Crypto nieuws

Zwitserse bank zet samen met SEBA stappen in Bitcoin en Ether beheer

Femke Wassink

2023-11-02

Leestijd: 2 minuten

*

In Zwitserland heeft de vijfde grootste kantonale bank zijn diensten uitgebreid met het beheer en de handel in Bitcoin en Ether. Dat doet de St. Galler Kantonalbank in partnerschap met SEBA Bank.

St. Galler Kantonalbank

Eén van de grootste kantonale banken van Zwitserland heeft digitale activabeheer- en makelaarsdiensten geïntroduceerd voor een selecte groep klanten. Dat maakte de bank deze week bekend.

Voor de beheer- en handelsdiensten voor Bitcoin en Ether, is de St. Galler Kantonalbank een samenwerking aangegaan met SEBA Bank. Ze willen het digitale activa aanbod uitbreiden met meer crypto valuta.

Zwitserse SEBA bank

SGKB maakt gebruik van de in Zwitserland gevestigde SEBA Bank. Dat is nodig voor het verlenen van digitale activa makelaardij- en bewaardiensten. SEBA Bank laat in een reactie weten:

"We zijn erg blij dat we St. Galler Kantonalbank kunnen ondersteunen met onze expertise bij het uitbreiden van hun diensten rond digitale activa."

Hoofd B2B en Custody Solutions bij SEBA Bank Christian Bieri voegt daar het volgende aan toe:

"St.Galler Kantonalbank en SEBA tekenden het contract eerder dit jaar na een kort implementatieproject. SGKB is nu klaar om toegang tot crypto valuta aan te bieden aan een geselecteerde groep klanten. De eerste stap is Bitcoin en Ether, maar andere valuta zullen spoedig volgen."

Integratie in bestaande investeringsportefeuilles

De lancering van deze week markeert de eerste stap voor SGKB in de ruimte van digitale activa.

De vijfde grootste Zwitserse kantonale bank verklaarde dat de samenwerking met SEBA Bank zijn klanten zal helpen om crypto valuta te integreren in hun bestaande investeringsportefeuilles.

"Dankzij onze samenwerking met SEBA Bank hebben we een eenvoudige eerste opzet geïmplementeerd,. Dat stelt ons in staat te leren en te groeien. Uiteraard goed afgestemd op de behoeften van onze klanten."

Dat heeft Falk Kohlmann, hoofd van Market Services bij St. Galler Kantonalbank in een reactie laten weten.

SEBA heeft banklicentie van FINMA

SGKB is één van de 24 Zwitserse kantonale banken. Deze commerciële instellingen zijn deels eigendom van de federale overheden van Zwitserland. SEBA Bank heeft een banklicentie van de Zwitserse FINMA

FINMA is een financiële marktregulator. De crypto bank biedt digitale activa diensten voor andere bankinstellingen, waaronder zowel privé- als retail banken zoals LGT Bank Liechtenstein en Julius Baer Bank.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.