Crypto nieuws

VanEck: Bitcoin raakt $4.8M als wereldwijde reservevaluta

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse investeringsfirma VanEck gelooft dat Bitcoin dubbel zoveel waard is als goud. Bitcoin kan $4,8 miljoen per munt waard zijn als het de reservevaluta wordt.

Hoge waardering voor goud en Bitcoin

De investeringsfirma maakt een zeer hoge waardering voor Bitcoin en goud. Dat doet VanEck op basis van het geval dat één van beide de wereldwijde reservevaluta wordt.

Natuurlijk is deze voorspelling nog een groot vraagteken. VanEck denkt dat de Chinese yuan een meer waarschijnlijke kanshebber is.

Wereldwijde reservevaluta

De hoge inschatting voor Bitcoin wordt donderdag bekendgemaakt. De voorspelling is geschreven door Eric Fine en Natalia Gurushina. 

Zij proberen de prijs implicaties voor goud en Bitcoin te vergelijken. Dit in het geval als één van beide wordt aangenomen als de ruggesteun voor wereldwijde valuta regimes.

$1,3 tot $4,8 miljoen

Uit het onderzoek van VanEck blijkt dat de impliciete prijs voor Bitcoin varieert van $1,3 tot $4,8 miljoen. De lage voorspelling is gebaseerd op Bitcoin als monetaire basis.

Daarover zegt Investopedia dat het alle circulerende voorraad van een munt en bankdeposito omvat. Toch is het voor economen geen gebruikelijk markeringspunt. 

De hoge voorspelling komt van de M2 beoordeling. Investopedia beschouwt deze als een maatstaf voor de totale hoeveelheid van deposito met een valuta. Dit geld moet kunnen worden omgezet in contanten. 

Geen of weinig goudreserves

In hun beoordeling van de goudprijs neigen Fine en Gurushina naar de M0 prijsvoorspelling van $31.000. Dit is een betrouwbaar startpunt.

Een zeer groot aantal van de centrale banken hebben geen of weinig goudreserves. Het gebrek aan deposito trekt de M2 voorspelling naar een hogere en minder betrouwbare $105.000 per ons goud.

Yuan als kanshebber

De recente geopolitieke onrust leidt tot overwegingen. Rusland wil Bitcoin en andere valuta gebruiken voor olie transacties met partners als China en Turkije.

De trend kan van toepassing zijn op de centrale banken van meer landen. Daardoor kan de dominantie van de Amerikaanse dollar een klap krijgen. 

Fine en Gurushina denken dat de Chinese yuan moet worden beschouwd als de kanshebber voor een nieuwe reservevaluta. Toch zullen landen hun holdings gaan herschikken. Wat er ook gebeurt. 

De onderzoekers laten als aanvulling weten: 

"Centrale banken zullen hun reserve wijzigen ten nadele van dollars. Dat geldt ook voor de euro en de yen. Het voordeel is weggelegd voor iets anders. Als gevolg daarvan zullen sommige centrale banken en particuliere actoren hun reserves diversifiëren."

Uitgangspunten

Zowel Fine als Gurushina laten weten dat de voorspellingen slechts uitgangspunten zijn. Op deze manier kunnen beleggers een kader formuleren.

Bijvoorbeeld voor hoe goud en Bitcoin gewaardeerd moeten worden. Zeker in het extreme geval dat één van beide een wereldwijde valuta wordt. Zij merkten op dat er ook alternatieven zijn. 

Zoals vastgoed, aandelen en valuta van opkomende markten. Deze kunnen de functie van goud of Bitcoin kunnen vervullen.

Bitcoin Strategy fund

Met zijn Bitcoin Strategy fund heeft VanEck een aandeel in de crypto industrie. Dit is een Bitcoin fund dat $ 30,1 miljoen aan totale netto activa heeft. 

De firma dient recent een aanvraag in bij de SEC. Dit om een nieuwe ETF te lanceren die zich richt op goud en crypto mining bedrijven. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.