Crypto nieuws

Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

Redactie

2023-09-02

Leestijd: 2 minuten

*

De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

Whale Alert slaat alarm

Whale Alert heeft alarm geslagen. Ze hebben namelijk een aanzienlijke transactie opgemerkt van maar liefst 66.666.659 XRP. Dat komt neer op ongeveer $33 miljoen. De enorme transactie vond plaats op Binance naar een nog onbekende wallet.

Deze indrukwekkende transactie zet de deur wijd open voor speculaties. Zeker nu de prijs van XRP flirt met de magische $1 grens.

Ripple doet ook een boeiende zet

Ook Ripple zelf heeft een boeiende zet gedaan. Ze hebben namelijk enorme hoeveelheden XRP in beveiligde escrow-accounts geplaatst. Escrow is een soort tussenrekening die gebruikt wordt om activa veilig te stellen.

Het gaat om bedragen van 300 miljoen XRP (ongeveer $147 miljoen) en nog eens 500 miljoen XRP (bijna $245 miljoen).

Juridische tweestrijd gaat door

Deze bewegingen komen op een interessant moment. Namelijk tijdens Ripple's lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De SEC is het niet eens met een eerdere uitspraak. Deze bepaalde dat XRP géén effect is voor particuliere beleggers.

Ripple's juridische team heeft geantwoord door te stellen dat de voorwaarden voor een tussentijdse beroep niet zijn vervuld. Ze hebben de rechter gevraagd om het beroep te verwerpen of op te schorten.

Wat betekent dit voor XRP?

Als we kijken naar het bredere plaatje, heeft de token in de afgelopen maand een opvallende toename in praktisch gebruik gezien. Deze toename valt samen met een piek in on-chain transacties en circulatie. Dit wijst op meer activiteit in het XRP ecosysteem.

Beleggers kijken nauwlettend naar de interactie tussen de rechtszaak, de grote overdrachten en de marktdynamiek. De weg naar die felbegeerde $1 is nog steeds onzeker.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.