Crypto nieuws

  Zelensky ondertekent een wet voor een regelgevend crypto kader

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De president van Oekraïne ondertekend recent een wet. Deze legt een wettelijk kader vast. Mede voor het exploiteren van een gereguleerde cryptocurrency markt in het land.

  On Virtual Assets

  De nationale effecten- en beurscommissie van Oekraïne krijgt verschillende taken. De commissie bepaalt onder andere het beleid inzake digitale activa. Ook geeft de commissie licenties af aan crypto bedrijven.

  Daarnaast treedt de beurscommissie op als financiële waakhond. Het wetsvoorstel draagt de naam “On Virtual Assets.” Het ministerie maakt recent bekend dat Zelensky de wet heeft ondertekend. 

  Legaal handelen in crypto

  De wetgevende macht Verkhovna Rada heeft de wet afgelopen februari aangenomen. Cryptocurrency exchanges en bedrijven moeten zich bij de overheid registreren. 

  Op deze manier kunnen zij legaal handelen in digitale activa. Het is banken toegestaan om rekeningen te openen voor crypto bedrijven. Het Oekraïense ministerie van Financiën werkt ook aan andere wijzigingen. 

  Belasting en burgerwetgeving

  Dit betreft de belasting en burgerwetgeving van Oekraïne. De wijzigingen worden doorgevoerd om het rechtskader voor digitale activa aan te passen. Dat maakt het overheidsagentschap bekend.

  "De ondertekening van deze wet door de president is een volgende belangrijke stap. Mede om de cryptocurrency sector uit de schaduw te halen en een legale markt voor virtuele activa in Oekraïne te lanceren.”

  Crypto als hot item

  Cryptocurrency is een belangrijk onderwerp van gesprek. Met name in de strijd tussen Oekraïne en Rusland die wordt gevoerd sinds de invasie op 24 februari. Velen doneren rechtstreeks aan Oekraïne. 

  Hetzij voor humanitaire doelen of het financieren van het leger. De Nationale Bank van Oekraïne heeft daarom het opnemen van contant geld bij banken beperkt.

  De banken stellen ook de wisselkoers van de hryvnia vast. Tevens wordt de uitgifte van elektronisch geld voor een onbepaalde tijd opgeschort.

  Kuna en FTX

  Afgelopen maandag helpt Kuna bij het lanceren van een donatie platform. Kuna is de grootste cryptocurrency exchange van Oekraïne. Samen met FTX en het Everstake platform biedt de exchange de helpende hand.

  Ook het ministerie van Digitale Transformatie schiet te hulp. De lancering is bedoeld om gebruikers in staat te stellen om verschillende cryptocurrencies te kunnen sturen. 

  Op deze manier kunnen zij mensen steunen in hun strijd voor vrijheid. Volgens de website is er op dit moment ruim 54 miljoen dollar aan cryptocurrencies verstuurd. Dat is ruwweg 27% van het doel van 200 miljoen dollar. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.