Crypto nieuws

Crypto.com officiële sponsor van 2022 FIFA World Cup in Qatar

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De FIFA kondigt aan dat Crypto.com een officiële sponsor wordt van de World Cup van 2022 in Qatar. Dat terwijl de handel in crypto sinds 2018 grotendeels illegaal is in het land. 

Crypto.com in Qatar

Crypto.com bereikt met de sponsoring een internationaler publiek. Zeker gezien de wereldwijde populariteit van voetbal. De sponsordeal wordt vandaag officieel bekendgemaakt. 

De FIFA zegt dat de reclame voor Crypto.com zowel binnen als buiten de stadions te zien is. De World Cup Qatar 2022 staat gepland voor november. 

De crypto exchange biedt gebruikers de mogelijkheid om wedstrijden bij te wonen. Als onderdeel van de sponsoring kunnen gebruikers ook officiële merchandise winnen.

Voetbal laten groeien

De deal zal helpen om voetbal op een wereldwijde schaal te laten groeien. Dat laat FIFA directeur Kay Madati recent weten. De partnerschappen van Crypto.com worden wereldwijd aangehaald. 

In november sluit de beurs een overeenkomst met het Staples Center in Los Angeles. De komende 20 jaar draagt het sportpaleis de naam Crypto.com Arena. 

Nog meer sponsordeals

Crypto.com werkt ook een samen met de Australische voetbalcompetitie. Dit voor een bedrag van 25 miljoen dollar. Ook sluit de exchange een overeenkomst van 100 miljoen dollar met de Formule 1.

Daarnaast sluit het voor 175 miljoen dollar een sponsorovereenkomst met het Ultimate Fighting Championship. 

Crypto verbod vanaf 2018

De handel in cryptocurrencies en Bitcoin is in Qatar grotendeels illegaal. De centrale bank kondigt het verbod aan in 2018. In 2020 is dit opnieuw bevestigd door de Financial Centre Regulatory Authority.

Crypto.com zal waarschijnlijk een meer internationaal publiek bereiken. Zeker gezien de populariteit van voetbal op het wereldtoneel. 

FIFA meldt ruim 3,5 miljard kijkers voor de 2018 FIFA World Cup in Rusland. De finale tussen Frankrijk en Kroatië trekt meer dan 1 miljard kijkers.  

Steekpenningen en smeergeld

Het Wereld Kampioenschap laat minder dan 8 maanden op zich wachten. Het evenement wordt overschaduwd door beschuldigingen van corruptie en omkoping. 

Deze gaan terug tot aan het biedproces voor Qatar 2022. In april 2020 klaagt het Amerikaanse ministerie van Justitie 3 personen aan. Zij hebben steekpenningen betaalt en ontvangen.

Het smeergeld is bedoeld om de selectie van de FIFA voor het organiseren van het WK te manipuleren. Het gaat onder meer om het WK van 2018 in Rusland en het komende toernooi in Qatar. 

Misbruik van arbeiders

De internationale organisatie Human Rights Watch maakt melding van misbruik en slaafse omstandigheden voor arbeiders. Deze zijn ingehuurd om de infrastructuur te bouwen. 

Ook de bondscoach van het Nederlands Elftal laat van zich horen. Via het Twitteraccount van AFC Ajax wordt het volgende statement van Louis van Gaal gepost:

“Het is belachelijk dat het WK wordt georganiseerd in Qatar. De FIFA zegt dat ze het voetbal in dit land willen promoten, maar dat is grote onzin. Het gaat alleen maar om geld en commerciële belangen. Dat is het enige wat belangrijk is voor de FIFA.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.