Crypto nieuws

  SEC wint deels van Ripple nu de rechter tijd maakt voor moties

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  SEC is de eisende partij in de Ripple rechtszaak. Op 21 januari dient de eiser twee moties in. De moties zijn gericht aan de rechters Netburn en Torres.

  Twee moties

  De eerste motie die de SEC indient is gericht aan rechter Netburn. De eisende partij wil de indieningsdatum van de motie verlengen. Van 27 januari 2022 naar 17 februari. 

  De tweede motie is gericht aan rechter Torres. Netburn heeft het verzoek om verlenging gedeeltelijk ingewilligd. Dat maakt advocaat James K. Filan bekend.

  Verlenging

  De verlenging heeft te maken met de heroverweging van de DPP Ruling van Netburn. Daarvoor kan de gedaagde Ripple zijn antwoord indienen tot 25 februari 2022.  In de beschikking is te lezen:

  “De termijn voor het indienen van een bezwaar is opgeschort. De termijn van 13 januari 2022 komt te vervallen. Deze wordt verschoven tot 14 dagen na een beslissing over de motie voor heroverweging.”

  Officieel bezwaar

  Ripple heeft al bezwaar gemaakte tegen het verzoek. Advocaat Filan merkt op dat de gedaagden daartegen een officieel bezwaar indienen bij rechter Netburn. De brief merkt op:

  “De poging van de SEC is ongepast. De eiser wil een vertraging veroorzaken en haar standpunt opnieuw beargumenteren. Dit op basis van aanvullend materiaal en nieuwe argumenten.”

  Filan voegt eraan toe dat de SEC ruimschoots de tijd en de gelegenheid heeft gehad. Bijvoorbeeld om zijn argumenten en documenten aan het Hof voor te leggen. 

  SEC stelt niets nieuws voor

  Ook insinueert de strafpleiter van de gedaagde dat er geen nieuw bewijsmateriaal kan worden ingebracht. De advocaat van Ripple laat in een statement weten:

  “Niets wat de SEC nu voorstelt is nieuw of ingrijpend. De SEC lijkt te beweren dat het Hof belangrijke zaken over het hoofd ziet. Hiervan kan worden verwacht dat zij de conclusie van het Hof wijzigen.”

  Meer vertraging

  John Deaton gebruikt Twitter om zijn opinie te delen. De advocaat treedt op als vertegenwoordiger van de Ripple houders in de rechtszaak. Deaton laat weten: 

  “Zonder twijfel zal de beslissing van vandaag meer vertraging veroorzaken.”

  De Hinman e-mails

  De advocaat vraagt zich af of de SEC instemt met de overhandiging van de Hinman e-mails tijdens de rede. Dat gebeurt als de rechters voor de overhandiging een uitspraak doen. Deaton voegt daaraan toe:

  “Zal de SEC proberen een beroep aan te tekenen bij het 2nd Circuit Court of Appeals?”

  De toespraak van Hinman wordt in deze kwestie van cruciaal belang geacht. Mede omdat de directeur vindt dat Ether geen waardepapier is. 

   

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.