Crypto nieuws

Crypto exchange HTX ziet grote uitstroom na exploit

Femke Wassink

2023-12-11

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto exchange HTX ziet een enorme uitstroom na een exploit van $30 miljoen in november. De exchange ziet een duizelingwekkende $258 miljoen wegvloeien.

Crypto exchange HTX a.k.a Huobi

HTX is gelinkt aan Justin Sun en stond eerder bekend onder de naam Huobi. De exchange zag een massale beweging van assets wegvloeien na de exploit op 22 november.

De diensten van de exchange werden gepauzeerd. In totaal ging er $30 miljoen verloren. Maar, toen HTX op 25 november weer opstartte begonnen de problemen pas echt.

Tussen 25 november en 10 december is er $258 miljoen aan netto uitstroom geregistreerd.

HTX 16e op lijst crypto exchanges

Interessant is dat de reserves van HTX bestaan uit 32,3% Bitcoin en 31,8% Tron. TRX is de native currency van het Tron netwerk dat in 2017 werd opgericht door Justin Sun.

Op dit moment is HTX de 16e grootste crypto exchange qua dagelijks handelsvolume. Dit handelsvolume omslaat een totaal van $1,6 miljard in de laatste 24 uur.

Benieuwd naar de top 10 lijst? Dit zijn de beste crypto exchanges van dit moment.

De belofte van Justin Sun

Na de herstart op 25 november beloofde Sun dat alle getroffen HTX gebruikers volledig gecompenseerd zouden worden voor de verliezen in de hot wallet.

Bovendien zei hij dat er een onderzoek gaande was. In de afgelopen 2 maanden zijn HTX en andere aan Sun gelinkte entiteiten in totaal 4 keer gehackt.

Het gaat om crypto exchanges Poloniex en de HTX Eco Chain HECO bridge.

Hacks en diefstallen

De eerste hack gebeurde slechts 2 weken nadat de exchange zichzelf had omgedoopt van Huobi tot HTX. Een onbekende aanvaller stal bijna $8 miljoen crypto op 24 september 2023.

Het grootste exploit was de $100 miljoen exploit van de Poloniex exchange op 10 november. Dit exploit is naar verluidt veroorzaakt door een compromis van een privé sleutel.

HECO Chain Bridge

Ook de HECO Chain bridge van HTX leed een enorme inbreuk op 22 november. Dit is een tool voor het verplaatsen van digitale assets tussen HTX en andere blockchain netwerken.

Hackers compromitteerden HECO en stuurden $86,6 miljoen naar verdachte adressen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.