Crypto nieuws

  4.500 deelnemers voor de lancering van de Otherside Metaverse demo

  Cheval de Vie

  2022-07-18

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Otherside Metaverse heeft zijn eerste langverwachte reis gemaakt. De demo gaat van start met 4.500 gebruikers. De Otherdeed NFT’s noteren 1 miljard dollar aan omzet.

  Tech demo succesvol

  Het Otherside Metaverse project heeft associaties met de Bored Ape Yacht Club van Yuga Labs. Ruim 4.500 mensen nemen deel aan de tech demo die op 16 juli van start is gegaan. Alleen Voyagers konden deelnemen aan de demo.

  Dit zijn Otherdeed NFT landeigenaren. Ze zijn in het bezit van token percelen in de virtuele wereld van Otherside. De demo in de Metaverse is een doorslaand succes geweest. Dat blijkt ook uit de talloze tweets op Twitter. Daar uit de gemeenschap zijn enthousiasme over het project. 

  4.500 Voyagers

  Voor de 4.500 Voyagers avatars start de eerste reis binnen de Otherside Metaverse in een lege virtuele lobby. Daarna wordt er een enorme Bored Ape gevolgd. Vervolgens reizen ze door een kleurrijk portaal naar de Otherside Metaverse.

  Eenmaal aangekomen in het Biogenic Swamp worden de Voyagers naar een stadion geleid. Hier kunnen ze allerlei dynamieken uittesten,. Zoals bijvoorbeeld verschillende soorten emoji’s, maar ook rennen, springen en dansen. 

  De reis gaat vanuit het centraal gelegen stadion verder naar diverse andere geselecteerde gebieden. Deze kunnen de gebruikers verkennen én interactie hebben met de omgeving. In deze ruimte lopen ook enorme wezens rond die de aanval inzetten als de Voyagers te dichtbij komen. 

  In totaal 3 testfasen

  In eerdere testfasen verklaart Yuga Labs dat alleen eigenaars van een Otherdeed en externe ontwikkelaars toegang krijgen tot de Otherside Metaverse. Het team zegt dat deze Voyagers in staat zijn om kritische feedback te geven op het platform en de essentiële aspecten.

  Zoals de software en de gereedschappen in de game. Direct nadat de demo live gaat brengt maakt Yuga Labs een lite paper beschikbaar. Deze bevat een beknopt overzicht van de Otherside principes en de verloop van het project.

  Lite paper van fase 1

  In de lite paper wordt alleen de eerste fase beschreven. In totaal zijn dat er 3. De eerste fase  bevat een 11-delige verhaallijn rond een mysterieuze Obelisk in de Otherside Metaverse. 

  De spelmodus staat het de gebruikers ook toe om diverse dingen te verkennen. Ze kunnen ze zien wat er geoogst, verhandeld, gekocht en verkocht kan worden. In de lite paper van Yuga Labs is het volgende te lezen:

  "Voyagers zullen een grote rol spelen in het vormgeven van de kern mogelijkheden van het platform. Dat gebeurt door middel van exclusieve evenementen en playtesting mogelijkheden. Ze zijn ook belangrijkrijk als mede-ontwikkelaars van onze Otherside Development Kits.”

  "Om een succesvolle gemeenschap te creëren beginnen we de ontwikkeling van Otherside met de Voyagers. Dit zijn onze adopters van het eerste uur en zij geloven in ons. Zij zijn een cruciaal onderdeel van onze geschiedenis en nemen deel aan de Voyagers Journey."

  Community first aanpak

  Yuga Labs zegt dat het platform wordt ontworpen met een community-first aanpak, een asset eigendom en interoperabiliteit. Deze zal de steun van NFT van andere projecten zien. 

  Het team hoopt ook stimulansen en ondersteuning in te bouwen. Zoals onderwijs en ervaring. Afkomstig van gepartnerde entiteiten die gerespecteerd zijn in de crypto ruimte.

  Verkoopvolume van 1 miljard dollar

  De vraag naar Otherdeed NFT is enorm sinds de lancering in mei. De collectie genereert meer dan $ 1 miljard aan verkoopvolume in 3 maanden. Daarmee is Otherdeed het als 7e hoogst verkopende NFT project ooit.

  Daarnaast heeft Yuga Labs ook een sterke positie in de top 10. Mede met andere originele projecten, BAYC en de Mutant Ape Yacht Club. Deze zijn als 3r en 4e geplaatst in de lijst van best verkopende NFT projecten aller tijden.

  Ze zijn goed voor een verkoopwaarde van $ 2,3 miljard en $ 1,6 miljard per stuk. Er zijn 200.000 percelen van tokenized land in Otherside. De bodemprijs van de NFT op OpenSea zit op 2,87 Ethereum. Dat komt neer op een waarde van $ 3.900.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.