Crypto nieuws

SEC wint deels van Ripple nu de rechter tijd maakt voor moties

admin

Leestijd: 2 minuten

*

SEC is de eisende partij in de Ripple rechtszaak. Op 21 januari dient de eiser twee moties in. De moties zijn gericht aan de rechters Netburn en Torres.

Twee moties

De eerste motie die de SEC indient is gericht aan rechter Netburn. De eisende partij wil de indieningsdatum van de motie verlengen. Van 27 januari 2022 naar 17 februari. 

De tweede motie is gericht aan rechter Torres. Netburn heeft het verzoek om verlenging gedeeltelijk ingewilligd. Dat maakt advocaat James K. Filan bekend.

Verlenging

De verlenging heeft te maken met de heroverweging van de DPP Ruling van Netburn. Daarvoor kan de gedaagde Ripple zijn antwoord indienen tot 25 februari 2022.  In de beschikking is te lezen:

“De termijn voor het indienen van een bezwaar is opgeschort. De termijn van 13 januari 2022 komt te vervallen. Deze wordt verschoven tot 14 dagen na een beslissing over de motie voor heroverweging.”

Officieel bezwaar

Ripple heeft al bezwaar gemaakte tegen het verzoek. Advocaat Filan merkt op dat de gedaagden daartegen een officieel bezwaar indienen bij rechter Netburn. De brief merkt op:

“De poging van de SEC is ongepast. De eiser wil een vertraging veroorzaken en haar standpunt opnieuw beargumenteren. Dit op basis van aanvullend materiaal en nieuwe argumenten.”

Filan voegt eraan toe dat de SEC ruimschoots de tijd en de gelegenheid heeft gehad. Bijvoorbeeld om zijn argumenten en documenten aan het Hof voor te leggen. 

SEC stelt niets nieuws voor

Ook insinueert de strafpleiter van de gedaagde dat er geen nieuw bewijsmateriaal kan worden ingebracht. De advocaat van Ripple laat in een statement weten:

“Niets wat de SEC nu voorstelt is nieuw of ingrijpend. De SEC lijkt te beweren dat het Hof belangrijke zaken over het hoofd ziet. Hiervan kan worden verwacht dat zij de conclusie van het Hof wijzigen.”

Meer vertraging

John Deaton gebruikt Twitter om zijn opinie te delen. De advocaat treedt op als vertegenwoordiger van de Ripple houders in de rechtszaak. Deaton laat weten: 

“Zonder twijfel zal de beslissing van vandaag meer vertraging veroorzaken.”

De Hinman e-mails

De advocaat vraagt zich af of de SEC instemt met de overhandiging van de Hinman e-mails tijdens de rede. Dat gebeurt als de rechters voor de overhandiging een uitspraak doen. Deaton voegt daaraan toe:

“Zal de SEC proberen een beroep aan te tekenen bij het 2nd Circuit Court of Appeals?”

De toespraak van Hinman wordt in deze kwestie van cruciaal belang geacht. Mede omdat de directeur vindt dat Ether geen waardepapier is. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.