Crypto nieuws

    WhatsApp en Novi testen crypto betalingen in de Verenigde Staten

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    WhatsApp is een nieuwe pilot gestart in de Verenigde Staten. Met een selecte groep gebruikers test de berichtenservice het versturen en ontvangen van crypto betalingen. 

    Mogelijk gemaakt door Novi

    De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door Novi. De digitale wallet van Meta die zes weken geleden werd gelanceerd. Novi zal gebruikers helpen bij het uitvoeren van transacties.

    Hoofd van Novi Stephane Kasriel heeft via Twitter laten weten: 

    “Er is een nieuwe manier om Novi te proberen. Vanaf nu kan een beperkt aantal mensen in de V.S geld verzenden en ontvangen via WhatsApp.  Dat is net zo eenvoudig als het verzenden van een bericht .”

    Pax dollars

    De betalingen worden gedaan met Pax Dollars. Een stablecoin die is uitgegeven door Paxos. Volgens Novi is het uitvoeren van crypto betalingen vergelijkbaar met het versturen van een bijlage. 

    Novi merkt ook op dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor het ontvangen of verzenden van betalingen. Ook bestaat er geen limiet op het aantal transacties. Stephane Kasriel zegt: 

    “We zijn in de beginfase van het testtraject. We testen de mogelijkheid eerst in één land. Daarna bekijken we of we het kunnen uitbreiden. Dat doen we zodra we weten wat gebruikers ervan vinden.”

    Privacy komt niet in gevaar

    Het hoofd van Novi verduidelijkte ook dat het gebruik van de wallet niets verandert aan de privacy van persoonlijke WhatsApp berichten en gesprekken.

    Meta Platforms werkt al enkele maanden aan de ontwikkeling van een wallet applicatie. Het voormalige Facebook was ook van plan om zijn digitale valuta Diem te lanceren. 

    Het plan voor een wereldwijde uitrol moest echter worden teruggeschroefd. Dit als gevolg van bezorgdheid over de regelgeving vanuit de hele wereld.

    Leiderschap

    De verandering in leiderschap vindt mogelijk plaats nu topmanager David Marcus het bedrijf verlaat. Hij is verantwoordelijk voor de digitale omgeving bij Meta Platforms.

    Marcus was één van de leden die heeft meegewerkt aan de bouw van Novi. Tevens was hij medeoprichter van Diem. Toen hij na zeven jaar afscheid nam merkte Marcus op:

    “Hoewel er nog zoveel te doen is, mag ik mijn ondernemersbloed niet blijven negeren. We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt met de lancering van Novi. Daarnaast ben ik nog steeds even gepassioneerd over de noodzaak van verandering in onze betalings- en financiële systemen.”

    Terwijl Novi net aan zijn crypto reis begint, is de wereld ook gefocust op Diem en het verloop daarvan.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.