Crypto nieuws

Zelensky ondertekent een wet voor een regelgevend crypto kader

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De president van Oekraïne ondertekend recent een wet. Deze legt een wettelijk kader vast. Mede voor het exploiteren van een gereguleerde cryptocurrency markt in het land.

On Virtual Assets

De nationale effecten- en beurscommissie van Oekraïne krijgt verschillende taken. De commissie bepaalt onder andere het beleid inzake digitale activa. Ook geeft de commissie licenties af aan crypto bedrijven.

Daarnaast treedt de beurscommissie op als financiële waakhond. Het wetsvoorstel draagt de naam “On Virtual Assets.” Het ministerie maakt recent bekend dat Zelensky de wet heeft ondertekend. 

Legaal handelen in crypto

De wetgevende macht Verkhovna Rada heeft de wet afgelopen februari aangenomen. Cryptocurrency exchanges en bedrijven moeten zich bij de overheid registreren. 

Op deze manier kunnen zij legaal handelen in digitale activa. Het is banken toegestaan om rekeningen te openen voor crypto bedrijven. Het Oekraïense ministerie van Financiën werkt ook aan andere wijzigingen. 

Belasting en burgerwetgeving

Dit betreft de belasting en burgerwetgeving van Oekraïne. De wijzigingen worden doorgevoerd om het rechtskader voor digitale activa aan te passen. Dat maakt het overheidsagentschap bekend.

"De ondertekening van deze wet door de president is een volgende belangrijke stap. Mede om de cryptocurrency sector uit de schaduw te halen en een legale markt voor virtuele activa in Oekraïne te lanceren.”

Crypto als hot item

Cryptocurrency is een belangrijk onderwerp van gesprek. Met name in de strijd tussen Oekraïne en Rusland die wordt gevoerd sinds de invasie op 24 februari. Velen doneren rechtstreeks aan Oekraïne. 

Hetzij voor humanitaire doelen of het financieren van het leger. De Nationale Bank van Oekraïne heeft daarom het opnemen van contant geld bij banken beperkt.

De banken stellen ook de wisselkoers van de hryvnia vast. Tevens wordt de uitgifte van elektronisch geld voor een onbepaalde tijd opgeschort.

Kuna en FTX

Afgelopen maandag helpt Kuna bij het lanceren van een donatie platform. Kuna is de grootste cryptocurrency exchange van Oekraïne. Samen met FTX en het Everstake platform biedt de exchange de helpende hand.

Ook het ministerie van Digitale Transformatie schiet te hulp. De lancering is bedoeld om gebruikers in staat te stellen om verschillende cryptocurrencies te kunnen sturen. 

Op deze manier kunnen zij mensen steunen in hun strijd voor vrijheid. Volgens de website is er op dit moment ruim 54 miljoen dollar aan cryptocurrencies verstuurd. Dat is ruwweg 27% van het doel van 200 miljoen dollar. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.