Crypto nieuws

  White Whale verliest miljoenen tokens door nep Kucoin Listing

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  White Whale is slachtoffer van een scam. Het platform verliest miljoenen. De schade betreft maar liefst 2.510.000 Whale tokens.

  Zwendel identificeren

  Duistere praktijken en andere criminele activiteiten zijn fors in aantal zijn toegenomen. Van regelrechte oplichting tot aan ingewikkelde regelingen.

  Er zijn veel scam coin listings voor nep Metaverse projecten in omloop. Sommige gebruikers realiseren zich pas later dat ze zijn opgelicht. Net zoals White Whale.

  Kucoin

  White Whale is een platform dat gebouwd is op Terra. Op dit moment zijn ze het nieuwste slachtoffer van een scam. Het platform is beroofd van listing fees.

  Een nep Kucoin team is hier verantwoordelijk voor. In totaal verliest het protocol 2.510.000 Whale tokens. Dat komt neer op ongeveer k.

  Nep notering

  Op 29 december kondigt White Whale de notering van Kucoin aan. Eén van de grootste crypto beurzen van dit moment. Het verhaal achter Kucoin is echter nep.

  Het team van White Whale heeft een Tweet uit laten gaan:

  “De Whale token die is aangekondigd als Kucoin genoteerd is een ERC20 token. Deze is niet van ons.”

  Later heeft het team van White Whale zich hiervoor verontschuldigd.

  Georganiseerd team

  Er zijn veel beurzen die protocollen de hand toereiken. Ze hebben betrekking op de notering mogelijkheden. Een nep Kucoin team heeft nu hetzelfde gedaan.

  In eerste instantie lijkt dit niet ongewoon. De Kucoin cirkel heeft meerdere White Whale teamleden en adviseurs uitgenodigd. In de blog is te lezen:

  “Het betreft een georganiseerd en gecoördineerd team van mensen die verantwoordelijk zijn voor deze operatie. Ze gebruiken een andere Whale token op hetzelfde moment op Kucoin word genoteerd. Dit om de situatie te verdoezelen.”

  Update

  En hier gaat het fout. Volgens de blog publiceert Kucoin niets op zijn kanalen na een gezamenlijk marketingprogramma. Onderzoek wijst uit dat het om oplichters gaat.

  Het team van White Whale reageert via Twitter als volgt:

  “We kiezen voor transparantie. We staan de community rechtstreeks te woord en beantwoorden alle vragen. Dat doen we tijdens onze Community Update Call. We hebben positieve updates te melden. We nodigen iedereen uit dit bij te wonen.”

  Schade opmaken

  De schade bedraagt 2.510.000 Whale tokens. Afkomstig uit de niet-circulerende voorraad en 50.000 USDT uit de ontwikkelingsfondsen van White Whale.

  Het Whale token loop schade op na deze oplichting. Het token wordt op dit moment verhandeld op de $ 0,2 mark.

  Hoe nu verder?

  Het team van White Whale wil de schade van de betrokkenen vergoeden. De leidinggevenden laten het onderstaande weten:

  “Om dit recht te zetten hebben we een gelijke hoeveelheid Whale tokens van de open markt gekocht. Ook hebben we ze uit het circulerende aanbod verwijderd. Op deze manier hoeft de gemeenschap er geen hinder van te ondervinden.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.