Crypto nieuws

Nieuweling LooksRare breekt records en haalt OpenSea eenvoudig in

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De chaos op de cryptocurrency markt is nog niet voorbij. Toch registreert de NFT marktplaats OpenSea indrukwekkende volumes.

OpenSea moet wel zijn meerdere erkennen in concurrent LooksRare. Het nieuwe handelsplatform is op 10 januari gelanceerd en breekt nu al verkooprecords.

OpenSea is vanaf de lancering goed voor een volume van ruim miljoen. LooksRare klokt op dit moment een indrukwekkend totaal van .8 miljard. 

Ook in de afgelopen week bereikt de nieuwkomer een voorsprong in volumes. Het nieuwe handelsplatform veroverd de industrie snel. Na het verlies bij DappRadar trekt OpenSea toch 14% meer handelaren aan.

Airdrop

DappRadar verklaart dat de voorsprong van LooksRare een combinatie is van factoren. De nogal lucratieve token airdrop is er daar één van. 

“OpenSea profiteert van een gevestigd merk en een hoge mate aan populariteit. Het is één van de meest succesvolle NFT marktplaatsen die er zijn.”

Serie C financiering

Begin van deze maand kondigt OpenSea een Serie C financiering aan van $ 300 miljoen. Daarmee stijgt de waardering tot $ 13,3 miljard. Met de financiering wil de marktplaats de productontwikkeling versnellen.

Ook wil het de klantenondersteuning en de veiligheid verbeteren. OpenSea wil investeren in teamgroei en een bredere NFT en Web3 gemeenschap.

Wash trading

Na deze bekendmaking overschrijft OpenSea de grens van één miljoen gebruikers. Het gaat om mensen die ten minste één transactie op het platform doen.

DappRadar uit ook zijn zorgen over Wash trading rondom LooksRare. Wash trading is het verkopen van de NFT aan de eigenaar. Dit om de prijs op te drijven. De collectible verandert dus niet echt van eigenaar.

DappRadar merkt ook op:

“Deze wash trading stimuleert indrukwekkende handelsvolumes. Het drijft de marktplaats omhoog in de rangschikking. “

De NFT pagina van Meebit is een voorbeeld. Deze laat zien dat één NFT een handelsgeschiedenis heeft van 6 keer in één dag. DappRadar zegt daar het volgende over:

“Elke verkoop gebeurt tussen twee wallets. Dat geeft duidelijk aan dat de eigenaar de NFT aan zichzelf verkoopt.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.