Crypto nieuws

Zelensky ondertekent een wet voor een regelgevend crypto kader

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De president van Oekraïne ondertekend recent een wet. Deze legt een wettelijk kader vast. Mede voor het exploiteren van een gereguleerde cryptocurrency markt in het land.

On Virtual Assets

De nationale effecten- en beurscommissie van Oekraïne krijgt verschillende taken. De commissie bepaalt onder andere het beleid inzake digitale activa. Ook geeft de commissie licenties af aan crypto bedrijven.

Daarnaast treedt de beurscommissie op als financiële waakhond. Het wetsvoorstel draagt de naam “On Virtual Assets.” Het ministerie maakt recent bekend dat Zelensky de wet heeft ondertekend. 

Legaal handelen in crypto

De wetgevende macht Verkhovna Rada heeft de wet afgelopen februari aangenomen. Cryptocurrency exchanges en bedrijven moeten zich bij de overheid registreren. 

Op deze manier kunnen zij legaal handelen in digitale activa. Het is banken toegestaan om rekeningen te openen voor crypto bedrijven. Het Oekraïense ministerie van Financiën werkt ook aan andere wijzigingen. 

Belasting en burgerwetgeving

Dit betreft de belasting en burgerwetgeving van Oekraïne. De wijzigingen worden doorgevoerd om het rechtskader voor digitale activa aan te passen. Dat maakt het overheidsagentschap bekend.

"De ondertekening van deze wet door de president is een volgende belangrijke stap. Mede om de cryptocurrency sector uit de schaduw te halen en een legale markt voor virtuele activa in Oekraïne te lanceren.”

Crypto als hot item

Cryptocurrency is een belangrijk onderwerp van gesprek. Met name in de strijd tussen Oekraïne en Rusland die wordt gevoerd sinds de invasie op 24 februari. Velen doneren rechtstreeks aan Oekraïne. 

Hetzij voor humanitaire doelen of het financieren van het leger. De Nationale Bank van Oekraïne heeft daarom het opnemen van contant geld bij banken beperkt.

De banken stellen ook de wisselkoers van de hryvnia vast. Tevens wordt de uitgifte van elektronisch geld voor een onbepaalde tijd opgeschort.

Kuna en FTX

Afgelopen maandag helpt Kuna bij het lanceren van een donatie platform. Kuna is de grootste cryptocurrency exchange van Oekraïne. Samen met FTX en het Everstake platform biedt de exchange de helpende hand.

Ook het ministerie van Digitale Transformatie schiet te hulp. De lancering is bedoeld om gebruikers in staat te stellen om verschillende cryptocurrencies te kunnen sturen. 

Op deze manier kunnen zij mensen steunen in hun strijd voor vrijheid. Volgens de website is er op dit moment ruim 54 miljoen dollar aan cryptocurrencies verstuurd. Dat is ruwweg 27% van het doel van 200 miljoen dollar. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.