Crypto nieuws

Crypto experts zetten vraagtekens bij invloed SEC op ETF's

Redactie

2023-12-27

Leestijd: 2 minuten

*

BitMEX uit zijn zorgen over de impact op ETF's van de SEC regels. De commissie eist dat AP's contante creaties en aflossingen moeten onderhouden in plaats van natura aflossingen.

Zorgen geuit op X

Invloedrijke figuren in de financiële- en crypto wereld uiten hun zorgen op X. De zorgen gaan over het mogelijke effect van de SEC op crypto exchange traded funds.

De Amerikaanse advocaat Scott Johnsson, Nic Carter en BitMEX Exchange benadrukten de mogelijke gevolgen van SEC regels voor in natura creatie en aflossing voor digitale activa.

Mogelijke goedkeuring versterkt marktvertrouwen

De opwinding rond de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETF heeft het marktvertrouwen versterkt. Daardoor verwachten investeerders een aanzienlijke instroom in de crypto markt.

Veel experts voorspellen dat de SEC al in januari een Bitcoin Spot ETF kan goedkeuren. Toch zijn er zorgen van marktexperts zoals Scott Johnsson en Nic Carter.

De zorgen gaan over de aanstaande Bitcoin Spot ETF, wijzend op de voorzichtige benadering van de SEC. Financieel advocaat Scott Johnsson benadrukte een probleem.

Hij wees op de weigering van de SEC om wijzigingen goed te keuren die in natura creatie of aflossing van digitale activa toestaan. Ook wees hij op de twijfel van de SEC over naleving.

Twijfel SEC over naleving

De twijfel over de naleving leidt tot verminderde investeerders bescherming. Ondanks zijn mandaat. Deze benadering zou volgens Johnsson een nieuw, maar mogelijk minder veilig product introduceren en extra risico's voor investeerders met zich meebrengen.

Daarnaast neemt Nic Carter een vergelijkbaar standpunt in. Hij zei dat de positie van de SEC suggereert dat crypto ETF's te maken zullen krijgen met verminderde efficiëntie.

Dit aangezien de creatie en aflossing van aandelen duurder worden. Hoewel het onduidelijk is of dit leidt tot fouten of hogere kostenratio's, is de uitkomst een verhoogde kost.

BitMex uit zorgen over invloed SEC

Crypto exchange BitMEX heeft zijn zorgen geuit over de invloed van de SEC op de basiswerking van crypto ETF's. BitMEX benadrukte het conventionele mechanisme.

Daarbij spelen geautoriseerde deelnemers of AP's een cruciale rol in het behouden van de efficiëntie van ETF's. Mede door in natura creaties en aflossingen.

Nu de SEC neigt naar contante transacties, waarschuwde BitMEX voor het verlies van voordelen. De concurrentie wordt beperkt en de effectiviteit van de ETF structuur neemt af.

BlackRock, Grayscale, Bitwise, WisdomTree, Invesco, Galaxy, Fidelity, ARK Invest, Valkyrie, Franklin, Hashdex, Global X ETFs en Pando Asset wachten op een beslissing van de SEC over hun spot Bitcoin ETF aanvragen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.