Crypto nieuws

Ex medewerkers FTX starten crypto exchange in Dubai: veiligheid klantengelden is toppriotiteit

Redactie

2023-11-12

Leestijd: 2 minuten

*

1 jaar na het instorten van FTX bundelen de voormalige topmedewerkers van het bedrijf hun krachten. Zij starten een nieuwe crypto exchange in Dubai. De onderneming legt de focus op wat bij FTX ontbrak: de veiligheid van klantengelden.

Backpack Exchange van Trek Labs

Voormalig FTX jurist Can Sun staat aan het roer van Trek Labs. De start-up in Dubai heeft de vergunning voor het aanbieden van crypto diensten binnengekregen in oktober. Backpack Exchange is de dienst waarmee Trek Labs naar buiten treedt.

Sun wordt bijgestaan door voormalig FTX medewerker Armani Ferrante. Hij is nu CEO van het moederbedrijf van Trek Labs op de Britse Maagdeneilanden. Ferrante beheert ook Backpack. Dit is een crypto wallet die geïntegreerd is in Backpack Exchange.

Tip! Wil je weten wat de beste exchanges zijn? Dit is de TOP 10 beste crypto exchanges.

Harde lessen FTX omzetten in bescherming en veiligheid

Claire Zhang is de voormalige juridische rechterhand bij FTX en tevens de echtgenote van Armani Ferrante. Ze maakt ook deel uit van het uitvoerend team van Trek Labs. Zhang geeft aan dat ze de firma na een financieringsronde zal verlaten.

De reden daarvan is dat ze tot nu toe onbetaald heeft gewerkt om "de exchange van de grond te krijgen." Sun en Ferrante benadrukken dat ze de harde lessen van het falen van FTX willen omzetten in acties om klantengelden beter te beschermen.

Zelfbewaring oplossing met MPC techniek

De technologie van Backpack biedt een zelfbewaring oplossing met multiparty computation of MPC techniek. Dit om er zeker van te zijn dat fondsen veilig blijven. Bij MPC moeten meerdere partijen een transactie goedkeuren voor het overmaken.

Klanten van Backpack kunnen hun fondsen ook altijd verifiëren. Volgens Sun is dit een must voor vertrouwen en transparantie. Zeker in een wereld na FTX. De Backpack Exchange is momenteel in beta testfase en plant deze maand een brede lancering.

FTX tijdperk ligt achter ons

Sun was getuige in de fraudezaak van Bankman-Fried. Hij verklaarde dat SBF bij hem kwam voor juridische rechtvaardiging over het gebruik van klantengelden bij Alameda Research. Bankman-Fried is veroordeeld voor alle 7 aanklachten.

Sun nam ontslag als algemeen juridisch adviseur van FTX. Dat deed hij op de dag nadat Sam Bankman-Fried hem inlichtte over het gebruik van klantengelden. Iets wat lijnrecht tegenover zijn principes stond.

Het voormalige rijk van Bankman-Fried gebruikte miljarden dollars aan klantengelden via Alameda Research. Dit werkt gebruikt voor investeringsdoeleinden. Daarbij verdween ruim 9 miljard dollar aan klantengelden.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.