Crypto nieuws

Binance's Marktaandeel Daalt Verder in Juni

Femke Wassink

2023-06-30

Leestijd: 2 minuten

*

Toch blijft de crypto exchange met voorsprong de grootste ter wereld.

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld, gemeten naar handelsvolume. De exchange zag zijn marktaandeel in juni verder afnemen. Dit gebeurde nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aanspande tegen zowel het bedrijf als de oprichter, Changpeng Zhao.

Met ruime voorsprong de grootste exchange ter wereld

Volgens analyse daalde het aandeel van Binance op de spotmarkt in juni naar 41,9%. Dat in tegenstelling tot de 43% een maand eerder. Dit markeert de vierde opeenvolgende maandelijkse daling voor de exchange en het laagste niveau sinds augustus 2022. Ondanks deze daling blijft Binance met een ruime voorsprong de grootste crypto exchange ter wereld.

Het in de Seychellen gevestigde OKX staat qua marktaandeel met 5,44% op de tweede plaats. De Amerikaanse exchange Coinbase volgt als derde met 5,37%. Hoewel de rechtszaak van de SEC mogelijk een trigger is geweest voor de daling in juni, begon het marktaandeel van Binance vier maanden geleden al te dalen.

Dit gebeurde nadat de beurs op 22 maart haar no-fee handelspromotie voor 13 bitcoin spot pairs had stopgezet, waaronder BTC-USDT. Ook de Amerikaanse afdeling Binance. US is door de SEC aangeklaagd en zag zijn marktaandeel dalen van 1,18% naar 0,39%.

Ook Coinbase op het matje bij de SEC

In juni werden ook Coinbase en andere exchanges niet gespaard van SEC rechtszaken. Coinbase behield deze maand echter een relatief stabiel marktaandeel van 5,37%. Dat tegen 5,43% in mei. DigiFinex, ByBit en Kraken waren enkele van de exchanges die in juni een bescheiden toename van hun marktaandeel zagen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.