Aandelen

YouTube verwijdert én herstelt Bitcoin kanaal Anthony Pompliano

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Onlangs werd het kanaal van Anthony Pompliano door YouTube verwijdert. Volgens de Bitcoin en cryptocurrency analist waren de richtlijnen van het videoplatform niet geschonden.

Ook liet de Bitcoin Bull weten dat zijn recente posts géén twijfelachtige inhoud bevatte. 

Kanaal met 251.000 abonnees verwijderd

YouTube leek enige tijd geleden onverbiddelijk te zijn. Zonder pardon werd het kanaal van Anthony “Pomp” Pompliano verwijderd.

De medeoprichter van Morgan Creek Digital en brein achter Pomp Podcast moest afscheid nemen van zijn 251.000 abonnees. Niet veel later werd het account ook weer herstelt. Dat is zeker voor YouTube-begrippen vrij bijzonder. 

Aanmoedigen van illegale activiteiten

Anthony Pompliano is bekend om zijn interviews. Daarin informeert hij sceptici over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Op 11 oktober deelde Pompliano een update via social media platform Twitter.

Hij liet weten een bericht te hebben ontvangen van YouTube. Hierin doet het video sharing platform uit de doeken wat de reden achter het drastische besluit is.

Via een e-mail liet YouTube weten dat een recent livestream interview met stock-to-flow model maker PlanB “illegale activiteiten” aanmoedigde.

Van tijdelijke blokkade naar permanente verwijdering?

De eerste verklaring van Youtube was dat het betreffende interview over Bitcoin zowel schadelijk als gevaarlijk zou zijn. Als consequentie daarop zou Pompliano slechts een tijdelijke blokkade krijgen.

Tot er enkele seconden later een 2e e-mail van YouTube volgde. Hierin werd medegedeeld dat het kanaal permanent zou worden verwijderd. 

Anthony Pompliano geeft in een post op Twitter aan géén strikes te hebben ontvangen van YouTube. Deze ontvang je wanneer je de richtlijnen van het platform schendt.

Wanneer je 3 strikes binnen 90 dagen ontvangt, kan een kanaal permanent worden verwijderd. Het geplaatste interview bevatte dus schijnbaar geen twijfelachtige inhoud of anderszins.

De richtlijnen van YouTube geven aan dat het platform het recht heeft om kanalen te verwijderen voor “een enkel geval van ernstig misbruik”. Dat geldt ook voor inhoud zoals haatdragende taal of intimidatie.

Binnen 1 minuut aandacht van YouTube via Twitter

Eerder al heeft het algoritme van YouTube Bitcoin en cryptocurrency inhoud bestempeld als “schadelijk”. Of er acties ondernomen zouden moeten worden liet het platform afhangen van  

menselijke beoordelingen. Anthony Pompliano was in staat om binnen één minuut de aandacht te trekken van YouTube’s support team.

Waarschijnlijk heeft “Pomp” dat te danken aan zijn geverifieerde Twitter account én 1,1 miljoen volgers.

Vertrouwen op een gecentraliseerd platform gevaarlijk?

Andere makers van cryptocurrency gerelateerde inhoud gaven aan dat ze dagen moesten wachten nadat hun kanalen op dezelfde manier werden beëindigd.

De willekeurige verwijdering van het account benadrukt het gevaar van vertrouwen op een gecentraliseerd platform.

Zeker nu het om een account van een belangrijke speler binnen het cryptocurrency landschap gaat. Vorige week nog gingen Facebook, Instagram en WhatsApp voor ongeveer 6 uur offline.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit de betrokkenheid van de gemeenschap rond cryptocurrency en blockchain projecten verstoord. 

YouTube is ook onderwerp van gesprek geweest tijdens de wereldwijde pandemie. Het platform deed een poging om video’s te zuiveren die verband hielden met verkeerde gezondheidsinformatie rondom Covid. 

Het platform liet In augustus weten dat het meer dan 1 miljoen video’s had verwijderd.

Pompliano’s kanaal 2 uur lang niet bereikbaar

Het kanaal van Anthony Pompliano was circa 2 uur lang niet bereikbaar. Toch werd het na deze tijd in ere hersteld. Alle video’s over Bitcoin en cryptocurrency waren wederom zichtbaar voor gebruikers.  

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.