Crypto nieuws

  Crypto.com officiële sponsor van 2022 FIFA World Cup in Qatar

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De FIFA kondigt aan dat Crypto.com een officiële sponsor wordt van de World Cup van 2022 in Qatar. Dat terwijl de handel in crypto sinds 2018 grotendeels illegaal is in het land. 

  Crypto.com in Qatar

  Crypto.com bereikt met de sponsoring een internationaler publiek. Zeker gezien de wereldwijde populariteit van voetbal. De sponsordeal wordt vandaag officieel bekendgemaakt. 

  De FIFA zegt dat de reclame voor Crypto.com zowel binnen als buiten de stadions te zien is. De World Cup Qatar 2022 staat gepland voor november. 

  De crypto exchange biedt gebruikers de mogelijkheid om wedstrijden bij te wonen. Als onderdeel van de sponsoring kunnen gebruikers ook officiële merchandise winnen.

  Voetbal laten groeien

  De deal zal helpen om voetbal op een wereldwijde schaal te laten groeien. Dat laat FIFA directeur Kay Madati recent weten. De partnerschappen van Crypto.com worden wereldwijd aangehaald. 

  In november sluit de beurs een overeenkomst met het Staples Center in Los Angeles. De komende 20 jaar draagt het sportpaleis de naam Crypto.com Arena. 

  Nog meer sponsordeals

  Crypto.com werkt ook een samen met de Australische voetbalcompetitie. Dit voor een bedrag van 25 miljoen dollar. Ook sluit de exchange een overeenkomst van 100 miljoen dollar met de Formule 1.

  Daarnaast sluit het voor 175 miljoen dollar een sponsorovereenkomst met het Ultimate Fighting Championship. 

  Crypto verbod vanaf 2018

  De handel in cryptocurrencies en Bitcoin is in Qatar grotendeels illegaal. De centrale bank kondigt het verbod aan in 2018. In 2020 is dit opnieuw bevestigd door de Financial Centre Regulatory Authority.

  Crypto.com zal waarschijnlijk een meer internationaal publiek bereiken. Zeker gezien de populariteit van voetbal op het wereldtoneel. 

  FIFA meldt ruim 3,5 miljard kijkers voor de 2018 FIFA World Cup in Rusland. De finale tussen Frankrijk en Kroatië trekt meer dan 1 miljard kijkers.  

  Steekpenningen en smeergeld

  Het Wereld Kampioenschap laat minder dan 8 maanden op zich wachten. Het evenement wordt overschaduwd door beschuldigingen van corruptie en omkoping. 

  Deze gaan terug tot aan het biedproces voor Qatar 2022. In april 2020 klaagt het Amerikaanse ministerie van Justitie 3 personen aan. Zij hebben steekpenningen betaalt en ontvangen.

  Het smeergeld is bedoeld om de selectie van de FIFA voor het organiseren van het WK te manipuleren. Het gaat onder meer om het WK van 2018 in Rusland en het komende toernooi in Qatar. 

  Misbruik van arbeiders

  De internationale organisatie Human Rights Watch maakt melding van misbruik en slaafse omstandigheden voor arbeiders. Deze zijn ingehuurd om de infrastructuur te bouwen. 

  Ook de bondscoach van het Nederlands Elftal laat van zich horen. Via het Twitteraccount van AFC Ajax wordt het volgende statement van Louis van Gaal gepost:

  “Het is belachelijk dat het WK wordt georganiseerd in Qatar. De FIFA zegt dat ze het voetbal in dit land willen promoten, maar dat is grote onzin. Het gaat alleen maar om geld en commerciële belangen. Dat is het enige wat belangrijk is voor de FIFA.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.