Crypto nieuws

  Zwitserse bank zet samen met SEBA stappen in Bitcoin en Ether beheer

  Femke Wassink

  2023-11-02

  Leestijd: 2 minuten

  *

  In Zwitserland heeft de vijfde grootste kantonale bank zijn diensten uitgebreid met het beheer en de handel in Bitcoin en Ether. Dat doet de St. Galler Kantonalbank in partnerschap met SEBA Bank.

  St. Galler Kantonalbank

  Eén van de grootste kantonale banken van Zwitserland heeft digitale activabeheer- en makelaarsdiensten geïntroduceerd voor een selecte groep klanten. Dat maakte de bank deze week bekend.

  Voor de beheer- en handelsdiensten voor Bitcoin en Ether, is de St. Galler Kantonalbank een samenwerking aangegaan met SEBA Bank. Ze willen het digitale activa aanbod uitbreiden met meer crypto valuta.

  Zwitserse SEBA bank

  SGKB maakt gebruik van de in Zwitserland gevestigde SEBA Bank. Dat is nodig voor het verlenen van digitale activa makelaardij- en bewaardiensten. SEBA Bank laat in een reactie weten:

  "We zijn erg blij dat we St. Galler Kantonalbank kunnen ondersteunen met onze expertise bij het uitbreiden van hun diensten rond digitale activa."

  Hoofd B2B en Custody Solutions bij SEBA Bank Christian Bieri voegt daar het volgende aan toe:

  "St.Galler Kantonalbank en SEBA tekenden het contract eerder dit jaar na een kort implementatieproject. SGKB is nu klaar om toegang tot crypto valuta aan te bieden aan een geselecteerde groep klanten. De eerste stap is Bitcoin en Ether, maar andere valuta zullen spoedig volgen."

  Integratie in bestaande investeringsportefeuilles

  De lancering van deze week markeert de eerste stap voor SGKB in de ruimte van digitale activa.

  De vijfde grootste Zwitserse kantonale bank verklaarde dat de samenwerking met SEBA Bank zijn klanten zal helpen om crypto valuta te integreren in hun bestaande investeringsportefeuilles.

  "Dankzij onze samenwerking met SEBA Bank hebben we een eenvoudige eerste opzet geïmplementeerd,. Dat stelt ons in staat te leren en te groeien. Uiteraard goed afgestemd op de behoeften van onze klanten."

  Dat heeft Falk Kohlmann, hoofd van Market Services bij St. Galler Kantonalbank in een reactie laten weten.

  SEBA heeft banklicentie van FINMA

  SGKB is één van de 24 Zwitserse kantonale banken. Deze commerciële instellingen zijn deels eigendom van de federale overheden van Zwitserland. SEBA Bank heeft een banklicentie van de Zwitserse FINMA

  FINMA is een financiële marktregulator. De crypto bank biedt digitale activa diensten voor andere bankinstellingen, waaronder zowel privé- als retail banken zoals LGT Bank Liechtenstein en Julius Baer Bank.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.