Crypto nieuws

  Ex medewerkers FTX starten crypto exchange in Dubai: veiligheid klantengelden is toppriotiteit

  Redactie

  2023-11-12

  Leestijd: 2 minuten

  *

  1 jaar na het instorten van FTX bundelen de voormalige topmedewerkers van het bedrijf hun krachten. Zij starten een nieuwe crypto exchange in Dubai. De onderneming legt de focus op wat bij FTX ontbrak: de veiligheid van klantengelden.

  Backpack Exchange van Trek Labs

  Voormalig FTX jurist Can Sun staat aan het roer van Trek Labs. De start-up in Dubai heeft de vergunning voor het aanbieden van crypto diensten binnengekregen in oktober. Backpack Exchange is de dienst waarmee Trek Labs naar buiten treedt.

  Sun wordt bijgestaan door voormalig FTX medewerker Armani Ferrante. Hij is nu CEO van het moederbedrijf van Trek Labs op de Britse Maagdeneilanden. Ferrante beheert ook Backpack. Dit is een crypto wallet die geïntegreerd is in Backpack Exchange.

  Tip! Wil je weten wat de beste exchanges zijn? Dit is de TOP 10 beste crypto exchanges.

  Harde lessen FTX omzetten in bescherming en veiligheid

  Claire Zhang is de voormalige juridische rechterhand bij FTX en tevens de echtgenote van Armani Ferrante. Ze maakt ook deel uit van het uitvoerend team van Trek Labs. Zhang geeft aan dat ze de firma na een financieringsronde zal verlaten.

  De reden daarvan is dat ze tot nu toe onbetaald heeft gewerkt om "de exchange van de grond te krijgen." Sun en Ferrante benadrukken dat ze de harde lessen van het falen van FTX willen omzetten in acties om klantengelden beter te beschermen.

  Zelfbewaring oplossing met MPC techniek

  De technologie van Backpack biedt een zelfbewaring oplossing met multiparty computation of MPC techniek. Dit om er zeker van te zijn dat fondsen veilig blijven. Bij MPC moeten meerdere partijen een transactie goedkeuren voor het overmaken.

  Klanten van Backpack kunnen hun fondsen ook altijd verifiëren. Volgens Sun is dit een must voor vertrouwen en transparantie. Zeker in een wereld na FTX. De Backpack Exchange is momenteel in beta testfase en plant deze maand een brede lancering.

  FTX tijdperk ligt achter ons

  Sun was getuige in de fraudezaak van Bankman-Fried. Hij verklaarde dat SBF bij hem kwam voor juridische rechtvaardiging over het gebruik van klantengelden bij Alameda Research. Bankman-Fried is veroordeeld voor alle 7 aanklachten.

  Sun nam ontslag als algemeen juridisch adviseur van FTX. Dat deed hij op de dag nadat Sam Bankman-Fried hem inlichtte over het gebruik van klantengelden. Iets wat lijnrecht tegenover zijn principes stond.

  Het voormalige rijk van Bankman-Fried gebruikte miljarden dollars aan klantengelden via Alameda Research. Dit werkt gebruikt voor investeringsdoeleinden. Daarbij verdween ruim 9 miljard dollar aan klantengelden.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.