financiële instellingen mogen nog stablecoins uitgeven in Japan. Recent neemt het land Aziatische land een nieuwe wet aan. 

    Als reactie op Terra

    Ook Japan heeft de crash van Terra nog op het netvlies staan. De regering van het land wil nu zo snel mogelijk nieuwe regels en wetten bepalen voor stablecoins. 

    Het voorstel is een reactie op de ineenstorting van de crypto markt. De neerwaartse spiraal wordt nog meer naar beneden gehaald doordat de tokens van Terra crashen. 

    Ook de Terra blockchain ontspringt de dans niet. Mede omdat ook andere stablecoins hun koppeling met de dollar verliezen. Zoals de DEI. 

    Verbod voor niet-bancaire instellingen

    Een stablecoin is een activa die verbonden is met een fiat valuta of een algoritme. Japan is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe wetten en regelgevingen. 

    De wetgeving moet de uitgifte van stablecoins alleen nog mogelijk maken voor financiële instellingen. Bedrijven zonder een registratie krijgen een verbod opgelegd.

    Licentie en registratiesysteem

    Recent neemt de regering een voorstel aan die dit mogelijk maakt. Alleen instellingen met een officiële registratie mogen stablecoins verhandelen en uitgeven. Dit gaat om trustbedrijven en banken.

    Bedrijven met een officiële licentie moeten ook gebruik maken van een registratiesysteem voor het uitgeven van stablecoins. De wet moet ook criminele transacties voorkomen.

    Meer bescherming

    Met de nieuwe wet wil Japan meer bescherming bieden aan crypto beleggers en het complete systeem. Zij moeten worden beschermd tegen de risico’s van de "flits" adoptie

    De stablecoin industrie neemt met ruim 150 miljard een behoorlijk stijgende lijn aan. Het FSA in Japan voert de nieuwe regels al deze zomer in voor de bancaire instellingen.

    De wet en het regelgevende kader gaan gelden vanaf 2023. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.