Crypto nieuws

FTX schuldeisers zetten stap in crypto claims: een nieuwe wending

Femke Wassink

2023-12-17

Leestijd: 2 minuten

*

De schuldeisers van het failliete crypto bedrijf FTX hebben een vernieuwd hoofdstuk toegevoegd aan hun verhaal. Het gaat over een herstructureringsplan onder Chapter 11.

Herstructureringsplan Chapter 11

De schuldeisers van FTX hebben een aangepast herstructureringsplan onder Chapter 11 ingediend. Hierin wordt voorgesteld om de waarde van de bezittingen van klanten terug te zetten naar de marktprijzen op het moment dat de exchange in november 2022 instortte.

Waarde op moment van faillissement

In een recente rechtbankdocumentatie bij de faillissementsrechtbank werd uitgelegd dat elke claim van een klant tegen de exchange, gericht op compensatie, gebaseerd zal zijn op de waarde op de datum waarop FTX faillissement aanvroeg. Dat is 11 november 2022.

Waardebepaling volgens conversietabel

Als dit plan wordt goedgekeurd, wordt de waarde van een claim bepaald door de crypto valuta om te zetten in contant geld. Dat gebeurt volgens een specifieke conversietabel.

Interessant is dat de crypto prijzen sinds de faillissementsaanvraag zijn gestegen. Bitcoin was destijds bijvoorbeeld $17.036 waard, maar staat nu op $42.272.

Hier vind je de beste 10 crypto exchanges van dit moment.

$873 miljoen aan trustmiddelen

Op 30 november kreeg FTX groen licht om ongeveer $873 miljoen aan trustmiddelen te verkopen. De opbrengst zou gebruikt worden om de schuldeisers terug te betalen.

Joseph Moldovan is voorzitter van bedrijfsoplossingen, herstructurering en bestuurspraktijken bij Morrison Cohen. Een advocatenkantoor in New York.

Hij gaf eerder toelichting over de complexiteit van het FTX faillissement. Moldovan zegt:

"Het meest ongebruikelijke aan het FTX faillissement is dat de schuldenaars complexe entiteiten zijn met aanzienlijke schulden."

FTX 2.0 Customer Ad Hoc Committee

Het FTX 2.0 Customer Ad Hoc Committee stelde voor om het herstructureringsplan te herzien. Dit om om een balans te vinden tussen de belangen van de stakeholders.

Als klap op de vuurpijl is er ook aanzienlijke controle op de activiteiten van crypto assets die gerelateerd zijn aan zowel FTX als Alameda Research.

Op 9 december werd onthuld dat de wallets, gelinkt aan deze failliete entiteiten, $23.59 miljoen aan digitale activa naar verschillende crypto exchanges hebben overgebracht.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.