Crypto nieuws

Ruzie tussen Elon Musk en Palmer wordt uitgevochten op Twitter

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De rijkste man ter wereld en de medeoprichter van Dogecoin liggen met elkaar in de clinch. De strijd wordt publiekelijk uitgevochten op social media platform Twitter.

Python script

De ruzie ontstaat over het Python script van Jackson Palmer. Deze kan volgens de medeoprichter van Dogecoin de bots op Twitter verwijderen. 

Musk heeft zijn twijfels over het bestaan van dit Python script. De Australiër claimt dat het script automatisch antwoord op scam tweets. Op deze manier behoudt het de gebruikers voor gevaar. 

Ontzettend gebrekkig

In een interview zegt Palmer dat Musk het script probeert te bemachtigen en gebruiken. Volgens de medeoprichter is de technische kennis van de miljardair ontzettend gebrekkig.

Musk weet volgens Jackson Palmer niet hoe hij het script moet gebruiken en uitvoeren.

"Elon vraagt me om dat script te bemachtigen. Het is al snel duidelijk dat hij de codering niet zo goed begrijpt als hij doet voorkomen."

Palmer: "Musk is een oplichter"

Palmer vertelt ook dat hij de SpaceX oprichter een jaar geleden een oplichter noemt. 

“Hij verkoopt een visie in de hoop dat hij op een dag kan leveren wat hij belooft. Maar dat weet hij dus helemaal niet zeker."

Musk: "kinderen van 12 schrijven betere code"

Musk neemt de opmerkingen van Palmer slecht op. Dinsdag opent hij via Twitter de aanval op Jackson Palmer. Hij suggereert dat de code van Palmer het bot probleem niet kan aanpakken.

Om de vuurtje nog wat aan te wakker verstuurt Musk de volgende tweet:

"Mijn kinderen schreven een betere code toen ze 12 waren. Je beweert ten onrechte dat je met een zielige Phyton snippet de bots kunt verwijderen. Oké maatje, deel het dan maar met de rest van de wereld."

Musk daagt Palmer uit om het script openbaar te maken. Dit stelt het open voor meer onderzoek. Palmer heeft dat tot op dit moment nog niet gedaan.

Op 17 mei tweet Musk dat zijn deal om Twitter geen verdere doorgang kan vinden. Tenzij de CEO van Twitter kan aantonen dat minder dan 5% van de gebruikers bots zijn.

Vernietigen of overnemen?

De ruzie tussen Palmer en Musk komt duidelijk naar voren tijdens een recent interview. Daarin zegt Palmer dat Musk Twitter wil vernietigen in plaats van overnemen. 

Hij zegt dat Musk het eigenlijk alleen maar ten gronde wil richten tegen een veel lagere prijs. Jackson Palmer voegt eraan toe dat hij van mening is dat Musk hier hard mee bezig is. 

CEO van Dogecoin

De medeoprichter van Dogecoin verlaat het project in 2015. Hij koestert een diepe wrok voor de hele crypto industrie. Hij noemt de industrie in 2021 een vals kartel van rijke figuren. 

Musk is ondertussen één van de grootste voorstanders van de memecoin. Daaraan heeft hij zijn bijnaam de CEO van Dogecoin te danken.

SpaceX accepteert Dogecoin

De ruzie tussen Musk en Palmer komt 2 dagen na een belangrijke aankondiging van Musk. Hij maakt bekend dat SpaceX op 29 mei Dogecoin accepteert als betaling voor koopwaar.

De beleggers van Dogecoin reageren nog niet op de ruzie tussen de 2 tech giganten. In de laatste 24 uur daalt het slechts 1,9%. Het wordt verhandeld op $ 0,086. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.