Crypto nieuws

China gaat Bitcoin miners aan banden leggen

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptomarkt is een wereldwijde markt die vol in ontwikkeling is. Handelaren en investeerders over de hele wereld zijn actief in het handelen met cryptocurrencies. Echter, ook miners bevinden zich over de hele wereld. De cryptomarkt heeft als doel om het bestaande monetaire systeem op de wereld over te nemen en om te zetten in een gedecentraliseerd monetair systeem. Sommige bestuursorganen zien dit als een dreiging voor het huidige systeem van de fiatvaluta en zijn daardoor niet blij met de ontwikkelingen van de cryptomarkt. Al eerder dit jaar werd er in Nigeria een volledig cryptoverbod aangevoerd. Hoewel de Nigeriaanse regering beweerde dat zij dit verbod oplegden om de burgers te beschermen, geloofden veel burgers dat de regering simpelweg bang was voor de mogelijkheden die de cryptomarkt met zich mee brengt. Nigeriaanse autoriteiten blijken niet de enige autoriteiten te zijn die de ontwikkeling van de cryptomarkt dwars zitten. Ook China gaat Bitcoin miners beperkingen opleggen om zo hun activiteit te belemmeren.

Verminderen van energieverbruik

De regio Binnen-Mongolië in China is van plan om nieuwe projecten van miners te verbieden en bestaande activiteiten te stoppen met het oog op het verminderen van het energieverbruik. De Bitcoin is gebaseerd op een gedecentraliseerd netwerk. Dit betekent dat het niet wordt uitgegeven door een centrale entiteit zoals een bank. Transacties die worden geregistreerd in een openbaar grootboek genaamd de blockchain, moeten worden bevestigd door miners. Deze miners zijn werkzaam op speciaal gebouwde computers waarop zij complexe wiskundige puzzels oplossen die een Bitcoin-transactie effectief mogelijk maken. De miners ontvangen Bitcoin als beloning voor hun werkzaamheden. Doordat deze speciale computers goed moeten werken en ook lang aanstaan verbruiken zij ontzettend veel energie.

Maar hoeveel energie verbruiken deze computers dan precies? Bitcoin mining verbruikt naar schatting (volgens de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index) 128,84 terrawattuur per jaar aan energie. China is goed voor ongeveer 65% van alle Bitcoin mining wereldwijd. Alleen al Binnen-Mongolië is goed voor ongeveer 8%, vanwege zijn goedkope energie. Ter vergelijking: de Verenigde Staten zijn goed voor 7,2% van de wereldwijde Bitcoin mining.

Zuid-Mongoliëvoldoet niet aan de eisen

Zuid-Mongolië is een deel dat zich bevindt in het noorden van China. In 2019 voldeed Zuid-Mongolië niet aan de doelstellingen van de centrale overheid van China conform het energieverbruik in de regio. De centrale overheid, welke gevestigd is in Beijing, was niet blij met de regio. Als reactie op deze ontevredenheid heeft de ontwikkelings- en hervormingscommissie van de regio Zuid-Mongolië plannen opgesteld om het energieverbruik te verminderen. Een deel van die plannen omvat het sluiten van bestaande cryptocurrency mining-projecten tegen april 2021 en het niet goedkeuren van nieuwe. Het gaat ook om het opnieuw beoordelen van andere energie-intensieve industrieën zoals staal en steenkool.

Eerdere pogingen om het energieverbruik te verminderen

Er is tot 3 maart de ruimte om reacties achter te laten op het voorstel van Binnen-Mongolië om de activiteit van miners in de regio te beperken. Het valt nog dus te bezien of de autoriteiten van de regio Binnen-Mongolië uiteindelijk alles gaan wijzigen in de regelgeving die betrekking heeft tot de miners. In augustus van vorig jaar probeerde het bestuur in Binnen-Mongolië de mining industrie ook al in te dammen. Bij 21 mining farms werd er toentertijd gekort op elektriciteitsvoordelen. Ook zijn er al meerdere keren voorstellen geweest voor de restricties die op dit moment op tafel liggen in Binnen-Mongolië. Dit gebeurde onder andere in Sichuan. In deze regio gebruikt men momenteel het overschot aan elektriciteit uit waterkrachtcentrales om miningfarms te laten werken. De staat heeft hiervoor zelfs speciale parken opgericht om zo het energieverbruik in de regio te controleren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.