Crypto nieuws

ING Bank verkoopt Pyctor aan GMEX om CeFi en DeFi te koppelen

Cheval de Vie

2022-07-11

Leestijd: 2 minuten

*

De ING Group verkoop zijn digitale activa bedrijf Pyctor aan GMEX. De vraag naar hybride financieringen neemt toe. Op deze manier wil de ING CeFi en DeFi aan elkaar koppelen.

Wat is Pyctor?

De ING Group is al jarenlang dé multinational op het gebied van financiële dienstverlening in Nederland. Recent verkoopt de ING Bank zijn Pyctor onderneming aan GMEX. 

ING Group Nederland start met Pyctor als een project. Het wordt in 2018 geïntroduceerd vanuit de innovatie tak van ING Labs in Amsterdam. De technologie van Pyctor beheert private keys.

Dat gebeurt door ze te fragmenteren en te verdelen over blockchain nodes. Deze worden gehost door gereguleerde instellingen. De ING voltooide het eerste proof of concept van Pyctor in 2019.

Grote banken doen mee aan Pyctor project

Vervolgens vormt het een werkgroep voor sandbox proeven. Diverse grote banken van over de hele wereld nemen deel. Zoals ABN AMRO, BNP Paribas, Invesco Société Générale en Forge.

Al sinds 2019 werkt de ING aan crypto custody technologie tools. Ook werkt het aan andere blockchain activiteiten. In 2021 voert de ING met de AFM een proef uit met een DeFi peer-to-peer leenprotocol.

Oplossing voor institutionele digitale activa

GMEX is een bedrijf dat zich richt op de handel infrastructuur. Pyctor van de ING Group kan voor het bedrijf een oplossing zijn voor de bewaring van institutionele digitale activa. 

De ING en GMEX hebben recent een verklaring uit laten gaan. Hierin wordt de overname van Pyctor bekendgemaakt en de daarmee gemoeide miljoenen overeenkomst. 

Aanvulling op MultiHub van GMEX

De functies van Pyctor zijn een aanvulling op MultiHub van GMEX. Het platform is vorig jaar gelanceerd. GMEX wil de kloof tussen gecentraliseerde financiering en gedecentraliseerde financiering kleiner maken.

Dat brengt Hirander Misra van GMEX in een verklaring naar buiten. De financieringen staan ook bekend als CeFi en DeFi. Pyctor is gekocht om de mogelijkheden van MultiHub uit te breiden met digitale activa functies. 

Hierbij moet men denken aan functies zoals smart contracts en institutionele netwerkmogelijkheden zoals de fragmentatie van private keys. De functies worden ook uitgebreid met post-trade custodial.

Naleven van de regelgeving

Pyctor is ook ontworpen om het naleven van de regelgeving te kunnen ondersteunen. Het bevat onder andere een belangrijk anti-witwas raamwerk van de Financial Action Task Force.

In een verklaring laat de CEO van GMEX het onderstaande weten:

"De markt heeft behoefte aan een dergelijk aanbod. Pyctor is gebouwd door de ING Bank voor andere banken, zakelijke klanten en vermogensbeheerders. Zij kunnen nu werken in een neutrale omgeving."

“Instellingen willen hun mogelijkheden uitbreiden. Zeker voor de handel in en afwikkeling van digitale activa. Dit moet op een manier kunnen die samengaat met bestaande CeFi systemen en activa klassen.”

"Dit vraagt om de behoefte aan hybride financiering of HyFi. Deze levert een hybride digitale marktinfrastructuur oplossing. Inclusief interoperabiliteit van meerdere blockchains en API integratie in traditionele systemen. Dit om een samenhangende aanpak te garanderen."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.