Johnson eist $258 miljard schadevergoeding van Dogefather Musk
Cheval de Vie
2022-06-17Leestijd: 2 minuten
Elon Musk alias de Dogefather hoeft zich de komende tijd niet te vervelen. Keith Johnson daagt trekt hem mee in een rechtszaak. De eis? Slechts $258 miljard schadevergoeding.
Krankzinnige aanklacht
De crypto gemeenschap weet niet of ze moet lachen of huilen. De aanklacht tegen Musk lijkt alle boekjes te buiten te gaan. Het merendeel gelooft niet in een gerechtelijke toewijzing.
Zowel SpaceX als Tesla moeten zich verdedigen tegen een ietwat krankzinnige aanklacht. Deze is afkomstig van de Amerikaan Keith Johnson. De inzet is een slordige $258 miljard.
Johnson meent hier recht op te hebben. Musk zou zich met Dogecoin schuldig maken aan een piramidespel. Daarbij zou Elon zijn titel als rijkste man ter wereld misbruiken.
Buiten proportioneel
De vergoeding die de eiser stelt is buiten proportie. Het bedraagt namelijk 3 x zoveel als de Dogecoin all-time-high van $88,68 miljard en ruim 30 x zoveel als de marktwaarde.
Toch heeft de rechtbank van New York de officiële stukken donderdag ontvangen. Deze zijn overhandigd door de Evan Spencer Law advocaten in naam van Keith Johnson.
Manipulatie en fraude met Dogecoin
Musk wordt aangeklaagd wegens manipulatie. Hij zou zowel SpaceX als Tesla onrechtmatig hebben verrijkt. De winsten worden verkregen door fraude en valse marketing.
De eiser zegt dat hij binnen één jaar tijd ruim $86 miljard heeft zien verdampen. Dit enorme bedrag wil Johnson terug. De rest van het geëiste bedrag omvat een vergoeding voor de schade die hij heeft geleden.
Het bedrag omvat ook een honoraria voor zijn advocaten. Johnson neemt het de Dogefather kwalijk dat hij zijn positie misbruikt. Daarmee schroeft hij bewust de market cap en het aantal Dogecoin verkopen omhoog.
Dogecoin handel als gok activiteit
Naast het belachelijk hoge bedrag eist Johnson nog meer van Musk. Hij wil dat het kopen en verkopen van de munt wordt gezien als gokactiviteiten.
Dit is verboden binnen de wetgeving van New York. De eiser geeft daarbij ook aan dat de Dogefather deze wetten stelselmatig overtreedt. In de aanklacht is dan ook te lezen:
"Eiser wist niet dat de handel in Dogecoin niets meer was dan een gok activiteit. Daar is de eiser destijds niet over geïnformeerd. De eiser eist een teruggave van de weddenschappen die verloren zijn met Doge."
Er is nog meer ...
Maar daarmee is de aanklacht nog niet compleet. Johnson wil ook dat de CEO en zijn consorten een verbod tot adverteren en marketing krijgt opgelegd voor wat betreft Dogecoin.
Niet alleen de gemeenschap maar ook de bedenker van Dogecoin maken de class-action rechtszaak belachelijk. Nakamoto reageert op Twitter met “Zo dom als maar kan.”
Domme aanklacht
Ook Irreverent Labs in de naam van Rahul Sood laat van zich horen. Het blockchain games bedrijf laat het volgende weten in een Tweet:
“Deze rechtszaak is oerstom. Belachelijk dat je in de Verenigde Staten een rechtszaak kan starten met een domme aanklacht. Johnson wist namelijk heel goed waar hij aan begon.”
Ook de Dhillon Law Group laat van zich horen op het social media kanaal. Topman Coleman laat weten dat iedereen zomaar wat kan zeggen in een rechtszaal of rechtszaak.
Dit vind je misschien ook leuk
Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?
Robin Plus
Leestijd: 2 min
Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.
Beleggen in de Bitcoin
Robin Plus
Leestijd: 2 min
Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.
Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins
Robin Plus
Leestijd: 2 min
Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.