Binance krijgt een boete van 3,3 miljoen euro van De Nederlandsche Bank
Cheval de Vie
2022-07-19Leestijd: 2 minuten
Binance moet een boete betalen van ruim 3 miljoen euro aan De Nederlandsche Bank. Dit omdat de exchange crypto diensten aanbiedt terwijl het niet geregistreerd is bij de autoriteit.
3,3 miljoen euro boete
De DNB zegt dat Binance een zeer groot aantal klanten in Nederland had. Toch is het bedrijf er niet in geslaagd om een keuring te krijgen van de toezichthouder omdat te mogen doen.
Daarom legt de DNB Binance Holdings een boete op van 3,3 miljoen euro. Dat is omgerekend een slordige 3,35 miljoen dollar. Binance krijgt de boete voor het aanbieden van diensten zonder een registratie.
Crypto diensten zonder registratie
De DNB maakt dit gisteren officieel bekend. De boete is al opgelegd in april 2022. De Nederlandsche Bank wijst daarbij op een registratieplicht. Elk bedrijf dat crypto diensten aanbiedt moet zich laten registreren.
Dit in overeenstemming met de wet ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme. De toezichthouder meldt dat Binance in 2021 ook al een openbare waarschuwing heeft ontvangen van de DNB.
Grote handelsvolumes
Volgens de bekendmaking is de boete voor Binance zo hoog vanwege de grote handelsvolumes van het platform. Volgens de toezichthouder had Binance een zeer groot aantal klanten in Nederland.
Dat terwijl de dagelijkse handelsvolumes van Binance $13,7 miljard bedroegen. De DNB zegt ook dat de boete zo hoog is als gevolg van langdurige overtredingen door Binance.
Volgens de bank vinden deze al plaats vanaf mei 2020 tot december 2021. De DNB voerde de registratieplicht in vanaf mei 2020. In december 2021 werd het onderzoek van de bank afgerond.
De toezichthouder laat in een reactie weten:
"Om deze feiten beschouwt de DNB deze overtredingen als zeer ernstig."
Binance ois welwillend
De centrale bank vermeldt ook dat Binance een aanvraag heeft ingediend om zich te registreren. Het registratieproces wordt nu aangepakt. Binance is welwillend om zich aan de wet te houden.
Ook is het transparant over haar bedrijfsvoering. Daarom heeft de DNB het totaalbedrag van de boete met 5% verlaagd.
Een woordvoerder van Binance zegt dat het bedrijf een kritieke mijlpaal heeft bereikt in het voldoen aan de Nederlandse wettelijke vereisten via Binance Nederland BV.
Respect voor de autoriteit
De vertegenwoordiger laat weten dat deze gebeurtenis een langverwachte spil is in de voortdurende samenwerking met de DNB.
"We hebben niet over elk aspect van het besluit dezelfde mening. Toch hebben we respect voor de autoriteit en professionaliteit van de Nederlandse toezichthouders om de regelgeving naar eigen inzicht te handhaven. Nu dit achter ons ligt kunnen we doorgaan met het nastreven van een traditioneel bedrijfsmodel."
Tot nu toe heeft Binance niet bevestigd of ontkend dat ze de boete hebben betaald. Volgens de aankondiging heeft Binance hier op 2 juni 2022 bezwaar tegen gemaakt.
Dit vind je misschien ook leuk
De opkomst van Metaverse Tokens
Cheval
mrt. 28, 2023Leestijd: 2 min
Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?
Robin Plus
Leestijd: 2 min
Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.
Beleggen in de Bitcoin
Robin Plus
Leestijd: 2 min
Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.