ING Bank verkoopt Pyctor aan GMEX om CeFi en DeFi te koppelen
Cheval de Vie
2022-07-11Leestijd: 2 minuten
De ING Group verkoop zijn digitale activa bedrijf Pyctor aan GMEX. De vraag naar hybride financieringen neemt toe. Op deze manier wil de ING CeFi en DeFi aan elkaar koppelen.
Wat is Pyctor?
De ING Group is al jarenlang dé multinational op het gebied van financiële dienstverlening in Nederland. Recent verkoopt de ING Bank zijn Pyctor onderneming aan GMEX.
ING Group Nederland start met Pyctor als een project. Het wordt in 2018 geïntroduceerd vanuit de innovatie tak van ING Labs in Amsterdam. De technologie van Pyctor beheert private keys.
Dat gebeurt door ze te fragmenteren en te verdelen over blockchain nodes. Deze worden gehost door gereguleerde instellingen. De ING voltooide het eerste proof of concept van Pyctor in 2019.
Grote banken doen mee aan Pyctor project
Vervolgens vormt het een werkgroep voor sandbox proeven. Diverse grote banken van over de hele wereld nemen deel. Zoals ABN AMRO, BNP Paribas, Invesco Société Générale en Forge.
Al sinds 2019 werkt de ING aan crypto custody technologie tools. Ook werkt het aan andere blockchain activiteiten. In 2021 voert de ING met de AFM een proef uit met een DeFi peer-to-peer leenprotocol.
Oplossing voor institutionele digitale activa
GMEX is een bedrijf dat zich richt op de handel infrastructuur. Pyctor van de ING Group kan voor het bedrijf een oplossing zijn voor de bewaring van institutionele digitale activa.
De ING en GMEX hebben recent een verklaring uit laten gaan. Hierin wordt de overname van Pyctor bekendgemaakt en de daarmee gemoeide miljoenen overeenkomst.
Aanvulling op MultiHub van GMEX
De functies van Pyctor zijn een aanvulling op MultiHub van GMEX. Het platform is vorig jaar gelanceerd. GMEX wil de kloof tussen gecentraliseerde financiering en gedecentraliseerde financiering kleiner maken.
Dat brengt Hirander Misra van GMEX in een verklaring naar buiten. De financieringen staan ook bekend als CeFi en DeFi. Pyctor is gekocht om de mogelijkheden van MultiHub uit te breiden met digitale activa functies.
Hierbij moet men denken aan functies zoals smart contracts en institutionele netwerkmogelijkheden zoals de fragmentatie van private keys. De functies worden ook uitgebreid met post-trade custodial.
Naleven van de regelgeving
Pyctor is ook ontworpen om het naleven van de regelgeving te kunnen ondersteunen. Het bevat onder andere een belangrijk anti-witwas raamwerk van de Financial Action Task Force.
In een verklaring laat de CEO van GMEX het onderstaande weten:
"De markt heeft behoefte aan een dergelijk aanbod. Pyctor is gebouwd door de ING Bank voor andere banken, zakelijke klanten en vermogensbeheerders. Zij kunnen nu werken in een neutrale omgeving."
“Instellingen willen hun mogelijkheden uitbreiden. Zeker voor de handel in en afwikkeling van digitale activa. Dit moet op een manier kunnen die samengaat met bestaande CeFi systemen en activa klassen.”
"Dit vraagt om de behoefte aan hybride financiering of HyFi. Deze levert een hybride digitale marktinfrastructuur oplossing. Inclusief interoperabiliteit van meerdere blockchains en API integratie in traditionele systemen. Dit om een samenhangende aanpak te garanderen."
Dit vind je misschien ook leuk
De opkomst van Metaverse Tokens
Cheval
mrt. 28, 2023Leestijd: 2 min
Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?
Robin Plus
Leestijd: 2 min
Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.
Beleggen in de Bitcoin
Robin Plus
Leestijd: 2 min
Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.