Crypto nieuws

  ING Bank verkoopt Pyctor aan GMEX om CeFi en DeFi te koppelen

  Cheval de Vie

  2022-07-11

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De ING Group verkoop zijn digitale activa bedrijf Pyctor aan GMEX. De vraag naar hybride financieringen neemt toe. Op deze manier wil de ING CeFi en DeFi aan elkaar koppelen.

  Wat is Pyctor?

  De ING Group is al jarenlang dé multinational op het gebied van financiële dienstverlening in Nederland. Recent verkoopt de ING Bank zijn Pyctor onderneming aan GMEX. 

  ING Group Nederland start met Pyctor als een project. Het wordt in 2018 geïntroduceerd vanuit de innovatie tak van ING Labs in Amsterdam. De technologie van Pyctor beheert private keys.

  Dat gebeurt door ze te fragmenteren en te verdelen over blockchain nodes. Deze worden gehost door gereguleerde instellingen. De ING voltooide het eerste proof of concept van Pyctor in 2019.

  Grote banken doen mee aan Pyctor project

  Vervolgens vormt het een werkgroep voor sandbox proeven. Diverse grote banken van over de hele wereld nemen deel. Zoals ABN AMRO, BNP Paribas, Invesco Société Générale en Forge.

  Al sinds 2019 werkt de ING aan crypto custody technologie tools. Ook werkt het aan andere blockchain activiteiten. In 2021 voert de ING met de AFM een proef uit met een DeFi peer-to-peer leenprotocol.

  Oplossing voor institutionele digitale activa

  GMEX is een bedrijf dat zich richt op de handel infrastructuur. Pyctor van de ING Group kan voor het bedrijf een oplossing zijn voor de bewaring van institutionele digitale activa. 

  De ING en GMEX hebben recent een verklaring uit laten gaan. Hierin wordt de overname van Pyctor bekendgemaakt en de daarmee gemoeide miljoenen overeenkomst. 

  Aanvulling op MultiHub van GMEX

  De functies van Pyctor zijn een aanvulling op MultiHub van GMEX. Het platform is vorig jaar gelanceerd. GMEX wil de kloof tussen gecentraliseerde financiering en gedecentraliseerde financiering kleiner maken.

  Dat brengt Hirander Misra van GMEX in een verklaring naar buiten. De financieringen staan ook bekend als CeFi en DeFi. Pyctor is gekocht om de mogelijkheden van MultiHub uit te breiden met digitale activa functies. 

  Hierbij moet men denken aan functies zoals smart contracts en institutionele netwerkmogelijkheden zoals de fragmentatie van private keys. De functies worden ook uitgebreid met post-trade custodial.

  Naleven van de regelgeving

  Pyctor is ook ontworpen om het naleven van de regelgeving te kunnen ondersteunen. Het bevat onder andere een belangrijk anti-witwas raamwerk van de Financial Action Task Force.

  In een verklaring laat de CEO van GMEX het onderstaande weten:

  "De markt heeft behoefte aan een dergelijk aanbod. Pyctor is gebouwd door de ING Bank voor andere banken, zakelijke klanten en vermogensbeheerders. Zij kunnen nu werken in een neutrale omgeving."

  “Instellingen willen hun mogelijkheden uitbreiden. Zeker voor de handel in en afwikkeling van digitale activa. Dit moet op een manier kunnen die samengaat met bestaande CeFi systemen en activa klassen.”

  "Dit vraagt om de behoefte aan hybride financiering of HyFi. Deze levert een hybride digitale marktinfrastructuur oplossing. Inclusief interoperabiliteit van meerdere blockchains en API integratie in traditionele systemen. Dit om een samenhangende aanpak te garanderen."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.