Crypto nieuws

    Waarom de regels van de Bitcoin worden afgedwongen door de fysica

    Robin Plus

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Geen snelheidslimieten leiden tot snellere, veilige en betrouwbaardere auto’s. De Duitse autobahn snelwegen hebben geen wettelijk opgelegde snelheidslimieten. De wetten van de fysica zijn de enige beperkingen met betrekking tot hoe snel auto’s daar naartoe kunnen reizen. Als zodanig hebben Duitsers bedacht hoe ze zeer snelle auto’s kunnen maken. Snelle kleine auto’s, snelle gezinsauto’s, snelle SUV’s, snelle vrachtwagens, etc.

    Ze hebben ook bedacht hoe ze zeer veilige snelle auto’s kunnen maken, omdat niemand wil sterven om snel ergens te komen. Duitse autofabrikanten pionierden met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals kreukelzones die botsingen met hoge snelheid minder gevaarlijk maken voor inzittenden van voertuigen.

    Het ontbreken van wettelijk opgelegde beperkingen maakt Duitse auto’s sneller, veiliger en beter dan degene die zijn ontworpen in landen waar snelheidslimieten en veiligheidsnormen zijn voorgeschreven door het overheidsbevel.

    Denk aan de uitdagingen waarmee Duitse autotechnici worden geconfronteerd in vergelijking met die in een sterk gereguleerd land waar de maximumsnelheden veel lager zijn dan de snelheden die op de Autobahn worden waargenomen. Duitse autotechnici moeten concurreren om erachter te komen hoe ze auto’s zowel sneller als veiliger kunnen maken dan hun andere Duitse concurrenten. Maar hun gereguleerde collega’s in andere landen kunnen stoppen met het verbeteren van hun auto’s zodra ze veilig de lokale snelheidslimiet kunnen halen. Duitse autotechnici raken geïnteresseerd in het begrijpen en oplossen van uitdagingen die worden veroorzaakt door hoge snelheden die van invloed zijn op betrouwbaarheid, aerodynamica, stabiliteit, brandstofefficiëntie, hoge druk, remmen, acceleratie en meer. Hun gereguleerde tegenhangers hebben eenvoudigweg geen belang bij deze overwegingen en krijgen ook geen budget om ze te onderzoeken.

    Geen door de mens gemaakte wetten leiden tot sterker, veiliger en betrouwbaarder geld

    Dezelfde redenering is te gebruiken om uit te leggen waarom de Bitcoin het beste geld is dat de wereld ooit zal zien. Net als auto’s een ontworpen vorm van transport zijn is de Bitcoin een gemanipuleerde voor van geld.

    De eerste ingenieur van de Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ontwierp het om te werken ongeacht wat het universum er tegenaan kon gooien. Hij bouwde het niet om alleen te werken onder een beperkte set van grenzen gedicteerd door mensen. Dus de mechanismen die Satoshi in de Bitcoin heeft ingebouwd om zijn regels af te dwingen zijn niets minder dan de wetten van de fysica zelf. Geen enkele regering vertelde Satoshi welke regels ze moesten toepassen of hoe ze moesten worden gehandhaafd (en nu kan geen enkele regering dat). De regels van de Bitcoin werden gekozen om ervoor te zorgen dat de Bitcoin zou werken, ongeacht wat er gebeurde.

    Sterk, veilig geld, gegarandeerd

    Net als de veiligheids- en snelheidsdoelen van Duitse auto’s die op het snelwegennet van de autobahn rijden, zijn er ook veiligheids- en snelheidsdoelen voor de Bitcoin omdat het bovenop wereldwijde digitale netwerken functioneert.

    De Bitcoin biedt het monetaire equivalent van veiligheid namelijk bescherming van privé-eigendom. De Bitcoin laat eigenaren van zijn valuta-eenheden ze opslaan waar alleen de rechtmatige eigenaren te kunnen vinden. Het doet dit met behulp van astronomisch grote willekeurige getallen als de opslaglocatie van deze satoshi’s (satoshi’s zijn de basiseenheid van valuta in het Bitcoin-systeem).

    De wetten van de fysica schrijven voor dat over de hele nabije toekomst van het universum niemand kan worden verwacht om één van deze astronomische getallen te raden waar satoshi’s worden opgeslagen. Zelfs niet als ze de hele planeet in een gigantische computer hebben omgezet en eindeloze gissingen hebben.

    Als je satoshi’s hebt en HODL toepast dan ben je er zeker van dat ze niet worden gestolen door een dief die kan raden waar ze opgeslagen zijn. En hier hoef je ook niet bang voor te zijn zolang jij je astronomisch grote willekeurige getal goed genereerd. Wie garandeert dit aan jou? Niet één of andere politicus. Geen zakenman. Geen gezelschap. Niemand. De borg is niemand minder dan het universum zelf. Zolang de wetten het universum bij elkaar houden zijn je satoshi’s veilig.

    Strengere normen leiden tot beter geld

    Door te vertrouwen op de eeuwige en onveranderlijke wetten van de fysica garandeert de Bitcoin een perfecte betrouwbaarheid dat zijn beloften van eigendomsbescherming en voortgezette werking altijd van kracht zullen zijn. Dit bevrijdt de Bitcoin (en nog belangrijker de gebruikers) van het moeten vertrouwen op tijdelijke en feilbare kortstondige entiteiten zoals mensen, centrale banken, politieke partijen en zelfs natiestaten.

    Uiteindelijk is het een vrijwillige beslissing voor elk individu om te kiezen of ze de Bitcoin en de betrouwbaarheid van de natuurkunde verkiezen boven fiatgeld en vertrouwen in politici. Dat is een beslissing om wetenschap boven politiek te verkiezen. De Bitcoin zelf heeft echter geen haast voor iemand om die keuze te maken. Net als de wetten van de fysica zelf is de Bitcoin voor altijd

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

    Redactie

    mrt. 29, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.