Crypto nieuws

De aankoop hangt al even in de lucht. Elon Musk koopt Twitter voor een slordige 44 biljoen dollar. De raad van bestuur van Twitter keurt de deal maandag unaniem goed. 

*

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

SkyBridge Capital buigt het grootste deel van zijn “assets under management” om naar digitale activa. Dit omdat de sector een enorme groei vertegenwoordigt voor het bedrijf.

Enorme groei voor de toekomst

Anthony Scaramucci is de oprichter van SkyBridge. Hij zegt dat de crypto markten een behoorlijke groei zullen vertegenwoordigen voor de firma. 

De voormalige Amerikaanse politicus richt het hedgefonds op in 2005. Eind 2020 duikt Scaramucci voor het eerst in Bitcoin. 

Investering van $7,3 miljard

Naast andere hedgefondsen investeert SkyBridge ook in vastgoed en technologie bedrijven. De totale investering bedraagt naar verluidt $ 7,3 miljard.

Skybridge beheert op dit moment ook een Bitcoin-fonds van $ 7 miljoen. Het is actief bezig om een spot Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen. Deze moet worden gegeven door de SEC. 

Herpositioneren

De jaarlijkse SkyBridge Alternatives Conference vindt deze week plaats. In aanloop naar dit evenement zegt Scaramucci dat het bedrijf zich aan het herpositioneren is.

Dit om uiteindelijk een toonaangevende beheerder en adviseur van cryptocurrency activa te worden. Scaramucci laat in een reactie weten:

"We hebben tijdens de pandemie een beslissing genomen. Onze hele portefeuille moet herbekeken worden. Er is een pre-pandemische wereld en een post-pandemische wereld.” 

“Een post-pandemische wereld heeft veel meer overheidstekorten. Daarnaast is er veel meer onzekerheid met betrekking tot de groei."

"Voor ons betekenen de cryptocurrency markten een enorme groei. Natuurlijk gaat dit samen met volatiliteit. Toch denk ik dat we dit traject over de drie tot vijf jaar echt willen." 

Hedgefonds beheerders

John Darsie van SkyBridge zegt dat de groeiende focus op crypto het gevolg is van een terugval in de kredieten. Met name van de portefeuille van hedgefonds beheerders.   

Skybridge is op zoek naar investeringen in sterke groei gerichte managers. Daarom is het bedrijf zoekende naar toewijzingen over crypto activa en blockchain projecten.

Extreem bullish

De directeur bedrijfsontwikkeling zegt dat SkyBridge extreem bullish op de sector is.

"We investeren een deel van het kapitaal direct in Bitcoin en Ethereum in plaats van in kredietbeheerders. We investeren ook in crypto beheerders. Zoals Multicoin en Polychain." 

De bullish opmerkingen komen een paar weken na een uitspraak van Scaramucci. Hij merkt op dat de blockchain industrie een zeer mooie toekomst heeft. 

Verachtelijke politici

Scaramucci is wel bezorgd over enkele verachtelijke Amerikaanse politici. Zij kunnen de groei van de lokale sector belemmeren. Over de SEC is Scaramucci relatief optimistisch. 

Hij zegt dat het agentschap een spot Bitcoin ETF goedkeurt zodra er factoren op hun plaats vallen. Hij zegt ook dat zijn aanvraag weigering in januari niet perse gericht is op de SEC. 

Scaramucci laat in een reactie weten:

"De SEC neemt dit standpunt in omdat de contante handel in Bitcoin over de hele wereld plaatsvindt. Ze hebben één markt clearing voor alle aankopen en verkopen.”

“Daarom zijn ze bezorgd over de prijsmanipulatie. Vanwege de transparantie van de markten zullen ze zich er na verloop van tijd comfortabeler bij gaan voelen.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.