Crypto nieuws

  Binance's Marktaandeel Daalt Verder in Juni

  Femke Wassink

  2023-06-30

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Toch blijft de crypto exchange met voorsprong de grootste ter wereld.

  Binance is de grootste crypto exchange ter wereld, gemeten naar handelsvolume. De exchange zag zijn marktaandeel in juni verder afnemen. Dit gebeurde nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aanspande tegen zowel het bedrijf als de oprichter, Changpeng Zhao.

  Met ruime voorsprong de grootste exchange ter wereld

  Volgens analyse daalde het aandeel van Binance op de spotmarkt in juni naar 41,9%. Dat in tegenstelling tot de 43% een maand eerder. Dit markeert de vierde opeenvolgende maandelijkse daling voor de exchange en het laagste niveau sinds augustus 2022. Ondanks deze daling blijft Binance met een ruime voorsprong de grootste crypto exchange ter wereld.

  Het in de Seychellen gevestigde OKX staat qua marktaandeel met 5,44% op de tweede plaats. De Amerikaanse exchange Coinbase volgt als derde met 5,37%. Hoewel de rechtszaak van de SEC mogelijk een trigger is geweest voor de daling in juni, begon het marktaandeel van Binance vier maanden geleden al te dalen.

  Dit gebeurde nadat de beurs op 22 maart haar no-fee handelspromotie voor 13 bitcoin spot pairs had stopgezet, waaronder BTC-USDT. Ook de Amerikaanse afdeling Binance. US is door de SEC aangeklaagd en zag zijn marktaandeel dalen van 1,18% naar 0,39%.

  Ook Coinbase op het matje bij de SEC

  In juni werden ook Coinbase en andere exchanges niet gespaard van SEC rechtszaken. Coinbase behield deze maand echter een relatief stabiel marktaandeel van 5,37%. Dat tegen 5,43% in mei. DigiFinex, ByBit en Kraken waren enkele van de exchanges die in juni een bescheiden toename van hun marktaandeel zagen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.