Crypto nieuws

Wet Japan: stablecoin uitgifte alleen door banken met vergunning

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Alleen officiële bancaire bedrijven en financiële instellingen mogen nog stablecoins uitgeven in Japan. Recent neemt het land Aziatische land een nieuwe wet aan. 

Als reactie op Terra

Ook Japan heeft de crash van Terra nog op het netvlies staan. De regering van het land wil nu zo snel mogelijk nieuwe regels en wetten bepalen voor stablecoins. 

Het voorstel is een reactie op de ineenstorting van de crypto markt. De neerwaartse spiraal wordt nog meer naar beneden gehaald doordat de tokens van Terra crashen. 

Ook de Terra blockchain ontspringt de dans niet. Mede omdat ook andere stablecoins hun koppeling met de dollar verliezen. Zoals de DEI. 

Verbod voor niet-bancaire instellingen

Een stablecoin is een activa die verbonden is met een fiat valuta of een algoritme. Japan is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe wetten en regelgevingen. 

De wetgeving moet de uitgifte van stablecoins alleen nog mogelijk maken voor financiële instellingen. Bedrijven zonder een registratie krijgen een verbod opgelegd.

Licentie en registratiesysteem

Recent neemt de regering een voorstel aan die dit mogelijk maakt. Alleen instellingen met een officiële registratie mogen stablecoins verhandelen en uitgeven. Dit gaat om trustbedrijven en banken.

Bedrijven met een officiële licentie moeten ook gebruik maken van een registratiesysteem voor het uitgeven van stablecoins. De wet moet ook criminele transacties voorkomen.

Meer bescherming

Met de nieuwe wet wil Japan meer bescherming bieden aan crypto beleggers en het complete systeem. Zij moeten worden beschermd tegen de risico’s van de "flits" adoptie

De stablecoin industrie neemt met ruim 150 miljard een behoorlijk stijgende lijn aan. Het FSA in Japan voert de nieuwe regels al deze zomer in voor de bancaire instellingen.

De wet en het regelgevende kader gaan gelden vanaf 2023. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.