Crypto nieuws

WhatsApp en Novi testen crypto betalingen in de Verenigde Staten

admin

Leestijd: 2 minuten

*

WhatsApp is een nieuwe pilot gestart in de Verenigde Staten. Met een selecte groep gebruikers test de berichtenservice het versturen en ontvangen van crypto betalingen. 

Mogelijk gemaakt door Novi

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door Novi. De digitale wallet van Meta die zes weken geleden werd gelanceerd. Novi zal gebruikers helpen bij het uitvoeren van transacties.

Hoofd van Novi Stephane Kasriel heeft via Twitter laten weten: 

“Er is een nieuwe manier om Novi te proberen. Vanaf nu kan een beperkt aantal mensen in de V.S geld verzenden en ontvangen via WhatsApp.  Dat is net zo eenvoudig als het verzenden van een bericht .”

Pax dollars

De betalingen worden gedaan met Pax Dollars. Een stablecoin die is uitgegeven door Paxos. Volgens Novi is het uitvoeren van crypto betalingen vergelijkbaar met het versturen van een bijlage. 

Novi merkt ook op dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor het ontvangen of verzenden van betalingen. Ook bestaat er geen limiet op het aantal transacties. Stephane Kasriel zegt: 

“We zijn in de beginfase van het testtraject. We testen de mogelijkheid eerst in één land. Daarna bekijken we of we het kunnen uitbreiden. Dat doen we zodra we weten wat gebruikers ervan vinden.”

Privacy komt niet in gevaar

Het hoofd van Novi verduidelijkte ook dat het gebruik van de wallet niets verandert aan de privacy van persoonlijke WhatsApp berichten en gesprekken.

Meta Platforms werkt al enkele maanden aan de ontwikkeling van een wallet applicatie. Het voormalige Facebook was ook van plan om zijn digitale valuta Diem te lanceren. 

Het plan voor een wereldwijde uitrol moest echter worden teruggeschroefd. Dit als gevolg van bezorgdheid over de regelgeving vanuit de hele wereld.

Leiderschap

De verandering in leiderschap vindt mogelijk plaats nu topmanager David Marcus het bedrijf verlaat. Hij is verantwoordelijk voor de digitale omgeving bij Meta Platforms.

Marcus was één van de leden die heeft meegewerkt aan de bouw van Novi. Tevens was hij medeoprichter van Diem. Toen hij na zeven jaar afscheid nam merkte Marcus op:

“Hoewel er nog zoveel te doen is, mag ik mijn ondernemersbloed niet blijven negeren. We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt met de lancering van Novi. Daarnaast ben ik nog steeds even gepassioneerd over de noodzaak van verandering in onze betalings- en financiële systemen.”

Terwijl Novi net aan zijn crypto reis begint, is de wereld ook gefocust op Diem en het verloop daarvan.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.