Top 10 beste crypto exchanges

Vind de beste crypto exchange om crypto te kopen en te handelen.

Beste Crypto Exchanges 2024

Dit zijn de beste crypto exchanges van 2024. Wij hebben gekeken naar de veiligheid, de betaalmogelijkheden en de kosten. Updated 03 januari 2024

1

Bitvavo

5/5

Nederlands

iDeal

119 Assets

2

Coinmerce

5/5

Nederlands

300+ Assets

IDeal

3

Crypto.com

5/5

icon

Proof of Reserves

296 Assets

🎁 Krijg Є 25,-

4

Kraken

4/5

icon

Proof of Reserves

241 Assets

Margin Trading

5

Coinbase

4.5/5

Hoog handelsvolume

241 Assets

Lage Fees

🎖️ Top 10 Beste Crypto Exchanges

Voor het overzicht sommen we eerst de 10 beste crypto exchanges voor je op:

 • Bitvavo: Beste crypto exchange met iDeal
 • Coinmerce: Meeste Tokens
 • Finst: beste goedkope crypto exchange
 • Coinbase: beste gebruiksvriendelijke crypto exchange
 • eToro: beste crypto exchange met ook andere financiële producten
 • Kraken: beste veelzijdige crypto exchange
 • Crypto.com: beste crypto exchange voor app-only gebruikers
 • OKX: beste crypto exchange met groot aanbod
 • ByBit: beste crypto exchange met hefboomwerking

Wil je weten wat voor jóu de beste crypto exchange is? Neem dan op je gemakje deze review door. Hieronder vertellen wij je graag alles over de beste crypto exchanges van dit moment.

Bitvavo – beste crypto exchange

Wil je voor het beste van het beste gaan? Kies dan voor Bitvavo. Dit is naar onze mening de beste crypto exchange van dit moment. Bij deze Nederlandse exchange heb je uit veel cryptovaluta’s de keuze; pakweg 200 stuks. Je kunt bovendien op meerdere manieren handelen, terwijl het handelsplatform wel super eenvoudig is.

Ook voor beginnende handelaren is Bitvavo daarom ideaal te noemen. Daarbovenop komt dat de kosten bij Bitvavo reuze meevallen. Je kunt bij Bitvavo rekening houden met transactiekosten van maximaal 0,25% per order. Je houdt hiermee je kosten laag, waardoor je naar een zo’n hoog mogelijk rendement toewerkt.

Doordat Bitvavo volledig Nederlands is, geniet je van nog meer voordelen. Zo staat Bitvavo onder toezicht van de instanties in ons land. Ook is de website volledig in het Nederlands, net zoals de klantenservice. Je kunt uiteraard ook met iDeal betalen én de mobiele app is ook in het Nederlands. De mobiele app biedt ook nog eens fijne mogelijkheden om vanaf je smartphone te traden.

Binance – beste crypto exchange voor ervaren handelaren

Heb je al wat ervaring met de handel in crypto? Dan is Bitvavo mogelijk een iets te eenvoudige exchange voor je. Je kunt daarom als ervaren handelaar beter voor Binance kiezen.

Dit is de populairste exchange wereldwijd; Binance heeft meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers. Dat zóveel mensen voor Binance kiezen, heeft onder meer met het diverse aanbod van coins te maken. Je kunt uit meer dan 300 cryptovaluta’s kiezen. Ook is het bij Binance mogelijk om op meerdere manieren te handelen. Dit gaat verder dan alleen het in- en verkopen van cryptovaluta’s.

Door de jaren heen zijn meer en meer functies aan Binance toegevoegd. Zo kun je sinds enige tijd gebruikmaken van gedecentraliseerde financiële diensten. Dit betekent dat je nog makkelijker je cryptovaluta’s kunt bewaren. Ook op het gebied van crypto staking en yield farming heeft Binance veel te bieden. Precies hetgeen waar een ervaren handelaar naar op zoek is dus!

Finst - beste goedkope crypto exchange

Als handelaar/belegger wil je je kosten zo laag mogelijk houden. Daarvoor ben je bij Finst aan het juiste adres. Deze crypto exchange rekent slechts 0,15% aan transactiekosten per order. Mocht je een order van 2000 euro plaatsen, dan betaal je dus slechts 3 euro aan transactiekosten. Beter kan niet.

Dankzij Finst werk je dus sneller naar een nog hoger rendement toe. Daarbij ben je ook nog eens van een uitstekende veiligheid en zekerheid verzekerd. Het team van Finst heeft voor de juiste veiligheidsfeatures gekozen, waardoor Finst super veilig in gebruik is. Leuk detail: het team van Finst zijn allemaal oud medewerkers van DEGIRO. Zij weten precies hoe de financiële wereld werkt.

Bij Finst geniet je sowieso van talloze voordelen. Het platform is gebruiksvriendelijk, volledig in het Nederlands en de kosten zijn dus super laag. Wel moet je rekening met een beperkter aanbod van cryptovaluta’s houden. Het is een bewuste keuze van Finst om maximaal pakweg 80 cryptovaluta’s aan te bieden.

Coinbase – beste gebruiksvriendelijke crypto exchange

Als je als beginnende handelaar bij een internationale exchange wilt handelen, wijzen wij je graag op Coinbase. Uit onze test is gebleken dat dit de beste gebruiksvriendelijke crypto exchange van dit moment is. Deze exchange is onwijs fijn in gebruik en is ook nog eens educatief.

Dat educatieve aspect is onder meer te danken aan het Learn and Earn programma. Bij Coinbase kun je allerlei lessen en leermodules doorlopen, waarmee je alles leert over de wereld van crypto. In ruil daarvoor krijg je gratis cryptocurrency. Hoe ideaal is dat?

Dat is één van de vele voordelen waaruit blijkt dat Coinbase super gebruiksvriendelijk is. Het platform zelf is ook nog overzichtelijk en werkt super snel. Verder is het ideaal dat je bij Coinbase uit een divers aanbod van cryptovaluta’s kunt kiezen.

eToro – beste crypto exchange met ook andere financiële producten

Beleg je graag in meerdere financiële producten? Dan doe je er verstandig aan om bij eToro een account aan te maken. Bij eToro beleg je namelijk niet alleen in crypto, maar ook in tal van andere financiële producten. Je hebt alle mogelijkheden om je zuurverdiende centjes bij eToro op de meest verstandige manier te investeren.

Daarbij geniet je op het gebied van crypto van ongekend veel mogelijkheden. Zo biedt eToro een crypto copy trading functie aan. Met deze functie kun je transacties van ervaren crypto belegger makkelijk analyseren en eventueel direct kopiëren.

Ook heeft eToro voor een groot social media platform gekozen. Op dit platform kun je je eigen trades delen, de trades van andere beleggers bekijken en elkaar helpen. In onze ogen is eToro véél meer dan alleen een standaard crypto exchange.

Kraken – beste veelzijdige crypto exchange

Welke eisen stel jij aan je nieuwe crypto exchange? Als je de eis stelt dat je op zoveel mogelijk manieren wilt handelen, zit je bij Kraken goed. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste veelzijdige crypto exchange van dit moment is.

Qua functies, trading tools en bijkomende functies is Kraken geweldig. Doordat deze exchange ook zóveel mogelijkheden aanbiedt, is deze exchange voor alle beleggers geschikt. Uiteenlopend van beginnende beleggers tot aan de meer ervaren beleggers.

Als beginnende belegger is Kraken mogelijk wel ietwat overweldigend. Als je dit platform opent, weet je niet zo goed waar je naar moet kijken. Allerlei data, grafieken, functies en tools bekleden namelijk het beeldscherm. Verdiep je even goed in alle mogelijkheden en beleg vervolgens met veel plezier bij deze veelzijdige crypto exchange.

Crypto.com – beste crypto exchange voor app-only gebruikers

Ben je vaak onderweg en wil je daarom vanaf je smartphone kunnen traden? Dan wijzen wij je maar al te graag op Crypto.com. Wij hebben opgemerkt dat dit de beste crypto exchange voor app-only gebruikers is. Dit betekent dat je op een ideale manier met je smartphone of tablet kunt handelen.

Het enige dat je hoeft te doen, is de app van Crypto.com te downloaden. Koppel vervolgens een creditcard of bankrekening en maak geld naar de app over. Nadien kun je uit meer dan 200 verschillende cryptovaluta’s kiezen. Hierbij kun je intensief handelen, maar je kunt ook voor de Earn-functie kiezen. In dat geval krijg je bepaalde rente over de cryptovaluta die je bij Crypto.com laat staan.

Met name voor beginnende handelaren is Crypto.com interessant. Doordat de app van deze exchange zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk werkt, is het voor jou een fluitje van een cent om te beleggen in crypto. De meeste randzaken zijn bij Crypto.com ook op orde. Wij zijn in ieder geval fan van deze toch wel unieke crypto exchange.

OKX – Professionale Exchange met NFT's

Wanneer je overweegt in welke cryptovaluta's je wilt investeren, is het belangrijk om jezelf af te vragen welk platform het beste bij je behoeften past. OKX is een prominent voorbeeld in deze categorie. Bekend om zijn uitgebreide en divers aanbod, staat OKX bekend als een van de meest veelzijdige crypto exchanges.

Wat het aanbod betreft, biedt OKX toegang tot een breed scala aan cryptovaluta's, waaronder enkele van de meest populaire en opkomende munten. Met deze opties kunnen beleggers hun portfolio diversifiëren en investeren in de valuta's die het best aansluiten bij hun investeringsstrategie.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat OKX, vanwege zijn uitgebreide aanbod en geavanceerde functies, vooral geschikt is voor de meer ervaren beleggers. Hoewel het platform veel mogelijkheden biedt, kan het door zijn complexiteit en de gedetailleerde interface minder geschikt zijn voor beginners. Voor beginnende handelaren kan het daarom verstandiger zijn om te starten met een eenvoudiger platform voordat ze de overstap naar OKX maken.

ByBit – beste crypto exchange met hefboomwerking

Begrijp je volledig hoe de wereld van crypto werkt? En heb je ook al veel ervaring met het handelen in andere financiële producten? Dan is het mogelijk interessant voor je om een account bij ByBit aan te maken. Dit is namelijk de beste crypto exchange met hefboomwerking.

Door de hefboomwerking kun je super veel geld verdienen bij ByBit. Het is echter ook mogelijk om meer geld te verliezen dan dat je daadwerkelijk ingezet had. Je moet daarom alleen bij ByBit beleggen als je meer dan voldoende kennis in huis hebt.

Qua trade mogelijkheden is ByBit ongeëvenaard. Dit is niet alleen aan de hefboomwerking te danken, maar ook aan de vele andere handelsmogelijkheden. De meeste van deze handelsmogelijkheden zijn zeer complex, dus verdiep je hier even goed in. Leuk detail: ByBit is tegenwoordig ook een geschikt platform voor het kopen van NFT’s.

Hoe kies je de beste crypto exchange uit?

Voor welke van bovenstaande 10 crypto exchanges kun je nou het beste kiezen? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je voor jezelf een goede vergelijking maken. Daar helpen wij je graag een extra handje bij.

Wij bespreken hieronder de belangrijkste aandachtspunten. Let goed op uitgerekend deze punten, zodat je voor jezelf de juiste vergelijking maakt. Doe je dat? Dan ben je in staat om bij de beste crypto exchanges te handelen.

Je huidige situatie & gewenste gebruik

Je moet allereerst goed naar je huidige situatie kijken. Hierbij kunnen we eigenlijk onderscheid maken tussen twee situaties:

 • Je hebt nog geen ervaring. Heb je op dit moment nog geen ervaring met het handelen in crypto? Dan doe je er verstandig aan om een account te maken bij één van de meest gebruiksvriendelijke crypto exchanges voor beginners. Die exchanges bieden de juiste functies en voordelen voor de beginnende handelaren.
 • Je hebt al de nodige ervaring. Heb je wel al de nodige ervaring in de wereld van crypto? Dan doe je er verstandig aan om voor één van de meer complexere crypto exchanges te kiezen. Die exchanges bieden meer trade mogelijkheden, tools en functies aan. Dat stelt je in staat om als ervaren handelaar op de gewenste manier in crypto te beleggen.

Je moet hierbij ook goed naar het gewenste gebruik kijken. Wil je simpelweg alleen traden in crypto? Of wil je van bijvoorbeeld crypto staking of yield farming gebruikmaken? Dit zijn bepaalde functies die je niet bij alle crypto exchanges tegenkomt. Bepaal daarom heel goed voor jezelf wat het gewenste gebruik is. Door daarnaast ook naar je eigen situatie te kijken, ben je in staat om een goede schifting in het aanbod te maken.

Aanbod van cryptovaluta

Weet je op welke manier je graag wilt handelen? Dan moet je ook alvast nadenken over de soorten cryptovaluta’s waarin je wilt handelen. Hierbij valt ook onderscheid te maken tussen twee groepen:

 • De bekende cryptovaluta’s. Bij elke crypto exchanges kun je in Bitcoin, Ethereum en vergelijkbare cryptovaluta’s beleggen. Mocht je juist in dergelijke exchanges willen beleggen, dan kun je in principe voor elke crypto exchange kiezen.
 • Onbekendere altcoins. Wil je liever in de onbekendere en kleinere altcoins beleggen? Dan kun je het beste kiezen voor een crypto exchanges met een divers aanbod van altcoins. Bij deze exchanges vind je de minder bekende valuta’s, waarmee je uiteraard wel een bepaald risico loopt. Het potentiële rendement ligt bij deze altcoins echter ook waanzinnig hoog.

Kosten

Heb je bepaald in wat voor cryptovaluta’s je wilt beleggen? Dan kun je mogelijk al een schifting in het aanbod van crypto exchanges maken. Nadat je dat hebt gedaan, moet je naar het volgende belangrijke punt kijken: de kosten.

De kosten lopen per exchange nogal uiteen. Dit komt puur doordat elke exchange voor een andere kostenstructuur kiest. Met het oog op het rendement wil je uiteraard de kosten zo laag mogelijk houden. Daarvoor ben je bij Finst, Binance en Bitvavo aan het juiste adres.

Bij die drie exchanges geniet je van relatief lage kosten. Je houdt de kosten laag en daardoor wordt het rendement automatisch hoger. Ga in ieder geval per exchange goed na wat de kosten precies zijn. Probeer hierbij ook goed te letten op de munten waarin je graag wilt handelen. Sommige exchanges rekenen namelijk verschillende kosten per munt.

Website & mobiele app

Het is ook belangrijk om naar de website van de crypto exchange te kijken. De website moet bij voorkeur overzichtelijk, snel en fijn te bedienen zijn. Je moet bijvoorbeeld makkelijk tussen alle functies kunnen navigeren. Uiteraard is het ook wenselijk dat de website op jouw situatie aansluit. Als je een beginnende handelaar bent, heb je bijvoorbeeld baat bij een zo’n eenvoudig mogelijke website.

Let niet alleen op de website, maar ook op de mobiele app. Als je veel onderweg bent, ben je dankzij een mobiele app alsnog in staat om te handelen. Uiteraard is het daarbij wel wenselijk dat de mobiele app qua look and feel, maar ook qua functies, op je wensen aansluit. De apps van de verschillende exchanges kun je gelukkig gratis downloaden in de App Store van jouw telefoon. Dit stelt je in staat om de apps even op je gemakje te bekijken.

Gewenste manier van traden

We hebben het hierboven al kort besproken, maar je moet echt goed kijken naar de gewenste manier van traden. Dit heeft niet alleen betrekking op de cryptovaluta’s waarin je wilt beleggen, maar ook op de manier van traden.

Wil je bijvoorbeeld coins inkopen en weer verkopen? Dat is bij elke exchange mogelijk. Wil je met crypto staking een mooi rendement draaien? Dan moet je goed nagaan bij welke exchanges dit mogelijk is. En van welk rendement je bij de verschillende exchanges uit kunt gaan. 

Of wil je mogelijk met yield farming aan de slag gaan? Ook dat is iets dat je niet bij elke crypto exchange kunt doen. Een andere optie is om in ETF’s van crypto te beleggen. Bij meer en meer crypto exchanges is dit mogelijk, maar nog lang niet bij alle exchanges.

Bepaal dus goed hóe je graag in crypto wilt handelen. Als je dat weet, maak je snel een schifting tussen de 10 beste crypto exchanges.

Veiligheid

Bij een crypto exchange moet je uiteraard heel goed naar de veiligheid kijken. In een ideale situatie kies je voor een Nederlandse crypto exchange. Deze exchange staan onder toezicht, waardoor je van meer veiligheid en betrouwbaarheid uit kunt gaan.

Kies je voor een buitenlandse crypto exchange? Beveilig je account dan heel goed. Stel een two factor authentication in en kies voor een complex wachtwoord. Ook moet je goed je risico’s spreiden. Beleg niet bij slechts één crypto exchange, maar probeer dit over meerdere exchanges te spreiden. Je bent daarmee niet meer afhankelijk van slechts één exchange. 

Klantenservice

Als laatste punt wijzen wij je graag op de klantenservice. Ga goed na hoe je contact met de klantenservice op kunt nemen. Check ook wat de tijden zijn waarin je de klantenservice kunt bereiken.

Onze tip is om ook hiervoor voor een Nederlandse exchange te kiezen. Bij een Nederlandse exchange kun je je vragen gewoon in het Nederlands stellen. Ook is het zo dat je bij veel Nederlandse exchanges een uitgebreide FAQ sectie online vindt. Grote kans dat je daarin je vraag (plus antwoord) vindt.

Ons onderzoek


Voor het schrijven van dit artikel hebben wij alle mogelijke crypto exchanges uitgeprobeerd. We hebben naar de werking, mogelijkheden en beoordelingen van andere handelaren gekeken. Op basis daarvan hebben we een deze top 10 samen kunnen stellen.

Conclusie: wat zijn de 10 beste crypto exchanges?

Tot slot sommen we graag, nogmaals, de 10 beste crypto exchanges voor je op:

 • Bitvavo: beste crypto exchange
 • Binance: beste crypto exchange voor ervaren handelaren
 • Finst: beste goedkope crypto exchange
 • LiteBit: beste eenvoudige crypto exchange
 • Coinbase: beste gebruiksvriendelijke crypto exchange
 • eToro: beste crypto exchange met ook andere financiële producten
 • Kraken: beste veelzijdige crypto exchange
 • Crypto.com: beste crypto exchange voor app-only gebruikers
 • Bittrex: beste crypto exchange met groot aanbod
 • ByBit: beste crypto exchange met hefboomwerking

Het is nu aan jou om de juiste keuze voor de beste crypto exchange te maken. Let daarvoor goed op de bovenstaande punten. Ook kun je even kijken naar de beoordelingen van andere beleggers. Die beoordelingen geven vaak een duidelijke indruk van de crypto exchange.

Maak direct een vergelijking tussen de 10 beste crypto exchanges. Veel handelsplezier alvast gewenst!

Cryptocurrency prijzen

Aan de slag met crypto kan moeilijk zijn. Onze gedetailleerde prijsvergelijkingen en cryptocurrency-gidsen hebben u gedekt.
Vergelijk Exchanges

4

(44 people)

Tap to rate this article

Cryptocurrency prijzen

Vergelijk Exchanges