Crypto nieuws

Nieuweling LooksRare breekt records en haalt OpenSea eenvoudig in

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De chaos op de cryptocurrency markt is nog niet voorbij. Toch registreert de NFT marktplaats OpenSea indrukwekkende volumes.

OpenSea moet wel zijn meerdere erkennen in concurrent LooksRare. Het nieuwe handelsplatform is op 10 januari gelanceerd en breekt nu al verkooprecords.

OpenSea is vanaf de lancering goed voor een volume van ruim miljoen. LooksRare klokt op dit moment een indrukwekkend totaal van .8 miljard. 

Ook in de afgelopen week bereikt de nieuwkomer een voorsprong in volumes. Het nieuwe handelsplatform veroverd de industrie snel. Na het verlies bij DappRadar trekt OpenSea toch 14% meer handelaren aan.

Airdrop

DappRadar verklaart dat de voorsprong van LooksRare een combinatie is van factoren. De nogal lucratieve token airdrop is er daar één van. 

“OpenSea profiteert van een gevestigd merk en een hoge mate aan populariteit. Het is één van de meest succesvolle NFT marktplaatsen die er zijn.”

Serie C financiering

Begin van deze maand kondigt OpenSea een Serie C financiering aan van $ 300 miljoen. Daarmee stijgt de waardering tot $ 13,3 miljard. Met de financiering wil de marktplaats de productontwikkeling versnellen.

Ook wil het de klantenondersteuning en de veiligheid verbeteren. OpenSea wil investeren in teamgroei en een bredere NFT en Web3 gemeenschap.

Wash trading

Na deze bekendmaking overschrijft OpenSea de grens van één miljoen gebruikers. Het gaat om mensen die ten minste één transactie op het platform doen.

DappRadar uit ook zijn zorgen over Wash trading rondom LooksRare. Wash trading is het verkopen van de NFT aan de eigenaar. Dit om de prijs op te drijven. De collectible verandert dus niet echt van eigenaar.

DappRadar merkt ook op:

“Deze wash trading stimuleert indrukwekkende handelsvolumes. Het drijft de marktplaats omhoog in de rangschikking. “

De NFT pagina van Meebit is een voorbeeld. Deze laat zien dat één NFT een handelsgeschiedenis heeft van 6 keer in één dag. DappRadar zegt daar het volgende over:

“Elke verkoop gebeurt tussen twee wallets. Dat geeft duidelijk aan dat de eigenaar de NFT aan zichzelf verkoopt.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.