Crypto nieuws

  Wet Japan: stablecoin uitgifte alleen door banken met vergunning

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Alleen officiële bancaire bedrijven en financiële instellingen mogen nog stablecoins uitgeven in Japan. Recent neemt het land Aziatische land een nieuwe wet aan. 

  Als reactie op Terra

  Ook Japan heeft de crash van Terra nog op het netvlies staan. De regering van het land wil nu zo snel mogelijk nieuwe regels en wetten bepalen voor stablecoins. 

  Het voorstel is een reactie op de ineenstorting van de crypto markt. De neerwaartse spiraal wordt nog meer naar beneden gehaald doordat de tokens van Terra crashen. 

  Ook de Terra blockchain ontspringt de dans niet. Mede omdat ook andere stablecoins hun koppeling met de dollar verliezen. Zoals de DEI. 

  Verbod voor niet-bancaire instellingen

  Een stablecoin is een activa die verbonden is met een fiat valuta of een algoritme. Japan is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe wetten en regelgevingen. 

  De wetgeving moet de uitgifte van stablecoins alleen nog mogelijk maken voor financiële instellingen. Bedrijven zonder een registratie krijgen een verbod opgelegd.

  Licentie en registratiesysteem

  Recent neemt de regering een voorstel aan die dit mogelijk maakt. Alleen instellingen met een officiële registratie mogen stablecoins verhandelen en uitgeven. Dit gaat om trustbedrijven en banken.

  Bedrijven met een officiële licentie moeten ook gebruik maken van een registratiesysteem voor het uitgeven van stablecoins. De wet moet ook criminele transacties voorkomen.

  Meer bescherming

  Met de nieuwe wet wil Japan meer bescherming bieden aan crypto beleggers en het complete systeem. Zij moeten worden beschermd tegen de risico’s van de "flits" adoptie

  De stablecoin industrie neemt met ruim 150 miljard een behoorlijk stijgende lijn aan. Het FSA in Japan voert de nieuwe regels al deze zomer in voor de bancaire instellingen.

  De wet en het regelgevende kader gaan gelden vanaf 2023. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.