Crypto nieuws

    Zelensky ondertekent een wet voor een regelgevend crypto kader

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De president van Oekraïne ondertekend recent een wet. Deze legt een wettelijk kader vast. Mede voor het exploiteren van een gereguleerde cryptocurrency markt in het land.

    On Virtual Assets

    De nationale effecten- en beurscommissie van Oekraïne krijgt verschillende taken. De commissie bepaalt onder andere het beleid inzake digitale activa. Ook geeft de commissie licenties af aan crypto bedrijven.

    Daarnaast treedt de beurscommissie op als financiële waakhond. Het wetsvoorstel draagt de naam “On Virtual Assets.” Het ministerie maakt recent bekend dat Zelensky de wet heeft ondertekend. 

    Legaal handelen in crypto

    De wetgevende macht Verkhovna Rada heeft de wet afgelopen februari aangenomen. Cryptocurrency exchanges en bedrijven moeten zich bij de overheid registreren. 

    Op deze manier kunnen zij legaal handelen in digitale activa. Het is banken toegestaan om rekeningen te openen voor crypto bedrijven. Het Oekraïense ministerie van Financiën werkt ook aan andere wijzigingen. 

    Belasting en burgerwetgeving

    Dit betreft de belasting en burgerwetgeving van Oekraïne. De wijzigingen worden doorgevoerd om het rechtskader voor digitale activa aan te passen. Dat maakt het overheidsagentschap bekend.

    "De ondertekening van deze wet door de president is een volgende belangrijke stap. Mede om de cryptocurrency sector uit de schaduw te halen en een legale markt voor virtuele activa in Oekraïne te lanceren.”

    Crypto als hot item

    Cryptocurrency is een belangrijk onderwerp van gesprek. Met name in de strijd tussen Oekraïne en Rusland die wordt gevoerd sinds de invasie op 24 februari. Velen doneren rechtstreeks aan Oekraïne. 

    Hetzij voor humanitaire doelen of het financieren van het leger. De Nationale Bank van Oekraïne heeft daarom het opnemen van contant geld bij banken beperkt.

    De banken stellen ook de wisselkoers van de hryvnia vast. Tevens wordt de uitgifte van elektronisch geld voor een onbepaalde tijd opgeschort.

    Kuna en FTX

    Afgelopen maandag helpt Kuna bij het lanceren van een donatie platform. Kuna is de grootste cryptocurrency exchange van Oekraïne. Samen met FTX en het Everstake platform biedt de exchange de helpende hand.

    Ook het ministerie van Digitale Transformatie schiet te hulp. De lancering is bedoeld om gebruikers in staat te stellen om verschillende cryptocurrencies te kunnen sturen. 

    Op deze manier kunnen zij mensen steunen in hun strijd voor vrijheid. Volgens de website is er op dit moment ruim 54 miljoen dollar aan cryptocurrencies verstuurd. Dat is ruwweg 27% van het doel van 200 miljoen dollar. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Midden-Oosten spanningen: nieuwe high voor PAX Gold en vragen rond Bitcoin als geopolitieke hedge

    Redactie

    apr. 15, 2024

    Leestijd: 2 min

    Afgelopen weekend bereikten de spanningen in het Midden-Oosten een nieuw hoogtepunt na een aanval door Iran. De prijzen van PAX Gold en Bitcoin reageerden verschillend.