Crypto nieuws

  Johnson eist $258 miljard schadevergoeding van Dogefather Musk

  Cheval de Vie

  2022-06-17

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Elon Musk alias de Dogefather hoeft zich de komende tijd niet te vervelen. Keith Johnson daagt trekt hem mee in een rechtszaak. De eis? Slechts  $258 miljard schadevergoeding.

  Krankzinnige aanklacht

  De crypto gemeenschap weet niet of ze moet lachen of huilen. De aanklacht tegen Musk lijkt alle boekjes te buiten te gaan. Het merendeel gelooft niet in een gerechtelijke toewijzing. 

  Zowel SpaceX als Tesla moeten zich verdedigen tegen een ietwat krankzinnige aanklacht. Deze is afkomstig van de Amerikaan Keith Johnson. De inzet is een slordige $258 miljard.

  Johnson meent hier recht op te hebben. Musk zou zich met Dogecoin schuldig maken aan een piramidespel. Daarbij zou Elon zijn titel als rijkste man ter wereld misbruiken.

  Buiten proportioneel

  De vergoeding die de eiser stelt is buiten proportie. Het bedraagt namelijk 3 x zoveel als de Dogecoin all-time-high van  $88,68 miljard en ruim 30 x zoveel als de marktwaarde.

  Toch heeft de rechtbank van New York de officiële stukken donderdag ontvangen. Deze zijn overhandigd door de Evan Spencer Law advocaten in naam van Keith Johnson. 

  Manipulatie en fraude met Dogecoin

  Musk wordt aangeklaagd wegens manipulatie. Hij zou zowel SpaceX als Tesla onrechtmatig hebben verrijkt. De winsten worden verkregen door fraude en valse marketing.

  De eiser zegt dat hij binnen één jaar tijd ruim $86 miljard heeft zien verdampen. Dit enorme bedrag wil Johnson terug. De rest van het geëiste bedrag omvat een vergoeding voor de schade die hij heeft geleden.

  Het bedrag omvat ook een honoraria voor zijn advocaten. Johnson neemt het de Dogefather kwalijk dat hij zijn positie misbruikt. Daarmee schroeft hij bewust de market cap en het aantal Dogecoin verkopen omhoog. 

  Dogecoin handel als gok activiteit

  Naast het belachelijk hoge bedrag eist Johnson nog meer van Musk. Hij wil dat het kopen en verkopen van de munt wordt gezien als gokactiviteiten. 

  Dit is verboden binnen de wetgeving van New York. De eiser geeft daarbij ook aan dat de Dogefather deze wetten stelselmatig overtreedt. In de aanklacht is dan ook te lezen:

  "Eiser wist niet dat de handel in Dogecoin niets meer was dan een gok activiteit. Daar is de eiser destijds niet over geïnformeerd. De eiser eist een teruggave van de weddenschappen die verloren zijn met Doge."

  Er is nog meer ...

  Maar daarmee is de aanklacht nog niet compleet. Johnson wil ook dat de CEO en zijn consorten een verbod tot adverteren en marketing krijgt opgelegd voor wat betreft Dogecoin.

  Niet alleen de gemeenschap maar ook de bedenker van Dogecoin maken de class-action rechtszaak belachelijk. Nakamoto reageert op Twitter met “Zo dom als maar kan.”

  Domme aanklacht

  Ook Irreverent Labs in de naam van Rahul Sood laat van zich horen. Het blockchain games bedrijf laat het volgende weten in een Tweet:

  “Deze rechtszaak is oerstom. Belachelijk dat je in de Verenigde Staten een rechtszaak kan starten met een domme aanklacht. Johnson wist namelijk heel goed waar hij aan begon.”

  Ook de Dhillon Law Group laat van zich horen op het social media kanaal. Topman Coleman laat weten dat iedereen zomaar wat kan zeggen in een rechtszaal of rechtszaak. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.