Crypto nieuws

De effecten van strengere fraude-protocollen in Zuid-Korea

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Afgelopen jaar, op 5 maart 2020, heeft het Zuid-Koreaanse parlement na een lange discussie een nieuwe wetgeving opgesteld omtrent het handelen in cryptocurrencies binnen het land. Deze nieuwe wetten gaan schuil onder de naam ‘Special Financial Transactions Information Act’ en werden goedgekeurd in november van het jaar 2020. Een deel van deze nieuwe regelgeving heeft betrekking op de uitwisseling van cryptocurrencies en beïnvloed via daardoor de verschillende cryptocurrency exchanges die actief zijn binnen het land. In Zuid-Korea zijn bijna 50 van deze crypto exchanges actief. Door de komende regelgeving zullen veel van deze exchanges niet overeind blijven.

Volgens Kim van Hashed, een bekende in de wereld van de cryptocurrencies, zou de nieuwe wet de manier waarop banken zich gedragen ten opzichte van crypto exchanges veranderen. Hij verklaarde dat banken vaak hadden geweigerd om met crypto exchanges om te gaan “zonder juridische gronden”, en voegde eraan toe dat een gebrek aan regelgeving had geleid tot “knelpunten” voor de handelsplatforms van het land. Hij voegde eraan toe: “Deze wet definieert cryptocurrency duidelijk als virtuele activa en cryptocurrency-uitwisselingen als exploitanten van virtuele activa. Het biedt richtlijnen voor uitwisselingen door de voorwaarden voor de uitgifte van rekeningen te herzien, zodat meer kleine en middelgrote exchanges en Zuid-Koreaanse bijkantoren van buitenlandse exchanges rekeningen kunnen koppelen aan banken in Zuid-Korea.”

Meer veiligheid of minder anonimiteit?

De nieuwe regelgeving in Zuid-Korea heeft een aantal belangrijke aanpassingen. Deze aanpassingen moeten er volgens het parlement in het land onder andere voor zorgen dat de cryptomarkt veiliger wordt. Er wordt gepleit voor een betere controle op de markt waardoor er minder witgewassen zal worden in het land. Ook zal terrorisme minder gemakkelijk gefinancierd kunnen worden via de wereld van de cryptocurrencies.

Opvallend is dat de nieuwe regels ook de Financial Intelligence Unit (FIU) noemt als de regelgevende waakhond om toezicht te houden op de Zuid-Koreaanse crypto-industrie. De FIU wil namelijk een einde maken aan de anonimiteit in cryptohandel. Echter, het is maar de vraag of het verlagen van de anonimiteit ook een echt doel was van de nieuwe wetgeving.

Welke cryptocurrency exchanges blijven overeind?

Helaas gaat het niet elke cryptocurrency exchange lukken om een zakenrelatie aan te gaan met een bank in Zuid-Korea. Echter, er zijn een aantal crypto exchanges die dit voor elkaar hebben gekregen. Met zekerheid is te zeggen dat dit in ieder geval de grootste vier crypto exchanges binnen Zuid-Korea zijn. De crypto exchanges Upbit, Bithumb, Korbit en Coinone hebben momenteel met zekerheid nummer-geverifieerde bankcontracten met binnenlandse banken. Het onderhandelen met banken was in eerste instantie erg lastig voor de kleinere crypto exchanges in Zuid-Korea.

Om te voorkomen dat bepaalde crypto exchanges een monopolie krijgen binnen Zuid-Korea heeft de Financial Services Commission een nieuwe deur geopend voor de kleinere crypto exchanges in het land. De oplossing zorgt ervoor dat de kleinere crypto exchanges worden geclassificeerd als “virtuele activabedrijven die geen virtuele asset-to-fiat-uitwisselingen uitvoeren.” Dit lijkt in wezen te betekenen dat, op voorwaarde dat ze officieel gesanctioneerde manieren vinden om hun eigen vermogen gescheiden te houden van klantenbezit, crypto-uitwisselingen zonder bankdeals inderdaad kunnen blijven werken.

De kwestie van de veiligheid is een ander knelpunt voor sommige kleinere crypto exchanges. De nieuwe regels stellen dat alle crypto exchanges moeten beschikken over Information Security Management System (ISMS) certificering van het door de overheid gerunde techbureau het Korea Internet & Security Agency (KISA). Het KISA-beoordelingsproces is streng en omvat 104 normen met betrekking tot informatiebeschermingsbeheer en protocollen.

Sommige van de grotere “chasing pack”- exchanges lijken in dit opzicht een stap voor te zijn. GOPAX, Hanbitco en Cashierest hebben allemaal al een ISMS-certificering behaald, terwijl Foblgate zijn eigen proces met KISA heeft voltooid en wacht op de resultaten van de beoordeling van het agentschap.

Veel kleine crypto exchanges proberen dus nog aan de eisen te voldoen voor de deadline verstrijkt en de nieuwe wet ingaat. Echter, voor sommigen voor hen is het nog maar de vraag of dit op tijd gaat lukken.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.