De effecten van strengere fraude-protocollen in Zuid-Korea
Robin Plus
Leestijd: 2 minuten
Afgelopen jaar, op 5 maart 2020, heeft het Zuid-Koreaanse parlement na een lange discussie een nieuwe wetgeving opgesteld omtrent het handelen in cryptocurrencies binnen het land. Deze nieuwe wetten gaan schuil onder de naam ‘Special Financial Transactions Information Act’ en werden goedgekeurd in november van het jaar 2020. Een deel van deze nieuwe regelgeving heeft betrekking op de uitwisseling van cryptocurrencies en beïnvloed via daardoor de verschillende cryptocurrency exchanges die actief zijn binnen het land. In Zuid-Korea zijn bijna 50 van deze crypto exchanges actief. Door de komende regelgeving zullen veel van deze exchanges niet overeind blijven.
Volgens Kim van Hashed, een bekende in de wereld van de cryptocurrencies, zou de nieuwe wet de manier waarop banken zich gedragen ten opzichte van crypto exchanges veranderen. Hij verklaarde dat banken vaak hadden geweigerd om met crypto exchanges om te gaan “zonder juridische gronden”, en voegde eraan toe dat een gebrek aan regelgeving had geleid tot “knelpunten” voor de handelsplatforms van het land. Hij voegde eraan toe: “Deze wet definieert cryptocurrency duidelijk als virtuele activa en cryptocurrency-uitwisselingen als exploitanten van virtuele activa. Het biedt richtlijnen voor uitwisselingen door de voorwaarden voor de uitgifte van rekeningen te herzien, zodat meer kleine en middelgrote exchanges en Zuid-Koreaanse bijkantoren van buitenlandse exchanges rekeningen kunnen koppelen aan banken in Zuid-Korea.”
Meer veiligheid of minder anonimiteit?
De nieuwe regelgeving in Zuid-Korea heeft een aantal belangrijke aanpassingen. Deze aanpassingen moeten er volgens het parlement in het land onder andere voor zorgen dat de cryptomarkt veiliger wordt. Er wordt gepleit voor een betere controle op de markt waardoor er minder witgewassen zal worden in het land. Ook zal terrorisme minder gemakkelijk gefinancierd kunnen worden via de wereld van de cryptocurrencies.
Opvallend is dat de nieuwe regels ook de Financial Intelligence Unit (FIU) noemt als de regelgevende waakhond om toezicht te houden op de Zuid-Koreaanse crypto-industrie. De FIU wil namelijk een einde maken aan de anonimiteit in cryptohandel. Echter, het is maar de vraag of het verlagen van de anonimiteit ook een echt doel was van de nieuwe wetgeving.
Welke cryptocurrency exchanges blijven overeind?
Helaas gaat het niet elke cryptocurrency exchange lukken om een zakenrelatie aan te gaan met een bank in Zuid-Korea. Echter, er zijn een aantal crypto exchanges die dit voor elkaar hebben gekregen. Met zekerheid is te zeggen dat dit in ieder geval de grootste vier crypto exchanges binnen Zuid-Korea zijn. De crypto exchanges Upbit, Bithumb, Korbit en Coinone hebben momenteel met zekerheid nummer-geverifieerde bankcontracten met binnenlandse banken. Het onderhandelen met banken was in eerste instantie erg lastig voor de kleinere crypto exchanges in Zuid-Korea.
Om te voorkomen dat bepaalde crypto exchanges een monopolie krijgen binnen Zuid-Korea heeft de Financial Services Commission een nieuwe deur geopend voor de kleinere crypto exchanges in het land. De oplossing zorgt ervoor dat de kleinere crypto exchanges worden geclassificeerd als “virtuele activabedrijven die geen virtuele asset-to-fiat-uitwisselingen uitvoeren.” Dit lijkt in wezen te betekenen dat, op voorwaarde dat ze officieel gesanctioneerde manieren vinden om hun eigen vermogen gescheiden te houden van klantenbezit, crypto-uitwisselingen zonder bankdeals inderdaad kunnen blijven werken.
De kwestie van de veiligheid is een ander knelpunt voor sommige kleinere crypto exchanges. De nieuwe regels stellen dat alle crypto exchanges moeten beschikken over Information Security Management System (ISMS) certificering van het door de overheid gerunde techbureau het Korea Internet & Security Agency (KISA). Het KISA-beoordelingsproces is streng en omvat 104 normen met betrekking tot informatiebeschermingsbeheer en protocollen.
Sommige van de grotere “chasing pack”- exchanges lijken in dit opzicht een stap voor te zijn. GOPAX, Hanbitco en Cashierest hebben allemaal al een ISMS-certificering behaald, terwijl Foblgate zijn eigen proces met KISA heeft voltooid en wacht op de resultaten van de beoordeling van het agentschap.
Veel kleine crypto exchanges proberen dus nog aan de eisen te voldoen voor de deadline verstrijkt en de nieuwe wet ingaat. Echter, voor sommigen voor hen is het nog maar de vraag of dit op tijd gaat lukken.
Dit vind je misschien ook leuk
Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet
Redactie
Leestijd: 2 min
EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.
Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert
Redactie
Leestijd: 2 min
Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.
Bitcoin halvering 2024 is een feit
Femke Wassink
Leestijd: 2 min
Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.