Crypto nieuws

Wormhole zet snelheid en proof-of-history van Solana in de kijker

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het exploot van Wormhole zet een aantal zaken binnen de cryptocurrency industrie in de kijker. Dat terwijl gebruikers naar antwoorden zoeken. 

Proof-of-history

De cross chain protocollen van Solana, Ethereum en DeFi zijn onder de loep genomen. Dat geldt ook voor het proof-of-history consensus mechanisme van Solana.

Wormhole geeft recent het incidenten rapport vrij. Op dit moment zijn er meer partijen die hun stem verheffen. Het incidenten rapport bevestigd de basisdetails van het misbruik. 

Kwetsbaarheid

De kwetsbaarheid zit hem onder andere in de handtekening verificatie in het netwerk van Wormhole. Daardoor heeft een aanvaller 120.000 Wormhole verpakte Ethereum kunnen inslaan op Solana.

93.750 van deze tokens zijn verplaatst naar Ethereum om te worden uitgepakt. Het verlies loopt op tot ruim 321 miljoen dollar.

Toeval bestaat?

Er gaan geruchten dat de medewerkers van Wormhole al langer op de hoogte zijn van de kwetsbaarheid. Het rapport beweert dat dit is verholpen in een nieuwe commit.

Deze is toegevoegd aan de Wormhole repository. Naar verluidt is het toeval dat dit samenvalt met de toolchain upgrade van Solana.  

In het incidenten rapport van Wormhole worden geen meetbare plannen of doelen voor de toekomst genoemd. Althans niet in het kader van het misbruik.

Snelheid of veiligheid

Het misbruik haalt wederom de demonen uit het verleden van Solana naar boven. Dat houdt in het klassieke debat over de snelheid versus de veiligheid.

Dominic Williams vindt dat het veiligheidslek in Solana snel moet worden gedicht. De oprichter van DFINITY zegt dat een consensus meer dan 66% van de nodes nodig heeft om de veiligheid te garanderen.

Het antwoord is “Ja”

Kyle Samani is de mede-oprichter van Multicoin Capital. Ook dit bedrijf investeert in Solana. In 2021 verklaart Samani dat hij snelheid belangrijker vindt dan veiligheid.

Na de Wormhole exploten vraagt een Twitter gebruiker aan Samani of hij er nog steeds zo over denkt. De directeur beantwoord de Tweet met een volmondig ja.  

Grayscale waarschuwt

Dit is niet de eerste keer dat de sector de duimschroeven aandraait inzake de proof-of-history van Solana. Grayscale Investments noemt dit in 2021 al een potentieel risico. Het merkt op:

“Het Solana consensus mechanisme maakt gebruik van een nieuwe blockchain technologie. Deze wordt niet op grote schaal gebruikt en functioneert mogelijk niet zoals bedoeld.”

Grayscale Investments voegt daaraan toe:

“Er kunnen gebreken zijn in de cryptografie die ten grondslag ligt aan het netwerk. Waaronder gebreken die de functionaliteit van het Solana netwerk beïnvloeden of het kwetsbaar maken voor aanvallen.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.