Crypto nieuws

  China gaat Bitcoin miners aan banden leggen

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De cryptomarkt is een wereldwijde markt die vol in ontwikkeling is. Handelaren en investeerders over de hele wereld zijn actief in het handelen met cryptocurrencies. Echter, ook miners bevinden zich over de hele wereld. De cryptomarkt heeft als doel om het bestaande monetaire systeem op de wereld over te nemen en om te zetten in een gedecentraliseerd monetair systeem. Sommige bestuursorganen zien dit als een dreiging voor het huidige systeem van de fiatvaluta en zijn daardoor niet blij met de ontwikkelingen van de cryptomarkt. Al eerder dit jaar werd er in Nigeria een volledig cryptoverbod aangevoerd. Hoewel de Nigeriaanse regering beweerde dat zij dit verbod oplegden om de burgers te beschermen, geloofden veel burgers dat de regering simpelweg bang was voor de mogelijkheden die de cryptomarkt met zich mee brengt. Nigeriaanse autoriteiten blijken niet de enige autoriteiten te zijn die de ontwikkeling van de cryptomarkt dwars zitten. Ook China gaat Bitcoin miners beperkingen opleggen om zo hun activiteit te belemmeren.

  Verminderen van energieverbruik

  De regio Binnen-Mongolië in China is van plan om nieuwe projecten van miners te verbieden en bestaande activiteiten te stoppen met het oog op het verminderen van het energieverbruik. De Bitcoin is gebaseerd op een gedecentraliseerd netwerk. Dit betekent dat het niet wordt uitgegeven door een centrale entiteit zoals een bank. Transacties die worden geregistreerd in een openbaar grootboek genaamd de blockchain, moeten worden bevestigd door miners. Deze miners zijn werkzaam op speciaal gebouwde computers waarop zij complexe wiskundige puzzels oplossen die een Bitcoin-transactie effectief mogelijk maken. De miners ontvangen Bitcoin als beloning voor hun werkzaamheden. Doordat deze speciale computers goed moeten werken en ook lang aanstaan verbruiken zij ontzettend veel energie.

  Maar hoeveel energie verbruiken deze computers dan precies? Bitcoin mining verbruikt naar schatting (volgens de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index) 128,84 terrawattuur per jaar aan energie. China is goed voor ongeveer 65% van alle Bitcoin mining wereldwijd. Alleen al Binnen-Mongolië is goed voor ongeveer 8%, vanwege zijn goedkope energie. Ter vergelijking: de Verenigde Staten zijn goed voor 7,2% van de wereldwijde Bitcoin mining.

  Zuid-Mongoliëvoldoet niet aan de eisen

  Zuid-Mongolië is een deel dat zich bevindt in het noorden van China. In 2019 voldeed Zuid-Mongolië niet aan de doelstellingen van de centrale overheid van China conform het energieverbruik in de regio. De centrale overheid, welke gevestigd is in Beijing, was niet blij met de regio. Als reactie op deze ontevredenheid heeft de ontwikkelings- en hervormingscommissie van de regio Zuid-Mongolië plannen opgesteld om het energieverbruik te verminderen. Een deel van die plannen omvat het sluiten van bestaande cryptocurrency mining-projecten tegen april 2021 en het niet goedkeuren van nieuwe. Het gaat ook om het opnieuw beoordelen van andere energie-intensieve industrieën zoals staal en steenkool.

  Eerdere pogingen om het energieverbruik te verminderen

  Er is tot 3 maart de ruimte om reacties achter te laten op het voorstel van Binnen-Mongolië om de activiteit van miners in de regio te beperken. Het valt nog dus te bezien of de autoriteiten van de regio Binnen-Mongolië uiteindelijk alles gaan wijzigen in de regelgeving die betrekking heeft tot de miners. In augustus van vorig jaar probeerde het bestuur in Binnen-Mongolië de mining industrie ook al in te dammen. Bij 21 mining farms werd er toentertijd gekort op elektriciteitsvoordelen. Ook zijn er al meerdere keren voorstellen geweest voor de restricties die op dit moment op tafel liggen in Binnen-Mongolië. Dit gebeurde onder andere in Sichuan. In deze regio gebruikt men momenteel het overschot aan elektriciteit uit waterkrachtcentrales om miningfarms te laten werken. De staat heeft hiervoor zelfs speciale parken opgericht om zo het energieverbruik in de regio te controleren.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.