Crypto nieuws

  Samenwerking tussen Ripple en Moneygram voorbij

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op 8 maart 2021 werd bekend dat het Ripple-partnerschap met Moneygram officieel voorbij is. Moneygram vecht een rechtszaak aan over het gebruik van XRP, en Ripple vecht ook een SEC-rechtszaak aan over vermeende illegale verkoop van niet-geregistreerde effecten. De samenwerking tussen Ripple en Moneygram begon als een hoopvolle deal met een groot toekomstperspectief. Echter, helaas hebben diverse zaken zich anders ontwikkeld dan verwacht waardoor beide partijen nu al enige tijd bezig zijn met een langdurig juridisch proces. 

   

  Het begin van de samenwerking 

  Het partnerschap tussen Ripple en Moneygram begon in de zomer van 2019 naar voren te komen. Voordat het stof was neergedaald op de aankondiging van Facebook dat het van plan was een digitale munt te introduceren, haastte Moneygram zich naar binnen en kondigde een deal aan met cryptocurrency-bedrijf Ripple, waar het Ripple's digitale valuta XRP over de hele wereld zal distribueren. Andersom kondigde Ripple aan dat het bedrijf tot $ 50 miljoen in Moneygram zal investeren.  

   

  Het partnerschap moest het gezamenlijke doel van de bedrijven ondersteunen om zo de afwikkeling van grensoverschrijdende betalingen te verbeteren. De efficiëntie van deze transacties zal stijgen en de kosten via RippleNet zouden juist worden verlaagd. Toentertijd leek de deal beide bedrijven ten goede te komen. De geloofwaardigheid van de uitspraken door Ripple zal flink worden verhoogd en de winst van Moneygram zal flink gaan stijgen. Echter, inmiddels weten we dat deze samenwerking een stuk minder goed is verlopen dan in het begin werd verwacht.  

   

  Waar begon de strijd? 

  De eerste rechtszaak tussen Ripple en Moneygram vond plaats in 2019. Toentertijd had de SEC in New York een aanklacht aangediend tegen Ripple Labs en haar huidige en voormalige CEO’s. Beweringen waren onder meer dat ze sinds 2013 meer dan $ 1,3 miljard hadden opgehaald via een niet-geregistreerd aanbod van digitale activa en dat er illegale activiteit aan de gang is. Winsten van $ 600 miljoen worden naar verluidt persoonlijk toegeschreven aan de CEO's. 

   

  Een paar weken geleden zij Ripple dat het stopte met het gebruik van Ripple's On Demand Liquidity (ODL) -oplossing voor de vier valuta's waar het actief was. Dit volgt op de eerdere rechtszaak van de SEC tegen Ripple.  

   

  XRP als beveiliging 

  In de SEC rechtszaak tegen Ripple werd ook beweert dat XRP een beveiliging is. ODL gebruikt XRP voor overschrijvingen die transacties in vreemde valuta en grensoverschrijdende betalingen mogelijk maken. De onderliggende berichtenoplossing RippleNet, die verschillende banken gebruiken, maakt geen gebruik van XRP. 

   

  Vorige week was Moneygram zelf het onderwerp van een class-action rechtszaak over het gebruik van XRP. Ripple en Moneygram deden in 2019 een deal waarin Ripple ermee instemde om $ 50 miljoen XRP beschikbaar te stellen aan Moneygram in ruil voor een aandelenbelang. De Moneygram-rechtszaak beweert dat het bedrijf zich ervan bewust had moeten zijn dat als XRP een beveiliging zou blijken te zijn, dit van invloed zou zijn op de bedrijfsresultaten van Moneygram omdat het de marktontwikkelingskosten zou verliezen. 

   

  Een positieve toekomst 

  Ondanks dat Ripple en Moneygram nu in een scheiding liggen hebben zij toch een hoopvolle toekomst. Volgens de woorden van de woordvoerder van Ripple is er namelijk geen vijandigheid te bekennen tussen beide bedrijven. Ripple sprak: "Samen verwerkten we miljarden dollars via RippleNet en On-Demand Liquidity (ODL). We zijn allebei vastbesloten om onze relatie in de toekomst opnieuw te bekijken. We geloven nog steeds in de belofte van digitale activa en blockchaintechnologie om de status quo in wereldwijde betalingen te veranderen ten behoeve van miljarden consumenten over de hele wereld." Echter, de eigenaar of woordvoerder van Moneygram heeft nog niet gesproken over de huidige strijd of een toekomstige samenwerking met Ripple.  

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.