Crypto nieuws

  Tether en Bitfinex trekken bezwaar tegen FOIL verzoek in

  Redactie

  2023-11-25

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Tether en Bitfinex hebben besloten hun bezwaar tegen een Freedom of Information Law (FOIL) verzoek in New York in te trekken. Dit verzoek was ingediend door enkele vooraanstaande nieuwsorganisaties.

  FOIL verzoek van Coindesk

  Tether is de uitgever van de USDT stablecoin. Bitfinex is een bekende crypto exchange. Samen vormen ze een belangrijk duo in de crypto economie. Een FOIL verzoek van CoinDesk, gericht op meer transparantie, is de inzet van het nieuws.

  Tether en Bitfinex beloven meer openheid van zaken te geven. Toch willen beide giganten niet zomaar al hun documenten vrijgeven. Ze stellen dat transparantie niet betekent dat alle documenten openbaar moeten worden gemaakt.

  Tether en Bitfinex gaan niet in beroep

  Tether en Bitfinex hebben te kennen gegeven niet in beroep te gaan tegen dit FOIL verzoek. Deze werd onder andere ingediend door journalisten Zeke Faux, Shane Shifflett en Ada Hui. Ze beschuldigen deze journalisten van een “bepaald gedrag.”

  Bitfinex en Tether bekritiseren eerdere verslaggeving over hen als “buiten de grenzen van professionele journalistiek.”

  "Verantwoorde document beoordeling"

  Zowel Tether als Bitfinex beweren dat media zoals The Wall Street Journal en Bloomberg eenzijdig en inaccuraat zijn in hun berichtgeving. Toch blijven ze benadrukken dat ze openstaan voor samenwerking met journalisten en regelgevende instanties.

  Wel moeten zij zich houden aan ethische rapportage standaarden en de privacy grenzen respecteren. Tether en Bitfinex roepen op tot een “verantwoorde document beoordeling” voordat informatie openbaar wordt gemaakt.

  Ze zeggen dat hun inspanningen voor transparantie niet gelijkstaan aan onbeperkte openbare onthulling van alle documenten.

  In deze gids lees je of Bitfinex voorkomt in de TOP 10 beste crypto exchanges.

  Boete van 18,5 miljoen

  Dit alles heeft te maken met een schikking die Tether en Bitfinex in februari 2021 met de procureur-generaal van New York hebben getroffen. Ze betaalden een boete van 18,5 miljoen dollar om een 2 jaar durende juridische strijd te beslechten.

  De juridische strijd ging over de vermeende vermenging van $850 miljoen aan klant- en bedrijfsgelden. Als onderdeel van de schikking moesten Tether en Bitfinex kwartaalrapporten indienen bij de procureur-generaal van New York gedurende 2 jaar.

  Openbaar maken eerste kwartaalrapport Tether

  Na afloop van deze verplichting diende CoinDesk in New York een FOIL verzoek in. De inzet was het openbaar maken van materialen met betrekking tot Tether’s eerste kwartaalrapport onder de schikking overeenkomst.

  Interessant is dat Tether in juni 2023 beweerde dat ze tegen het FOIL verzoek waren om “vertrouwelijke klantgegevens” en “gevoelige commerciële informatie” te beschermen. Deze zouden volgens hen door “kwaadwillende actoren” kunnen worden misbruikt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.