Crypto nieuws

  X van Elon Musk ontvangt kritiek na opschorting van XRP account

  Femke Wassink

  2023-10-07

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het X platform van Elon Musk is in opspraak geraakt na de schorsing van een XRP gerelateerd account. Persoonlijkheid Crypto Eri zocht vervolgens direct contact met Musk.

  Digital Asset Investor account

  Wie de achtergrond van deze crypto munt kent, weet dat XRP vaker in de schijnwerpers heeft gestaan. Dat gebeurde niet altijd in positieve zin. Na de schorsing zocht Crypto Eri direct contact met Elon Musk.

  Crypto Eri is een vooraanstaande persoonlijkheid in de crypto wereld. Ze zocht direct contact met Elon Musk. Ze wilde duidelijkheid over de reden van de schorsing van het account 'Digital Asset Investor.XRP'.

  Uitgesproken steun voor XRP

  Het Digital Asset Investor account staat bekend om zijn uitgesproken steun voor XRP. Het account diende als een verzamelplek voor fans van de crypto munt om informatie en inzichten te delen.

  XRP is de activa van de XRP Ledger blockchain en is vaker in het nieuws geweest. Het meest spraakmakend was de SEC rechtszaak waarbij werd beweerd dat XRP een niet-geregistreerd effect was.

  Eenmalige misstap of terugkeer censuur op X?

  Hoewel er altijd fans zullen zijn die rotsvast in XRP geloven, zijn er ook die zeggen dat Musk het account heeft opgeschort als voorzorgsmaatregel tegen mogelijke oplichters.

  Maar zonder een officieel woord van het X platform blijft dit pure speculatie. Crypto Eri is niet snel van haar stuk te brengen. Ze blijft ervan overtuigd dat de schorsing onterecht was.

  "Ik houd me aan de feiten. Zelfs als ik de "crypto-politie" of een deel van de annulering cultuur wordt genoemd. Ik heb empathie omdat hij zijn kanaal heeft opgebouwd rond het gebruik van het X-platform."

  XRP advocaat Deaton discussieert mee

  Nu de bal aan het rollen is voegt ook pro-XRP advocaat John Deaton zijn stem toe aan de discussie. Het vraagstuk? Is dit een eenmalige misstap of zien we een terugkeer van censuur binnen de X community?

  De SEC is tevens een onderzoek gestart naar Musk zelf. De SEC wil uitzoeken of Elon Musk de federale effectenregels heeft overtreden met zijn aandelenverwervingen en uitspraken over de X overname.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.