Crypto nieuws

Zweedse FSA wil energie intensieve mining van crypto verbieden

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De bezorgdheid over de milieugevolgen van Bitcoin blijft irritatie opwekken bij regeringen van over de hele wereld. Financiële toezichthouder FSA heeft de EU verzocht om een algemeen verbod in te stellen.

Bedreiging voor klimaattransities

Het verbod heeft betrekking op het minen van cryptocurrencies welke gebruik maken van een energie intensief systeem. Crypto activa zouden een bedreiging zijn voor de klimaattransities.

Zo luidde de titel van de FSA verklaring die eerder vandaag werd vrijgegeven. Energie intensieve mining moet worden verboden.

Verbod op energie intensieve mining

De FSA stelt ook dat Bitcoin mining activiteiten een belemmering zijn in Zweden’s zoektocht naar hernieuwbare energiebronnen. Naast de bezorgdheid over het milieu stelt het rapport ook;

“Producenten van cryptocurrency willen graag meer hernieuwbare energie gebruiken. Daartoe breiden zij hun aanwezigheid in Noord-Zweden uit. Het land heeft de hernieuwbare energie nodig voor de klimaattransities van essentiële diensten.”

“Het toenemende verbruik door miners bedreigt ons vermogen om te kunnen voldoen aan de Parijs Overeenkomst. Energie intensieve mining van cryptocurrency activa moet daarom worden verboden.”

Crypto activa moet gereguleerd worden

In de verklaring worden ook vraagtekens gezet bij de sociale voordelen van cryptocurrency activa. Het rapport meldt dat de risico’s voor consumenten aanzienlijk zijn. 

Daarnaast worden cryptocurrency activa volgens het rapport vaak gebruikt voor criminele doeleinden. Zoals het witwassen van geld, het financieren van terrorisme en ransomware betalingen.

Dit wordt omschreven als alarmerend. Cryptocurrency activa moeten gereguleerd worden. Het rapport stelt ook dat Bitcoin en Ethereum mining jaarlijks 2x zoveel elektriciteit verbruikt als heel Zweden.

Beleidsmaatregelen zijn noodzakelijk

Het rapport maakte een vergelijking van de jaarlijkse voetafdruk van Bitcoin. Dit om aan te tonen dat de ESG zorgen groter zijn dan alleen het hoge energieverbruik.

De FSA concludeert dat het nemen van beleidsmaatregelen noodzakelijk is. Dit “om de schade die wordt veroorzaakt door de proof of work mining methode aan te kunnen pakken.

Het gaat onder meer om een verbod op het delven van cryptocurrencies binnen de Europese Unie. Met name op degene die gebruik maken van het proof of work systeem.

Er werd voorgesteld om een verbod in te stellen voor landen die mining met PoW blijven voortzetten. Bedrijven die handelen in PoW crypto activa zouden niet duurzaam verklaard mogen worden.

Geen vergunning voor ombouw

China heeft eerder dit jaar een algemeen verbod gelegd op het ontginnen van cryptocurrencies. Daartoe zijn miners vertrokken naar andere gebieden. De Verenigde Staten schoot hen direct te hulp.

Net zoals dat in Zweden het geval is, hebben milieuactivisten ook hier hun bezwaren geuit. Bedrijven in New York hebben de gouverneur recent een verzoek gedaan.

Er werd verzocht om geen vergunningen te verlenen voor de ombouw van fossiele brandstof fabrieken tot cryptocurrency mining centra omwille milieuoverwegingen.

Bovendien willen wetgevers in New York een wetsvoorstel indienen. Fossiele brandstoffen gebruiken voor Bitcoin mining moet verboden worden. Miners moeten hun vervuilende voetafdruk documenteren.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.