Crypto nieuws

White Whale verliest miljoenen tokens door nep Kucoin Listing

admin

Leestijd: 2 minuten

*

White Whale is slachtoffer van een scam. Het platform verliest miljoenen. De schade betreft maar liefst 2.510.000 Whale tokens.

Zwendel identificeren

Duistere praktijken en andere criminele activiteiten zijn fors in aantal zijn toegenomen. Van regelrechte oplichting tot aan ingewikkelde regelingen.

Er zijn veel scam coin listings voor nep Metaverse projecten in omloop. Sommige gebruikers realiseren zich pas later dat ze zijn opgelicht. Net zoals White Whale.

Kucoin

White Whale is een platform dat gebouwd is op Terra. Op dit moment zijn ze het nieuwste slachtoffer van een scam. Het platform is beroofd van listing fees.

Een nep Kucoin team is hier verantwoordelijk voor. In totaal verliest het protocol 2.510.000 Whale tokens. Dat komt neer op ongeveer k.

Nep notering

Op 29 december kondigt White Whale de notering van Kucoin aan. Eén van de grootste crypto beurzen van dit moment. Het verhaal achter Kucoin is echter nep.

Het team van White Whale heeft een Tweet uit laten gaan:

“De Whale token die is aangekondigd als Kucoin genoteerd is een ERC20 token. Deze is niet van ons.”

Later heeft het team van White Whale zich hiervoor verontschuldigd.

Georganiseerd team

Er zijn veel beurzen die protocollen de hand toereiken. Ze hebben betrekking op de notering mogelijkheden. Een nep Kucoin team heeft nu hetzelfde gedaan.

In eerste instantie lijkt dit niet ongewoon. De Kucoin cirkel heeft meerdere White Whale teamleden en adviseurs uitgenodigd. In de blog is te lezen:

“Het betreft een georganiseerd en gecoördineerd team van mensen die verantwoordelijk zijn voor deze operatie. Ze gebruiken een andere Whale token op hetzelfde moment op Kucoin word genoteerd. Dit om de situatie te verdoezelen.”

Update

En hier gaat het fout. Volgens de blog publiceert Kucoin niets op zijn kanalen na een gezamenlijk marketingprogramma. Onderzoek wijst uit dat het om oplichters gaat.

Het team van White Whale reageert via Twitter als volgt:

“We kiezen voor transparantie. We staan de community rechtstreeks te woord en beantwoorden alle vragen. Dat doen we tijdens onze Community Update Call. We hebben positieve updates te melden. We nodigen iedereen uit dit bij te wonen.”

Schade opmaken

De schade bedraagt 2.510.000 Whale tokens. Afkomstig uit de niet-circulerende voorraad en 50.000 USDT uit de ontwikkelingsfondsen van White Whale.

Het Whale token loop schade op na deze oplichting. Het token wordt op dit moment verhandeld op de $ 0,2 mark.

Hoe nu verder?

Het team van White Whale wil de schade van de betrokkenen vergoeden. De leidinggevenden laten het onderstaande weten:

“Om dit recht te zetten hebben we een gelijke hoeveelheid Whale tokens van de open markt gekocht. Ook hebben we ze uit het circulerende aanbod verwijderd. Op deze manier hoeft de gemeenschap er geen hinder van te ondervinden.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.