Crypto nieuws

X van Elon Musk ontvangt kritiek na opschorting van XRP account

Femke Wassink

2023-10-07

Leestijd: 2 minuten

*

Het X platform van Elon Musk is in opspraak geraakt na de schorsing van een XRP gerelateerd account. Persoonlijkheid Crypto Eri zocht vervolgens direct contact met Musk.

Digital Asset Investor account

Wie de achtergrond van deze crypto munt kent, weet dat XRP vaker in de schijnwerpers heeft gestaan. Dat gebeurde niet altijd in positieve zin. Na de schorsing zocht Crypto Eri direct contact met Elon Musk.

Crypto Eri is een vooraanstaande persoonlijkheid in de crypto wereld. Ze zocht direct contact met Elon Musk. Ze wilde duidelijkheid over de reden van de schorsing van het account 'Digital Asset Investor.XRP'.

Uitgesproken steun voor XRP

Het Digital Asset Investor account staat bekend om zijn uitgesproken steun voor XRP. Het account diende als een verzamelplek voor fans van de crypto munt om informatie en inzichten te delen.

XRP is de activa van de XRP Ledger blockchain en is vaker in het nieuws geweest. Het meest spraakmakend was de SEC rechtszaak waarbij werd beweerd dat XRP een niet-geregistreerd effect was.

Eenmalige misstap of terugkeer censuur op X?

Hoewel er altijd fans zullen zijn die rotsvast in XRP geloven, zijn er ook die zeggen dat Musk het account heeft opgeschort als voorzorgsmaatregel tegen mogelijke oplichters.

Maar zonder een officieel woord van het X platform blijft dit pure speculatie. Crypto Eri is niet snel van haar stuk te brengen. Ze blijft ervan overtuigd dat de schorsing onterecht was.

"Ik houd me aan de feiten. Zelfs als ik de "crypto-politie" of een deel van de annulering cultuur wordt genoemd. Ik heb empathie omdat hij zijn kanaal heeft opgebouwd rond het gebruik van het X-platform."

XRP advocaat Deaton discussieert mee

Nu de bal aan het rollen is voegt ook pro-XRP advocaat John Deaton zijn stem toe aan de discussie. Het vraagstuk? Is dit een eenmalige misstap of zien we een terugkeer van censuur binnen de X community?

De SEC is tevens een onderzoek gestart naar Musk zelf. De SEC wil uitzoeken of Elon Musk de federale effectenregels heeft overtreden met zijn aandelenverwervingen en uitspraken over de X overname.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.