Crypto nieuws

    White Whale verliest miljoenen tokens door nep Kucoin Listing

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    White Whale is slachtoffer van een scam. Het platform verliest miljoenen. De schade betreft maar liefst 2.510.000 Whale tokens.

    Zwendel identificeren

    Duistere praktijken en andere criminele activiteiten zijn fors in aantal zijn toegenomen. Van regelrechte oplichting tot aan ingewikkelde regelingen.

    Er zijn veel scam coin listings voor nep Metaverse projecten in omloop. Sommige gebruikers realiseren zich pas later dat ze zijn opgelicht. Net zoals White Whale.

    Kucoin

    White Whale is een platform dat gebouwd is op Terra. Op dit moment zijn ze het nieuwste slachtoffer van een scam. Het platform is beroofd van listing fees.

    Een nep Kucoin team is hier verantwoordelijk voor. In totaal verliest het protocol 2.510.000 Whale tokens. Dat komt neer op ongeveer k.

    Nep notering

    Op 29 december kondigt White Whale de notering van Kucoin aan. Eén van de grootste crypto beurzen van dit moment. Het verhaal achter Kucoin is echter nep.

    Het team van White Whale heeft een Tweet uit laten gaan:

    “De Whale token die is aangekondigd als Kucoin genoteerd is een ERC20 token. Deze is niet van ons.”

    Later heeft het team van White Whale zich hiervoor verontschuldigd.

    Georganiseerd team

    Er zijn veel beurzen die protocollen de hand toereiken. Ze hebben betrekking op de notering mogelijkheden. Een nep Kucoin team heeft nu hetzelfde gedaan.

    In eerste instantie lijkt dit niet ongewoon. De Kucoin cirkel heeft meerdere White Whale teamleden en adviseurs uitgenodigd. In de blog is te lezen:

    “Het betreft een georganiseerd en gecoördineerd team van mensen die verantwoordelijk zijn voor deze operatie. Ze gebruiken een andere Whale token op hetzelfde moment op Kucoin word genoteerd. Dit om de situatie te verdoezelen.”

    Update

    En hier gaat het fout. Volgens de blog publiceert Kucoin niets op zijn kanalen na een gezamenlijk marketingprogramma. Onderzoek wijst uit dat het om oplichters gaat.

    Het team van White Whale reageert via Twitter als volgt:

    “We kiezen voor transparantie. We staan de community rechtstreeks te woord en beantwoorden alle vragen. Dat doen we tijdens onze Community Update Call. We hebben positieve updates te melden. We nodigen iedereen uit dit bij te wonen.”

    Schade opmaken

    De schade bedraagt 2.510.000 Whale tokens. Afkomstig uit de niet-circulerende voorraad en 50.000 USDT uit de ontwikkelingsfondsen van White Whale.

    Het Whale token loop schade op na deze oplichting. Het token wordt op dit moment verhandeld op de $ 0,2 mark.

    Hoe nu verder?

    Het team van White Whale wil de schade van de betrokkenen vergoeden. De leidinggevenden laten het onderstaande weten:

    “Om dit recht te zetten hebben we een gelijke hoeveelheid Whale tokens van de open markt gekocht. Ook hebben we ze uit het circulerende aanbod verwijderd. Op deze manier hoeft de gemeenschap er geen hinder van te ondervinden.”

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.